17 April 2024
MotoGP 2023

Paolo Ciabatti: “Κανένας από τους οδηγούς που είχα έως τώρα δεν έχει πλησιάσει αυτό που είναι ο Marquez”

Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti, εξηγεί ότι είναι η ομάδα Gresini που πρέπει να «διαχειριστεί» τον Marc Márquez, αλλά ότι ο κατασκευαστής θα ενεργήσει εάν προκύψει «οποιαδήποτε κατάσταση».

Η άφιξη ενός αναβάτη με τα χαρακτηριστικά του Marc Márquez , οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, στην τροχιά της Ducati, του εργοστασίου που κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έχει διαταράξει εντελώς την ειρήνη μεταξύ των αναβατών που έχει στις ομάδες της τα τελευταία χρόνια, ο Ιταλός κατασκευαστής.

Ποτέ, στη Ducati, δεν ήθελαν να φιλοξενήσουν έναν οδηγό (¨κόκορας¨) τέτοιων διαστάσεων στο εργοστάσιο (“κοτέτσι”) τους , αλλά ο ελιγμός της ομάδας Gresini, η οποία έχει πλήρη αυτονομία να υπογράψει τους αναβάτες της, ανάγκασε τον ιταλικό οίκο να παραδώσει ένα από τα πολυπόθητά του μηχανήματα στον πρώην οδηγό της Honda.

Αν και όλοι στη Ducati διαβεβαιώνουν ότι το περίμεναν, ότι δεν ήταν έκπληξη, η αλήθεια είναι ότι το ντεμπούτο του Marc με τη Ducati στην τελευταία δοκιμή της Βαλένθια έβαλε την Ducati σε επιφυλακή .

«Ήμουν στη Βαλένθια όταν ο Marc ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά και άκουσα τα σχόλια που έκανε στους μηχανικούς μας», εξήγησε ο Paolo Ciabatti , αθλητικός διευθυντής της Ducati, την περασμένη Παρασκευή, στον εορτασμό των τίτλων του 2023 που κέρδισε ο οίκος της Μπολόνια .

«Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μιλήσει, επειδή είναι ακόμα συμβόλαιο με τη Honda, όλοι μπορούσαν να δουν το χαμόγελό του στην τηλεόραση όταν κατέβηκε για πρώτη φορά από την μοτοσυκλέτα».

«Κατά τη γνώμη μου, οδήγησε πολύ δυνατά χωρίς να πιέζει πολύ», διαβεβαίωσε ο Ciabatti.

«Είναι προφανές ότι το να είναι ο αδερφός του, ο Alex Márquez στην ομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση που πήρε ο Marc. Ήταν καλά ενημερωμένος για το τι να περιμένει και πιστεύω ότι θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024.”

Η κοινωνική ειρήνη μεταξύ των αναβατών της Ducati κλονίστηκε ήδη στο τελευταίο μέρος του 2023, στη μάχη μεταξύ Pecco Bagnaia και Jorge Martín για τον τίτλο. Αλλά αυτό θα φαντάζει παιδική χαρά όταν ο Márquez μπει στη δράση και έχει πιθανότητες να κερδίσει αγώνες και να παλέψει για το πρωτάθλημα.

«Μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε λίγους πονοκεφάλους ακόμα, αλλά από πλευράς θεάματος θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έξι φορές πρωταθλητής MotoGP, που δεν έχει κερδίσει σε πολύ καιρό, άρα θα θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την ευκαιρία».

«Φαντάζομαι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα είναι εύκολο να το διαχειριστούμε, αλλά όπως και η τελευταία φάση του πρωταθλήματος δεν ήταν εύκολη με την αθλητική κόντρα μεταξύ Μπαγκνάγια και Μάρτιν», παραδέχτηκε.

Ωστόσο, ο Ciabatti θέλει να ξεκαθαρίσει ότι η Ducati θα προσπαθήσει να επέμβει όσο το δυνατόν λιγότερο στο «θέμα Marquez».

«Ο Márquez δεν θα πρέπει διαχειριστεί από την επίσημη ομάδα της Ducati, η Gresini θα πρέπει να το κάνει. Θα πρέπει να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της σεζόν.», προειδοποίησε.

Ο παλαίμαχος Ιταλός προπονητής, βασικός παράγοντας στις επιτυχίες και, κυρίως, στον σεβασμό και την κυριαρχία που έχει κερδίσει η Ducati τα τελευταία χρόνια, που έχει περάσει από όλα τα “χρώματα” με αναβάτες τεράστιου αναστήματος, αλλά τοποθετεί τον Ισπανό σε άλλο επίπεδο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας αναβάτης που έχω γνωρίσει που να έχει ένα “κανιβαλιστικό” πνεύμα όπως ο Marc. Δεν κερδίζεις έξι παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP τυχαία. Είναι πολύ γρήγορος, πολύ γενναίος, πολύ επιθετικός στην μάχη σώμα με σώμα! Έχει μεγάλη διάθεση και ικανότητα να αναγνωρίσει ποιοι είναι οι αντίπαλοί του και να τους στοχεύσει. Θα δούμε. Κανένας από τους οδηγούς που είχα έως τώρα δεν έχει πλησιάσει αυτό που είναι ο Marc.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events