Ημερολόγιο MotoGP 2023: χώρες, πίστες και ημερομηνίες

Προσωρινό Ημερολόγιο MotoGP 2023, δείτε τις χώρες, τις πίστες και τις ημερομηνίες

Ανακαλύψτε το προσωρινό πλήρες πρόγραμμα και τις πίστες για τη σεζόν 2023 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP™

Η αναμονή τελείωσε και το προσωρινό ημερολόγιο του 2023 μπορεί πλέον να ανακοινωθεί, με περισσότερους αγώνες και περισσότερες χώρες από ποτέ.

Η σεζόν ξεκινά στην Πορτογαλία στο εκπληκτικό Autodromo Internacional do Algarve τον Μάρτιο πριν το Πρωτάθλημα κατευθυνθεί στο Termas de Rio Hondo και στο Austin, TX, για το GP της Αμερικής, ξεκινώντας τη σεζόν με στυλ. Από εκεί, επιστρέφει στη Χερέθ καθώς ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος, με τα κλασικά να έρχονται πυκνά και γρήγορα: το Le Mans θα φιλοξενήσει το 1000ο Grand Prix πριν επιστρέψει στο Mugello, το Sachsenring και το Assen.

Το Καζακστάν πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο πριν από ένα δεύτερο διάλειμμα στη μέση της σεζόν, με τη χώρα της Κεντρικής Ασίας να γίνεται η 30η χώρα που φιλοξενεί Grand Prix μοτοσικλέτας από το 1949 – και το Sokol International Racetrack να είναι η 74η πίστα όπου διοργανώνεται αγώνας κορυφαίας κατηγορίας .

Από εκεί το πάντοκ επιστρέφει δυτικά για το Βρετανικό και Αυστριακό GP, πριν από μια νέα ημερομηνία για το GP της Καταλονίας στο Circuit de Barcelona-Catalunya καθώς η διοργάνωση μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, το πάντοκ αποχαιρετά την Ευρώπη στο Misano, ενόψει μιας άλλης πτήσης, ξεκινώντας από μια άλλη νέα χώρα για το 2023: την Ινδία.

Το ντεμπούτο του Buddh International Circuit θα το κάνει την 75η πίστα στην οποία έχει αγωνιστεί η κορυφαία κατηγορία και η Ινδία γίνεται η 31η χώρα που φιλοξενεί Grand Prix μοτοσυκλέτας. Από εκεί, το πάντοκ κατευθύνεται ανατολικότερα προς την Ιαπωνία και το κλασικό Motegi πριν από ένα Σαββατοκύριακο ελεύθερο για να προετοιμαστούν για τρία συνεχόμενά GP.

Η σεζόν τελειώνει με του τρεις συνεχόμενους αγώνες: από τη Μαλαισία ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής προς τα δυτικά, με το Κατάρ να φιλοξενεί τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν κάτω από τους προβολείς στο Lusail, καθώς ο χώρος υποδέχεται το άθλημα πίσω στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει τη σεζόν με την κλασική τελευταία φιέστα της χρονιάς, το Circuit Ricardo Tormo φέρνει τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη.