4 March 2024
Dakar 2018

Η Monster Energy Honda Team είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στο Dakar 2018

Το Rally Dakar 2018 ξεκινάει αυτό το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου στη Λίμα. Η ομάδα Monster Energy Honda  φιλοδοξεί να τερματίσει στις κορυφαίες θέσεις στο τελικό βάθρο, όταν ο αγώνας θα κλείσει στην Κόρδοβα.

Η ομάδα Monster Energy Honda είναι έτοιμη να ξεκινήσει την 40ή έκδοση του Ράλι Ντακάρ, το πιο συναρπαστικό off-road γεγονός στον πλανήτη. Με σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα για να καλύψουν, οι αναβάτες και θα περάσουν στο δρόμο τους το Περού, τη Βολιβία και την Αργεντινή, ξεκινώντας από την Λίμα, στη συνέχεια στη Λα Παζ μέχρι τον τελικό προορισμό της πρωτεύουσας της Αργεντινής, την Κόρδοβα.

Η ομάδα μετά των διοικητικών και τεχνικών ελέγχων τα πέντε Honda CRF450 RALLYs είναι στο parc ferme περιμένοντας τη στιγμή της αλήθειας. Δεν θα υπάρξει περιθώριο σφάλματος αυτή τη φορά με σαφή στόχο της ομάδας να κερδίσει.

Ο Joan Barreda #5 είναι απόλυτα έτοιμος και έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του αριστερού βραχίονα, ο οποίος τον καθυστέρησε στις προετοιμασίες του για το Ντακάρ. Παρόλα αυτά, η Joan είχε μια πολύ καλή χρονιά με νίκη στο Baja Aragón και στο Vegas στον αγωνα του Reno. Ο Barreda, σύμφωνα με τους «ειδικούς», είναι ένας από του υποψηφίους για να πάρει τον τίτλο.

Ο Kevin Benavides #47 είναι επίσης σε καλή φυσική κατάσταση και φτάνει στο «πεινασμένο» Ντακάρ για να παλέψει για το καλύτερο φέτος. Την περασμένη χρονιά ένας πρόωρος τραυματισμός του δεξιού καρπού οδήγησε τον νεαρό αναβάτη από την Αργεντινή να εγκαταλείψει τον αγώνα. Αυτή τη χρονιά έχει αναρρώσει πλήρως και αποδείχθηκε ασυναγώνιστος στο Desafío Ruta 40, ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση τόσο στο Ράλι της Atacama όσο και στο Ράλι του Μαρόκου και κατέγραψε μια τρίτη θέση στο Baja Inka.

Ο Αμερικανός Ricky Brabec #20 είναι άλλος ένα αναβάτης που θα αγωνιστεί στο φετινό Ντακάρ. Μετά από τους αγώνες της Βόρειας Αμερικής όπου κυριάρχησε, πήρε το τρόπαιο στο Rally Sonora και στο Vegas, ενώ πριν κλείσει το 2017 πήρε ένα βάθρο στο Μαρόκο. Ο Brabec, βέβαια, πέρσι απέκτησε τη παρθενική του νίκη στο Ντακάρ.

Ο Michael Metge #14, εν τω μεταξύ, έχει έρθει και ψάχνει για ένα κορυφαίο αποτέλεσμα. Ο Γάλλος, καθώς αποτελεί αξιόπιστο σημείο υποστήριξης για τον ομόσταυλό του Joan Barreda, περιμένει να κάνει το καλύτερο στη μεγαλύτερη πρόκληση του κόσμου.

Όπως λέει το παλιό ρητό «Αν ήταν εύκολο, δεν θα ήταν το Ντακάρ» θα μείνει για πάντα αληθινό.

Ο τραυματισμός του Paulo Gonçalves και η εγκατάλειψη: όπως γράψαμε εχθές σε άρθρο μας (εδώ>>)

Ενώ η ομάδα φαινόταν να είναι στην κορυφαία της φόρμα έρχονται κάποιες ζοφερές ειδήσεις: ο Paulo Goncalves #6 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ράλι του Ντακάρ του 2018 πριν ακόμα ξεκινήσει. Ο πορτογάλος αναβάτης υπέστη ένα ατύχημα στην προπόνηση λίγες εβδομάδες πριν πάει στη Λίμα, τραυματίζοντας τον δεξιό του ώμο και το γόνατο του. Η ομάδα που ξεκίνησε από την Esposende της Πορτογαλίας έλαβε άμεση ιατρική θεραπεία με την ελπίδα να κάνει μια ανάρρωση πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά δυστυχώς λίγο μετά την τελική επιθεώρηση, ο πορτογάλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στη Λίμα. Την θέση του θα πάρει ο νέος Χιλιανός αναβάτης José Ignacio Cornejo. «Nacho», ο 23χρονος ήταν ο πρωταθλητής FIM Junior World Cross-Country Rallies το 2016.

Εκ μέρους της ομάδας Honda Monster Energy Honda θέλουμε ο Paulo Gonçalves να ανακάμψει γρήγορα και ελπίζουμε να τον δούμε το συντομότερο δυνατό στο αγώνα bivouac στο ίδιο υψηλό επίπεδο που έχει κάνει όλη την σεζόν.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά

κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events