Η Kawasaki επιβεβαίωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τη Suzuki στο MotoGP

Η Kawasaki επιβεβαίωσε ότι η πρόθεσή της δεν είναι να αντικαταστήσει τη Suzuki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, αλλά ότι το WorldSBK παραμένει η προτεραιότητά της και ο πιο λογικός τρόπος να αγωνιστεί.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Crash.net, ο διευθυντής της ομάδας του KRT Guim Roda έδειξε στοιχεία ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι προς το συμφέρον της Kawasaki.

«Όσον αφορά το θέμα της Suzuki, κάθε εταιρεία έχει τις δικές της στρατηγικές και δεν θα ήταν σωστό να εκφέρω γνώμη για τη στρατηγική της, καθώς δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα. Είναι αλήθεια ότι, με τα χρόνια, η ζωή αλλάζει και ο κόσμος εξελίσσεται , επομένως οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν. Σε κάθε απόφαση υπάρχουν πάντα καλά και κακά, αλλά, όπως λέω, αυτή είναι υπόθεση της Suzuki και όχι δική μας »

«Είμαι σίγουρος ότι η Suzuki και η Dorna θα βρουν την καλύτερη λύση για αυτήν την έξοδο, γιατί όλοι αγαπούν αυτόν τον κόσμο των αγώνων. Οι αγώνες έχουν πάντα μεγάλο κόστος και οι εταιρείες πρέπει να εξετάζουν συνεχώς τον λόγο για τον οποίο αγωνίζονται και να το δικαιολογούν πολύ καλά για να βεβαιωθούν ότι είναι μια καλή επένδυση και κατανοητή από όλους τους εμπλεκόμενους.»

«Από την άποψη της Kawasaki, πριν από χρόνια, πιστεύω ότι η KMC Japan αποφάσισε να επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK για κάποιους βασικούς λόγους και αυτοί οι λόγοι εξακολουθούν να είναι σχετικοί».

« Η αξία της επωνυμίας της προβολής στα μέσα ενημέρωσης που πραγματοποιεί το WorldSBK είναι πολύ καλή και δείχνει την ποιότητα της Kawasaki και τον σοβαρό τρόπο εργασίας της Kawasaki. Στην KRT, πιστεύουμε ότι αυτό βοηθά στην πώληση πολλών άλλων μοντέλων, όχι μόνο του Ninja. Οι μοτοσυκλέτες είναι πάθος και με τους αγώνες επιβεβαιώνουμε αυτό το πάθος . Η KRT προσπαθεί να το μοιραστεί αυτό με όλους τους θαυμαστές της Kawasaki σε όλο τον κόσμο .»

« Τεχνικά, στο WorldSBK χρησιμοποιούμε μοντέλα μαζικής παραγωγής , είναι πιο λογικό να αγωνιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο παρά να φτιάχνουμε νέα σασί, κινητήρες ή αεροδυναμικά κάθε χρόνο όπως στο MotoGP . Είναι πιο εύκολο για την Kawasaki και την KRT να διαχειρίζονται εσωτερικούς πόρους συνδέοντάς τους με Ε&Α (Έρευνα και Ανάπτυξη) και μαζική παραγωγή μοτοσυκλετών δρόμου παρά να προσπαθήσουν να κάνουν ένα αγωνιστικό σόου με μοτοσυκλέτες που οι τελικοί πελάτες δεν μπορούν να αγοράσουν για χρήση στο δρόμο », εξηγεί ο διευθυντής της KRT.

« Στην KRT κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε αγώνα και κάθε δοκιμή για να βελτιώσουμε το πακέτο και επίσης να ενεργοποιήσουμε τους οπαδούς της Kawasaki σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη μηχανή που οδηγούν. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό είναι το πνεύμα των αγώνων Kawasaki », καταλήγει ο Guim Roda.

Μια επιστροφή στο MotoGP της Kawasaki θα ενθουσίαζε τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, αλλα και όλο το κόσμο των αγώνων.

Related Posts