Η Yamaha παρουσίασε της ομάδες της στο WorldSBK στο Portimao ενόψει της σεζόν 2023 – VIDEO – PHOTO

Η Yamaha παρουσίασε τις έξι μοτοσυκλέτες R1 WorldSBK που θα διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM 2023 στο τελευταίο ευρωπαϊκό τεστ preseason πριν από την έναρξη της σεζόν στο Philipp Island της Αυστραλίας από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες Pata Yamaha Prometeon WorldSBK, η GYTR GRT Yamaha WorldSBK και η GMT94 Yamaha WorldSBK θα συμμετάσχουν στο τεστ στο Portimao της Πορτογαλίας μαζί με την Motoxracing Yamaha, η οποία θα αγωνιστεί μόνο στους ευρωπαϊκούς γύρους του 2023 με το πρωταθλητή του British Superbike BSB.

Οδηγώντας τo κυνήγι του τίτλου για τη Yamaha για άλλη μια φορά το 2023, ο Toprak Razgatlioglu επιστρέφει με το νούμερο 54 αφού τερμάτισε δεύτερος σε μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν που έχουν καταγραφεί. Πέρυσι, ο 26χρονος εξασφάλισε 14 νίκες και άλλα 15 βάθρα, και μετά από ένα θετικό χειμερινό τεστ στη Χερέθ παραμένει σίγουρος ότι μπορεί να δώσει τον αγώνα απέναντι στους αντιπάλους του και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο με το εντυπωσιακό στυλ οδήγησης του για άλλη μια φορά, αυτή την σεζόν.

Ο Razgatlioglu θα συνεργαστεί ξανά στην Pata Yamaha Prometeon WorldSBK με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Supersport 2020, Andrea Locatelli. Αφού τερμάτισε τέταρτος και πέμπτος γενικής κατά τις δύο τελευταίες σεζόν του, ο 26χρονος Ιταλός θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη το 2023 στο WorldSBK.

Ενώ στην “πρώτη” ομάδα της η Yamaha δεν είχε αλλαγές, όλα αλλάξαν δίπλα στην GYTR GRT Yamaha WorldSBK. Υπάρχουν δύο νέοι αναβάτες για την ομάδα: ο πρώτος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2021, Αυστραλός, Remy Gardner, ο οποίος θέλει να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στο WorldSBK αμέσως μετά από μια εντυπωσιακή ρούκι σεζόν στο MotoGP.

Θα ενταχθεί στο grid με τον Πρωταθλητή της MotoE και τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Supersport Dominique Aegerter. Στην άνοδό του στο WorldSBK, ο Ελβετός αναβάτης ελπίζει να φέρει τη φοβερή φόρμα του που τον οδήγησε να κατακτήσει το ρεκόρ 17 νικών με το Yamaha R6 κατά την επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του την περασμένη σεζόν.

Ο κύριος αντίπαλος του Aegerter από μια συγκλονιστική σεζόν WorldSSP του 2022, ο Lorenzo Baldassarri, έκανε επίσης το βήμα προς τα πάνω στο WorldSBK με την ομάδα τρίτη ομάδα, την GMT94 Yamaha WorldSBK. Ο Baldassarri, ο οποίος κέρδισε τέσσερις αγώνες και εξασφάλισε 12 ακόμη βάθρα καθοδόν για τη δεύτερη θέση στην πρώτη του σεζόν στα WorldSSP, θέλει να κάνει μια επιτυχημένη μετάβαση στην κατηγορία WorldSBK μαζί με την ομάδα του GMT94, η οποία επίσης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη Yamaha στην κατηγορία WorldSSP.

Ο Βρετανός πρωταθλητής Superbike του 2022 Bradley Ray θα έχει επίσης την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του συμμετέχοντας στους ευρωπαϊκούς γύρους του WorldSBK με την ομάδα Yamaha Motoxracing WorldSBK. Ο 25χρονος Βρετανός κυριάρχησε στο BSB την περασμένη σεζόν σε ένα παρόμοιο R1 με αυτό του WorldSBK, εξασφαλίζοντας εννέα νίκες και 14 βάθρα στο δρόμο του προς τον τίτλο. Στόχος του Ray είναι να προσαρμοστεί γρήγορα στην προδιαγραφή WorldSBK R1 πριν από το ντεμπούτο του στον αγώνα στο Assen τον Απρίλιο.

VIDEO

Και οι έξι αναβάτες θα αγωνιστούν με την δοκιμασμένη, νικηφόρα μηχανή R1 WorldSBK της Yamaha, η οποία έχει υποστεί σημαντική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολύ σύντομου χειμερινού διαλείμματος.

Οι μηχανικοί της Yamaha Motor Research and Development Europe έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη βελτίωση συγκεκριμένων περιοχών χωρίς να διακυβεύονται τα δυνατά σημεία του R1, με κύριο στόχο τη βελτιωμένη επιτάχυνση εξόδου στις στροφές.

Όλες οι ομάδες θα ολοκληρώσουν τώρα δύο ημέρες δοκιμών στο Portimão, προτού οι ομάδες Pata Yamaha Prometeon, GYTR GRT Yamaha και GMT94 Yamaha ξεκινήσουν το “Down Under” για την τελευταία δοκιμασία preseason και τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM στο Phillip Island στην Αυστραλία. Ο Ray και η Yamaha Motoxracing WorldSBK Team θα παραμείνουν στην Ευρώπη πριν από το ντεμπούτο τους στο Assen.

PHOTO