Η καριέρα του Dani Pedrosa σε αριθμούς – Φωτογραφικό αφιέρωμα

Μετά την ανακοίνωση ότι ο Dani Pedrosa οτι θα αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σεζόν (εδώ σχετικό άρθρο >>), ας δούμε ορισμένους αριθμούς που κάνουν τον Pedrosa έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στο Grand Prix όλων των εποχών.

4086: Ο αριθμός των βαθμών που έχει συνολικά συγκεντρώσει ο Pedrosa σε όλες τις κατηγορίες στα 17 χρόνια της καριέρας του στο MotoGP μέχρι σήμερα.  Είναι ο  δεύτερος αναβάτης πίσω από τον Valentino Rossi που εχει 5974.

285: Ο αριθμός των Grand Prix που έχει ξεκινήσει ο Ισπανός, με τους Rossi (373) και Loris Capirossi (328) να είναι οι μόνοι αναβάτες που έχουν περισσότερες εκκινήσεις.

153: Ο συνολικός αριθμός των βάθρων του «Μικρού Σαμουράι» που έχει πετύχει σε όλες τις τρεις κατηγορίες.

112: Ο συνολικός αριθμός των βάθρων στην μεγάλη κατηγορία που έχει πετύχει ο Pedrosa, που ισοφαρίζει τον συμπατριώτη του Jorge Lorenzo. – μόνο ο Rossi (195) έχει περισσότερα.

54: Ο αριθμός των νικών του Pedrosa στην καριέρα του, όπως και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Mick Doohan.

49: Ο αριθμός των pole που έχει κερδίσει σε όλες τις κατηγορίες – Είναι στην έκτη θέση όλων των εποχών.

15: Ο αριθμός των χρόνων μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας νίκης του με την Honda . Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη περίοδος συνεργασίας, πίσω από τον Rossi (20 χρόνια), τον Capirossi (17 ετών) και τον Angel Nieto (16 ετών).

3: Ο αριθμός των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων που έχει κερδίσει ο Pedrosa.

Related Posts