Η Suzuki επιβεβαίωσε επίσημα την απόσυρση της από το  MotoGP

Χρειάστηκαν ακριβώς δέκα ημέρες για να επιβεβαιώσει η Suzuki Motor Corporation σήμερα, 12 Μαΐου, αυτό που είχε ήδη διαρρεύσει στη δοκιμή Jerez τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Έτσι το εργοστάσιο του Hamamatsu εξέδωσε την πολυαναμενόμενη δήλωση:

Η Suzuki Motor Corporation βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dorna σχετικά με το ενδεχόμενο τερματισμού της συμμετοχής της Suzuki στο MotoGP™ στα τέλη του 2022.

Δυστυχώς, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και η ανάγκη να επικεντρωθεί η προσπάθειά της στις μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζει ο κόσμος της Αυτοκίνησης αυτά τα χρόνια, αναγκάζουν τη Suzuki να μειώσει δραστικά το κόστος που σχετίζεται με τους αγώνες και να χρησιμοποιήσει όλους τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στην Suzuki Ecstar Team μας, σε όλους όσους υποστήριξαν τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Suzuki για πολλά χρόνια και σε όλους τους οπαδούς της Suzuki που μας έδωσαν την ενθουσιώδη υποστήριξή τους.  

Μέχρι στιγμής, η Suzuki δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε καταγγελία συμβολαίου με τον συμβατικό της συνεργάτη την Dorna. Θα περιμείνουμε να δούμε πια θα είναι η συμβατική ποινή – για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν.

 

Carmelo Ezpeleta: “Το πρόβλημα της Suzuki δεν έχει λύση”

Related Posts