Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα επιβεβαιώνει η Harley-Davidson

Η Harley-Davidson, μια εταιρία με πολλές επιτυχίες, που έχει αποκομίσει πολλά κέρδη από την κληρονομιά της, φαίνεται ότι θα κάνει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παραγωγής μέσα στους επόμενους 18 μήνες, φέρνοντας το Livewire concept στην παραγωγή.

Μετά από κάποιες δοκιμαστικές βόλτες, η Harley-Davidson έλαβε θετικές αντιδράσεις για το Livewire και έτσι το concept πήρε το πράσινο φως. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως η Harley-Davidson σχεδιάζει να φτιάξει τις νέες της μοτοσυκλέτες.

Η αμερικανική μάρκα θα αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία στο εργοστάσιο της; Θα βρουν έναν στρατηγικό συνεργάτη; Ή θα χρησιμοποιήσουν εξαρτήματα που ήδη έχει στο ράφι;

Η απάντηση θα είναι μια σημαντική συνιστώσα της ηλεκτρικής επιτυχίας της Harley-Davidson και θα φανεί ποιο θα είναι το μέλλον της αμερικανικής μάρκας στον τομέα τον ηλεκτροκίνητων.

Η Harley-Davidson είναι ένας από τους λίγους μεγάλους κατασκευαστές που δεσμεύονται σε μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα παραγωγής. Μέχρι στιγμής, μόνο η KTM έφερε στην αγορά μια ηλεκτρική έκδοση της βασικής της σειράς μοτοσικλετών, αν και η BMW έχει ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Έχουμε δει κινήσεις από τις ιαπωνικές μάρκες, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Ομοίως, η Ducati φαίνεται να θέλει να προσθέσει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην γκάμα της, ως μέρος της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας Roadmap E του ομίλου Volkswagen.