20 May 2024
MotoGP 2023

Η Michelin απαντά στην κριτική και τις θεωρίες συνωμοσίας στο MotoGP: “Το να κατηγορείς τα ελαστικά είναι η πιο εύκολη δικαιολογία”

Η Michelin αρνείται οποιοδήποτε πρόβλημα με τα ελαστικά της κατά τη διάρκεια της σεζόν MotoGP 2023 και απορρίπτει όλες τις διαμάχες και τις θεωρίες  συνωμοσίας που έχουν προκύψει.

Ο Piero Taramasso της Michelin, επικεφαλής του MotoGP, απάντησε στις φήμες για τις συνωμοσίες που προέκυψαν προς το τέλος της σεζόν 2023 της κορυφαίας κατηγορίας μοτοσικλετιστών και υπερασπίστηκε τη μάρκα.

«Είναι αλήθεια ότι μια ήσυχη σεζόν τελείωσε με αναταραχή. Νομίζω ότι πολλοί παράγοντες συνέβαλαν: το άγχος του αγώνα για τον τίτλο, η ανοιχτή αγορά οδηγών, η ρύθμιση για την πίεση των ελαστικών, η εισαγωγή των Sprint που πρόσθεσαν ένα νευρικό φορτίο. Στη συνέχεια, στο Κατάρ, η απόδοση που δεν ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες του Χόρχε προκάλεσε διαμάχες και συζητήσεις », δήλωσε.

Στο Κατάρ, ο Pecco Bagnaia παραπονέθηκε επίσης για προβλήματα ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint. Ωστόσο, ο Taramasso αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποιο ελάττωμα. «Ένα ελαστικό που δεν λειτουργεί, δεν λειτουργεί στον γύρο προθέρμανσης και στον πρώτο γύρο σε κάνει ένα δευτερόλεπτο πιο αργό », εξήγησε.

Σχετικά με τον αγώνα του Martin, αναφέρει ότι «Οι πρώτοι 6 ή 7 γύροι είναι αξιοπρεπείς. Κάνει λάθος στην αρχή, αλλά ανακτά τρεις ή τέσσερις θέσεις. Εάν το λάστιχο δεν πάει, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Για τους υπόλοιπους, υπάρχουν αγωνιστικοί παράγοντες που προκάλεσαν τη φθορά του πίσω ελαστικού και στη συνέχεια του μπροστινού, για να τον οδήγησαν τελικά να οδηγήσει ένα δευτερόλεπτο πιο αργά

Ο Taramasso υπερασπίστηκε τους ποιοτικούς ελέγχους που διενεργεί η γαλλική εταιρεία. καλώντας τα μέλη του Paddock να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται. Ωστόσο, ένα άλλο από τα νέα χαρακτηριστικά που εφαρμόστηκαν στο MotoGP αυτή τη σεζόν έχει επίσης πυροδοτήσει συζητήσεις: οι νέοι κανονισμοί για τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. Αυτός ο νέος κανονισμός «ήταν απαραίτητος για την ασφάλεια» για να αποφευχθεί το σπάσιμο του ελαστικού όταν οδηγείτε κάτω από την ελάχιστη πίεση. «Ο κανόνας υπάρχει σε όλα τα πρωταθλήματα, το MotoGP έλειπε. Και έχει λειτουργήσει. Δεν λέω ότι είναι εύκολο να τηρήσουν τους κανόνες, αλλά τώρα οι μηχανικοί ξέρουν πώς να ελέγχουν τις αξίες, και τι περιθώριο να παίρνουν.»

Ενώ στους πρώτους γύρους του καλεντάρι δεν υπήρχαν προβλήματα με την πίεση των ελαστικών. Στο τελευταίο γκραν πρι άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες προειδοποιήσεις, ακόμη και κυρώσεις. «Επειδή ρισκάρουν περισσότερο. Γνωρίζοντας ότι την πρώτη φορά που θα ήταν εκτός κανονισμών θα έπαιρναν προειδοποίηση, πήραν το ρίσκο τους. Αν ήθελαν να τηρήσουν τους κανονισμούς, θα μπορούσαν να το κάνουν.»

Ο επικεφαλής της Michelin παραδέχτηκε επίσης ότι όλη η κριτική που δέχεται τον ενοχλεί. «Συχνά η κριτική είναι αβάσιμη, ακούτε για συνωμοσίες, για κακά ελαστικά που τοποθετήθηκαν επίτηδες, είναι παράλογο. Το να κατηγορείς τα ελαστικά είναι η πιο εύκολη δικαιολογία. Αλλά λυπάμαι που κανείς δεν έχει προσέξει τa 36 ρεκόρ, ή όπως στην Ινδονησία, το Κατάρ και τη Βαλένθια, σε νέα άσφαλτο, οι προδιαγραφές ήταν ακριβείς. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα, λίγοι το έχουν δει », κατέληξε.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events