1 March 2024
Dakar 2020

Η MOTUL παρουσίασε στο Dakar 2020 μια φόρμουλα που κερδίζει

Είχε ζέστη, χιόνια, βράχια, άμμο… ναι, τόσο πολλή άμμο, με τη μορφή τεράστιων αμμόλοφων αλλά και τεράστιων επίπεδων εδαφών, είχε δράμα, θλίψη και ένταση και – στο τέλος του Ντακάρ 2020 – νίκη για τους αναβάτες και τους οδηγούς που υποστήριζε η Motul!

Για 12 ημέρες, για πάνω από 10 διαδρομές, καλύπτοντας 7.800 απίστευτα όμορφα χιλιόμετρα στη Σαουδική Αραβία, σε κάθε στροφή, ήταν πάντα στο πλευρό των συνεργατών της. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο για τις ομάδες της Motul από πλευράς αποτελεσμάτων, με νίκες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες και αρκετά προσωπικά ρεκόρ μεταξύ των 49 συμμετεχόντων που έλαβαν την εξειδικευμένη μας βοήθεια.

Πολλά συγχαρητήρια από όλους μας στον Ricky Brabec της εργοστασιακής ομάδας της Monster Energy Honda, τον μεγάλο νικητή της εξαιρετικά επίπονης κατηγορίας των μοτοσυκλετών. Από την αρχή μέχρι το τέλος, οδήγησε τον αγώνα και έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που κερδίζει το Ντακάρ, χαρίζοντας στην Honda την πρώτη της νίκη σε 31 χρόνια συμμετοχών στο Ντακάρ. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που κέρδισε μια μοτοσυκλέτα υποστηριζόμενη από την Motul, από το 1989 και τη νίκη του Gilles Lalay. Δύο άλλοι αναβάτες της Honda, ο Jose Ignacio Cornejo Florimo και ο Joan Barreda Bort, τερμάτισαν 4ος και 7ος αντίστοιχα.

Μαζί με τη χαρά της νίκης, οι σκέψεις όλων των φίλων της μοτοσυκλέτας πηγαίνουν στον διάσημο Πορτογάλο οδηγό Paulo Gonçalves της ομάδας Hero Motorsports που έχασε τη ζωή του στο Ντακάρ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Paulo.

Σε αυτό το Ντακάρ οι συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί καθώς τα συγχαρητήριά μας πηγαίνουν και στο ζευγάρι των Casey Currie και Sean Berriman με το Can-Am Maverick της ομάδας South Racing που -επίσης- υποστήριξε η Motul. Το αμερικανικό δίδυμο ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρχικά και κέρδισαν την κατηγορία SSV, στην δεύτερη μόλις προσπάθεια του Currie στο Dakar και την πρώτη του φορά σε συνεργασία με την Motul. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον «πρωτάρη» Axel Allétru, ο οποίος τερμάτισε στην 7η θέση των SSV με την ομάδα #JePeux2020, παρότι παραπληγικός.

Η νίκη πήγε επίσης στους Christian Lavieille και τον Jean Pierre Garcin της Toyota Auto Body, που κέρδισαν στην κατηγορία T2 των αυτοκινήτων. Ο Simon Vitse της ομάδας #JePeux2020 – BBR Mercier Racing τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών (quads), ωστόσο, πολλοί οδηγοί ήταν ευχαριστημένοι που κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα.

Η δέσμευση της Motul είναι να παραμείνει δίπλα στους συνεργάτες της αυξάνοντας τις επιδόσεις των προϊόντων της ώστε να διαχειρίζονται κατάλληλα ακόμη και τις πιο σκληρές συνθήκες. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι να τους βλέπουμε να τερματίζουν στην 1η θέση του πιο δύσκολου αγώνα στον κόσμο.

Οι ήρωες της κατηγορίας Original by Motul!

Η κατηγορία Original by Motul είναι για τους αναβάτες που συμμετέχουν μόνοι τους, χωρίς να λαμβάνουν απολύτως καμία τεχνική βοήθεια· αληθινοί πολεμιστές της ερήμου, αυτοί οι άνδρες και γυναίκες ενσωματώνουν το πνεύμα του Ντακάρ και τις βασικές αξίες της Motul. Ο Emanuel Gyenes από την Ρουμανία κατάφερε να περάσει πρώτος τον τερματισμό με την Autonet KTM και να νικήσει σε αυτή τη σκληρότερη κατηγορία όλων, στη 10η προσπάθειά του στο Dakar! Οι Γάλλοι Benjamin Melot και Florent Vayssade ολοκλήρωσαν το βάθρο, αλλά κάθε αναβάτης στην κατηγορία Original by Motul που πήρε την καρό σημαία είναι ένας ήρωας!

Το κεφάλαιο 3 του Ντακάρ ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών που δεν είχαν προετοιμαστεί για την τεράστια ποικιλία ζωνών και θερμοκρασιών, δημιούργησε απίστευτες αναμνήσεις για το πνεύμα και την ανθρωπιά του Ντακάρ, τον ηρωισμό και την αποφασιστικότητα όλων των ανταγωνιστών που έφτασαν στο τέλος αυτού του επικού αγώνα. Μπράβο σε όλους τους, και ειδικά στους νικητές της Motul

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events