17 April 2024
MotoGP 2023

Η Pramac απαντά στη Michelin: “Ακόμα περιμένουμε την ανάλυση του ελαστικού”

Έχει περάσει ένας μήνας από το Γκραν Πρι του Κατάρ , στο οποίο ο Χόρχε Μαρτίν σημείωσε το χειρότερο αποτέλεσμα της σεζόν, τερματίζοντας 10ος και βλέποντας πώς σχεδόν όλες οι πιθανότητες του να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP 2023 εξαφανίστηκαν..

Ο team manager της ομάδας του Ισπανού είναι ο Gino Borsoi και μέσω συνέντευξης του απαντά στην Michelin.

«Δεν θέλω να σχολιάσω πράγματα που ίσως δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα, αλλά ο Μαρτίν, την προηγούμενη μέρα, κέρδισε έναν αγώνα και τον κέρδισε όπως τον κέρδισε.»

«Εστιάζοντας στον αγώνα του Κατάρ, ήταν ένας πολύ περίεργος αγώνας, μακριά από το επίπεδο δυνατοτήτων του Χόρχε. Πραγματοποιήθηκε μια ανάλυση από την Pramac και την Ducati και αποδείχθηκε ότι, όσον αφορά την οδήγηση και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, δεν υπήρχε κανένα σφάλμα ή πρόβλημα».

«Όταν ο Taramasso λέει ότι η απόδοση του Χόρχε δεν ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο, θέλω να πιστεύω ότι δεν δείχνει ευθέως το δάχτυλο στον Χόρχε, γιατί είναι έξυπνος και ότι δεν λέει ότι ο Χόρχε δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Θέλω να το επισημάνω αυτό, αλλά πρέπει επίσης να πω ότι ακόμα σήμερα περιμένουμε ακόμη απάντηση από τη Michelin για μια πιο ολοκληρωμένη ανάλυση. Έγινε μια πρώτη ανάλυση της κατασκευής του ελαστικού, στην οποία η Michelin λέει ότι δεν υπήρξαν λάθη στην κατασκευή και συμφωνούμε ότι δεν υπήρχαν, αλλά ακόμα περιμένουμε μια πλήρη ανάλυση της σύνθεσης. Ένα μήνα μετά τον αγώνα τον περιμένουμε ακόμα. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο για την καλύτερη ομάδα της χρονιάς.»

«Ο Μαρτίν δεν ξέχασε, φυσικά, να οδηγεί από τη μια μέρα στην άλλη λόγω πίεσης, στο Κατάρ. Όταν ένας οδηγός σαν αυτόν τερματίζει ενδέκατος είναι επειδή κάτι έχει συμβεί. Ο Taramasso, επιμένω, είναι πολύ έξυπνος και ξέρει ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι αποτέλεσμα κακής ή κατώτερης απόδοσης σε σύγκριση με άλλους αγώνες από την πλευρά του Jorge. Δεν μπορείτε να κερδίσετε το Σάββατο και να κάνετε ενδέκατη την επόμενη μέρα με το ίδιο στήσιμο μηχανής. Είναι αδύνατο.»

Διευκρίνιση για τη Michelin: «Δεν πιστεύουμε απολύτως σε καμία συνωμοσία. Τα πράγματα πάνε όπως πάνε και μερικές φορές δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως τα πάντα. Νομίζω ότι ήταν μια άτυχη Κυριακή μετά από ένα θεαματικό Σάββατο, και τέλος. Είναι αγωνιστικά πράγματα, τελεία. Σε καμία στιγμή δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε κάτι πίσω από αυτό».

«Στην Ducati συμπεριφέρθηκαν σαν κύριοι μαζί μας. Έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως κανένας άλλος κατασκευαστής δεν θα έκανε. Δεν μας έχει λείψει τίποτα, από το πρώτο λεπτό μέχρι τον τελευταίο αγώνα. «Η Ducati σχημάτισε μια ομάδα ανθρώπων για να αναλύσει το πρόβλημα του Κατάρ, με πολλά δεδομένα, όταν θα μπορούσε να είχε αφεθεί μόνο με έναν μηχανικό, αλλά ο Dall’Igna τέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας εργασίας, για να αναλύσει την μοτοσυκλέτα και το λάστιχο.»

«Υπήρξε μια συνάντηση την Πέμπτη στη Βαλένθια, όπου η Michelin ήταν παρούσα και ήμουν παρών και εγώ ως Pramac, και το συμπέρασμα είναι ότι η μοτοσυκλέτα δεν ήταν πρόβλημα, ότι η θερμοκρασία του ελαστικού την ώρα της εκκίνησης ήταν ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη μέρα, με τέσσερις βαθμούς παραπάνω, και ούτε η οδήγηση του Χόρχε ήταν το πρόβλημα, με το ίδιο άνοιγμα του γκαζιού και χρήση του συμπλέκτη όπως την προηγούμενη μέρα. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο Χόρχε ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους αναβάτες της Ducati στην εκκίνηση και δεν νομίζω ότι το ξέχασε την Κυριακή στο Κατάρ. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το 2024, αλλά υπάρχουν πράγματα από το 2023 που εξακολουθούν να λειτουργούν, και η ανάλυση αυτού του ελαστικού που είχε ο Μαρτίν την Κυριακή στο Κατάρ δεν έχει ακόμη φτάσει στην Prima Pramac Ducati, την καλύτερη ομάδα του 2023.»

Η Michelin απαντά στην κριτική και τις θεωρίες συνωμοσίας στο MotoGP: “Το να κατηγορείς τα ελαστικά είναι η πιο εύκολη δικαιολογία”

Michelin: “Το ελαστικό του Martin στο Qatar δεν είχε πρόβλημα κατασκευής, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να βρούμε τι πήγε στραβά”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events