21 April 2024
VIDEOSΣυνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Συνέντευξη του Massimo Roccoli, πολυπρωταθλητή του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο [ΕΔΩ] στο Misano όπου βρεθήκαμε για τρεις ημέρες, «συγκατοικούσαμε» στο ίδιο Box  με την ομάδα του Massimo Roccoli, Laguna moto Racing και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να σας παρουσιάσουμε το βίντεο με την μικρή συνέντευξη του που μα μιλά για αυτόν αλλά και για την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τις δοκιμές με έλληνες οδηγούς!

VIDEO – Συνέντευξη του Massimo Roccoli

IMG_5917Διαβάστε παρακάτω όλη την συνέντευξη:

Biker Spirit Καλησπέρα

Massimo Roccoli Καλησπέρα

Biker SpiritΈχουμε κάποιες ερωτήσεις για σένα. Ποιος είναι ο λόγος που βρίσκεσαι στο Μιζάνο;

Massimo Roccoli – Μένω πολύ κοντά, στο Ρίμινι που είναι μόλις 50 χλμ από εδώ,  , και φυσικά γιατί μου αρέσει η μοτοσυκλέτα και όποτε έχω χρόνο έρχομαι στην πίστα , και ιδιαίτερα στο Misano που είναι σαν το σπίτι μου.

Biker SpiritΠέρυσι κέρδισες το εθνικό πρωτάθλημα στην κατηγορία Supersport (CIV Championship) με αυτή την μοτοσυκλέτα,. Φέτος συνεχίζεις με την ίδια ομάδα και την ίδια μοτοσυκλέτα, πες μας λίγα λόγια για το τι πρόκειται να δούμε  αυτή τη χρονιά στο CIV στην κατηγορία Supersport.

Massimo Roccoli – Από το 2014   αγωνίζομαι με την MV Agusta, όπου από τον αγώνα στο Misano μέχρι και το τέλος της σεζόν δουλεύαμε πάνω στο στην  εξέλιξη της F3. Έχω κερδίζει άλλα 3 Ιταλικά πρωταθλήματα με την  Yamaha R6, και μετά έτρεχα
με Honda, και γενικά με όλα τις γιαπωνέζικες μοτοσυκλέτες.
Μου αρέσει η MV επειδή είναι διαφορετική,  λόγω των 3 κυλίνδρων η δύναμη είναι τελείως διαφορετική γιατί μπορείς να την χρησιμοποιήσεις από τις 7000 στροφές μέχρι τις 15000, και μου αρέσει αυτό. Επίσης είναι τελείως διαφορετική στο πλαίσιο της και ο πίσω τροχός δίνει πολύ καλή αίσθηση κρατήματος.
Συνήθως με τη R6 ή με την Kawasaki όταν φρενάρεις το πίσω μέρος γλιστράει , με αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι διαφορετικά.
Όταν την οδηγείς για πρώτη φορά  σου φαίνονται όλα διαφορετικά , αλλά την συνηθίζεις αμέσως, μετά από 5-6 γύρους έχεις αυτή την τελείως διαφορετική αίσθηση.
Μου αρέσει το μπροστινό της , γιατί μπορείς να μπεις στην στροφή με μεγαλύτερη πίεση στα φρένα. Νομίζω πως το  καλύτερο σε αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι το πλαίσιο της.

Biker SpiritΑυτά είναι τα δυνατά της MV Agusta 675, ποίες είναι οι αδυναμίες της, και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το πρωτάθλημα

IMG_5934Massimo Roccoli – Όταν μιλάμε για το πρωτάθλημα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά, γιατί τα Supersport έχουν λιγότερα  ηλεκτρονικά σε σύγκριση με τα standard bikes, και τα standard bikes έχουν επιλογές που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις Supersport μοτοσυκλέτες, όπως η δικιά μου μοτοσυκλέτα όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το traction control και διαφορετικούς χάρτες, κάτι που δεν γίνετε στις Superbike μοτοσυκλέτες. H διαφορά δεν είναι στην μηχανή αλλά στα ηλεκτρονικά. Η MV άργησε να εξελίξει τα ηλεκτρονικά της , αλλά νομίζω ότι το 2017 θα τερματίσουμε στην ίδια θέση όπως το 2015. Σίγουρα.

Biker SpiritΟ Πέπε μας είπε πως είσαι εκπαιδευτής για παιδιά, πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Massimo Roccoli – Έχω μαθητές από 4 χρονών έως 18 χρονών, ειδικότερα στο Ιταλικό πρωτάθλημα, παιδιά από 8 ετών έως 12 που τρέχουν με minibikes, και αργότερα με τα minigps   , και ιδιαίτερα στην Ιταλία δεν χρησιμοποιούμε πλήρης δύναμης μοτοσυκλέτες.
Στο ιταλικό πρωτάθλημα δουλεύω με τους πιο νέους αναβάτες, γιατί αυτοί είναι το μέλλον.
Έχω 2-3 αναβάτες που είναι πολύ καλοί, με ακολουθούν στην πίστα και τους μαθαίνω, είμαι 31 χρόνων, ξεκίνησα όταν ήμουν 4 χρονών, οπότε έχω 27 χρόνιας εμπειρίας και ελπίζω να βοηθήσω τους νέους Ιταλούς αναβάτες.

Biker Spirit –   Κάθε πότε πρέπει να προπονήστε ένα παιδί, ποιο πρέπει αν είναι το πρόγραμμα του.

Massimo Roccoli – Πέρυσι οργανώσαμε ένα γύρο επίδοσης για τα minibikes , κατά την διάρκεια της εβδομάδας δουλεύουμε μια ήμερα την φυσική κατάσταση και δυο ημέρες μέσα στην πίστα. Άλλα στην πίστα δουλεύουμε την μία μέρα τις γραμμές και τα προσπεράσματα.

IMG_5937Biker SpiritTώρα τα σπουδαία νέα, μάθαμε ότι έρχεσαι στην Ελλάδα να τρέξεις τον Σεπτέμβρη στις Σέρρες στο ΠΠΤΜ στην κατηγορία supersport, αληθεύει;

Massimo Roccoli – Ναι είναι αλήθεια, Ο Πέπε από εδώ τα οργάνωσε όλα, είναι ο μάνατζερ της ομάδας εδώ στην Ιταλία, είμαι πολύ χαρούμενος που θα επισκεφτώ την Ελλάδα για 4η φορά, και ο Πέπε μου έχει πει ότι οι Σέρρες είναι μια ωραία πίστα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθω.
IMG_5944

Biker SpiritΟ Πέπε μας είπε ότι θα δοκιμάσεις και κάποιους νέους αναβάτες από την Ελλάδα στην κατηγορία supersport.

Massimo Roccoli – Ναι είναι αλήθεια, θα μείνω 2 μέρες μετά τον αγώνα να δοκιμάσουμε αναβάτες με την F3, γιατί είναι η νέα μοτοσυκλέτα που τρέχει στην κατηγορία supersport και μόνο στην Ιταλία και στην Αγγλικά στο Βρετονικό Superbike έχουμε δει συμμετοχές, και εγώ ο ίδιος βρέθηκα τον Ιούλιο στο Snetterton όπου κάναμε δοκιμές για να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το νέο μοντέλο μοτοσυκλέτας, ότι είναι το μέλλον, γιατί η R6 ή CBR είναι παλιά μοντέλα.
Είμαι χαρούμενος που θα οδηγήσω με τους έλληνες αναβάτες και να τους βοηθήσω να οδηγήσουν αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Biker Spirit – Σε ευχαριστούμε πολύ και θα τα πούμε στις Σέρρες
Massimo Roccoli – Θα τα πούμε στις Σέρρες κι συγχωρέστε με για τα αγγλικά μου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events