Η Dorna επιβεβαίωσε το πρώτο θετικό κρούσμα Covid-19 στο paddock του MotoGP

H Πρώτη περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στο MotoGP είναι γεγονός!Μετά το paddock της Formula 1, το MotoGP έχει το πρώτο του κρούσμα κορωνοϊού.

Αυτό που είχε ήδη διαρρεύσει το απόγευμα είναι πλέον επίσημο: Το MotoGP έχει την πρώτη υπόθεση Covid-19 στο paddock. Είναι υπάλληλος της Dorna Sports.

Το «κλειστό πρωτόκολλο» του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλετών ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι και τα 1.600 άτομα που έχουν πρόσβαση στο paddock πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής κοροναϊού πριν από κάθε Grand Prix.

Τώρα υπάρχει το πρώτο θετικό κρούσμα.  Η Dorna επιβεβαίωσε το Σάββατο βράδυ στο Brno ότι μετά από συνολικά περισσότερες από 5500 δοκιμές πριν από το Grand Prix της Ισπανίας, της Ανδαλουσίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, το πρώτο θετικό κρούσμα Covid-19 στο paddock εντοπίστηκε και απομονώθηκε. Το άτομο που έχει προσβληθεί είναι μέλος της ομάδας Dorna Sports και είναι ασυμπτωματικό. Λέγεται ότι είναι μέλος του τηλεοπτικού πληρώματος.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο έφτασε το Σάββατο, το άτομο ενημερώθηκε αμέσως και απομονώθηκε στο ξενοδοχείο, δήλωσε η Dorna. Μια δεύτερη δοκιμή επιβεβαίωσε την υποψία, γι ‘αυτό ο ενδιαφερόμενος και όλες οι στενές επαφές συνεχίζουν να είναι σε καραντίνα. Το χρονικό διάστημα που πρέπει να διαρκέσει αυτή η εγχώρια καραντίνα θα αποφασιστεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ως προληπτικό μέτρο, εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποφάσισαν να επανεξετάσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν έρθει σε επαφή απευθείας, αλλά μέσω ενός δεύτερου προσώπου. Όλοι οι έλεγχοι έδωσαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Όλοι σέβονται αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σέβονται τη χρήση μάσκας, αποφεύγουν την επαφή με άλλα μέλη άλλων ομάδων και δεν αφήνουν τα αντίστοιχα ξενοδοχεία τους κατά την έξοδο από το paddock.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν κινδυνεύει και δεν θα επηρεάσει τα αυριανά προγράμματα. Όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο paddock πρέπει να υποβληθούν σε ταμπόν πριν φτάσουν στην μάντρα και μετά την είσοδο. Επιπλέον,  οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στην πίστα έχει μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητές συσκευές για τις ιατρικές υπηρεσίες της πίστας όπου, μέσω της γεωγραφικής τοποθεσίας, μπορεί να ανακαλύψει τα μέρη από τα οποία πέρασε ένα άτομο που μπορούσε να μολυνθεί.

Αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τον οδηγό της Formula 1 της Racing Point, Sergio Perez, ο οποίος βρέθηκε θετικός για τον ιό, ο οποίος τον ανάγκασε να βγει από τον αγώνα του Silverstone του περασμένου Σαββατοκύριακου και το 70ο επέτειο αυτής της εβδομάδας στην ίδια πίστα.

Την Πέμπτη πριν από το GP της Τσεχίας, οι κορυφαίοι αναβάτες του MotoGP παραδέχτηκαν ότι η κατάσταση του Perez τους έχει κάνει «ανήσυχους».