26 May 2024
MotoGP 2018

Η “μαγεία” του Marc Marquez σε επτά εικόνες

Ο αναβάτης της Repsol Honda καταρρίπτει συνεχώς διάφορα ρεκόρ και μας δίνει αξέχαστες εικόνες στο δρόμο προς τη νίκη των επτά Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Στο διάστημα μόλις μιας δεκαετίας, ο Marc Márquez δεν έχει φτάσει μόνο σε αμέτρητα ορόσημα και ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, αλλά έχει συμμετάσχει και σε στιγμές που τον έχουν κάνει μοναδικό αναβάτη.

2010: Η επιστροφή στην Πορτογαλία

Η πίστα στο Estoril ήταν το σκηνικό μιας από τις πιο φαινομενικές παραστάσεις του Marc Márquez, στο δρόμο για τον πρώτο του τίτλο. Μετά τη διακοπή του αγώνα λόγω βροχής, μια πτώση στον γύρο προθέρμανσης πριν από την επανεκκίνηση τον ανάγκασε να περάσει από τα πιτ για γρήγορη επισκευή στην μηχανή του. Παρά το ξεκίνημα από την τελευταία θέση στη σχάρα, κατόρθωσε να κερδίσει τον αγώνα κάνοντας μια φανταστική εμφάνιση.

2012: Από τη 33η θέση εκκίνησης  μέχρι τη νίκη

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Moto2 στην Αυστραλία μερικές εβδομάδες πριν, στον τελευταίο αγώνας του Márquez στην μεσαία κατηγορία, πήρε μια ποινή κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών , και τον ανάγκασε να εκκινήσει από την τελευταία θέση 33ος! Κατάφερε και τους πέρασε όλους κατά τη διάρκεια του αγώνα και πήρε άλλη μια ιστορική.

2013: Προσπέραση στην ‘Corkscrew

Η άφιξη του Marc Márquez στο MotoGP ήρθε με δήλωση προθέσεων. Αφού πήρε τη νίκη μόλις στο δεύτερο Grand Prix και έγινε ο νεώτερος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε έναν αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Ο Ισπανός έβαλε το σημάδι του στη Laguna Seca στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας την ίδια προσπέραση στον Valentino Rossi, όπως που είχε κάνει ο Rossi στον Casey Stoner το 2008 στην πιο διάσημη στροφή του ημερολογίου.

2014: Δέκα συνεχόμενες νίκες

Ο δεύτερος τίτλος για τον Marc Márquez στο MotoGP, τέταρτος γενικός του, ήρθε μετά από μια εντυπωσιακή σειρά δέκα διαδοχικών νικών στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν. Στην ιστορική πίστα της Ινδιανάπολις έγραψε το όνομά του στα βιβλία ιστορίας ως ο πρώτος αναβάτης που επέτυχε 10 συνεχόμενες νίκες μετά τον Mick Doohan το 1997.

2016: Στο Q2 σε ένα σκούτερ

Στα προκριματικά για τον Ολλανδό GP έδειξε πάλι την φιλοδοξία και ανταγωνιστική επιθυμία του, ο Marc Márquez, αφού  με την άσφαλτο ακόμα βρεγμένη, είχε μια πτώση στον πρώτο καλό του γύρο. Τότε μας έδωσε την εικόνα της ημέρας, στο παράλληλο δρόμο εξυπηρέτησης της πίστας πάνω σε ένα σκούτερ φωτογράφου,  να επιστρέφει στο γκαράζ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Χάρη σε αυτό, επανήλθε στην πίστα με την δεύτερη μοτοσυκλέτα του εγκαίρως για να ολοκληρώσει δύο γύρους που του επέτρεψαν να κατακτήσει την τέταρτη θέση στην σχάρα εκκίνησης.

2017: Στρατηγική κυριαρχία

Από τότε που δημιουργήθηκε το σύστημα flag-to-flag για να αποφευχθεί η διακοπή των αγώνων λόγω βροχής, ο Marc Márquez έχει αποδείξει ότι είναι έμπειρος σε αυτόν τον τύπο αγώνα. Στο τσεχικό Grand Prix του 2017, ο αναβάτης της Repsol Honda βλέποντας ότι η άσφαλτος στέγνωνε γρήγορα και τα ελαστικά του δεν του πρόσφεραν την κατάλληλη πρόσφυση δεν δίστασε να είναι ο πρώτος που άλλαξε μοτοσυκλέτα. Παρά την ύπαρξη υγρών μπαλωμάτων στην πίστα, ήταν σε θέση να επωφεληθεί από τα στεγνά κομμάτια για να διεκδικήσει μια σημαντική νίκη στην μέση της σεζόν.

2018: επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Φέτος, ο Marc Márquez έβαλε πάλι το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ με το έβδομο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από τότε που κέρδισε τον τίτλο στα 125cc το 2010 και στα Moto2 το 2012, η επιτυχία του στα MotoGP τον έχει μετατρέψει σε παγκόσμιο αθλητικό αστέρι με πέντε τίτλους στην κορυφαία κατηγορία στις τελευταίες έξι σεζόν. Την περασμένη Κυριακή στο Grand Prix της Ιαπωνίας, ο αναβάτης της Repsol Honda Team πήρε την πρώτη ευκαιρία που είχε για φέτος για να εξασφαλίσει τον τίτλο, κάνοντας έτσι με μια νίκη.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events