26 May 2024
WSBK 2023

Jonathan Rea: “Ήταν μια καταστροφή στο Phillip Island, είναι μια πραγματικότητα και είναι ανώφελο να το αρνηθούμε”

Ο Jonathan Rea έκανε ένα Σαββατοκύριακο που θέλει να ξεχάσει, τουλάχιστον εν μέρει, αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε και περίμενε!

Ο Jonathan Rea στον αγώνα 1 του Σάββατου, παρόλο που είχε ένα μηχανικό πρόβλημα με τον συμπλέκτη, κατάφερε και έδωσε τις μάχες του και ανέβηκε στο βάθρο στη δεύτερη θέση.

Στον αγώνα Superpole έχασε χρόνο όταν ο Aegerter τον ανάγκασε να βγει εκτός και να ξαναμπεί στον αγώνα 10ος, τερματίζοντας τελικά 7ος, ενώ στον Αγώνα 2 και τελευταίο του 1ου γύρου στην ουσία κατέρρευσε στην 8η θέση παρόλο που πάλεψε σχεδόν σε όλο τον αγώνα για την 4ηθεση!

Παρά την σχετικά δύσκολη Κυριακή, ο Rea αφήνει το Phillip Island τρίτος στη μάχη του πρωταθλήματος, με 31 βαθμούς, τους μισούς ακριβώς από τον πρώτο Bautista Που έχει 62, και είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Locatelli , ενώ ισοβαθμεί με τον Rinaldi που είναι 4ος.

Ο Rea επέκτεινε το σύνολο του ρεκόρ του στις εκκινήσεις αγώνων WorldSBK στις 380 στο τέλος του Σαββατοκύριακου

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team Rider): «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και λίγο μπερδεμένο. Πρέπει να δούμε κάποια θετικά γιατί ήμασταν γρήγοροι σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι αρκετά καλοί συνολικά.»

«Πραγματικά δυσκολευτήκαμε με το στήσιμο και ορισμένους παράγοντες εκεί έξω. Στον αγώνα Superpole δεν ήμουν αρκετά γρήγορος, αλλά ήμουν πιο γρήγορος από την ομάδα αναβατών που ήμουν. Ο Dominique Aegerter μπήκε στην 4η στροφή και κόντεψε να με πετάξει στο χαλίκι. Έπρεπε λοιπόν να ανοιχτώ και να ξαναφτιάξω τον αγώνα μου.»

«Είναι δύσκολο να τα συνδυάσουμε όλα μαζί για να καταλάβουμε πού υστερήσαμε. Αλλά ήταν ξεκάθαρο σήμερα στον μεγάλο δεύτερο αγώνα ότι δεν καταφέραμε να στήσουμε την μοτοσυκλέτα όπως έπρεπε. Ήμασταν μίλια μακριά στο τέλος του αγώνα, ακόμα και αφού φρόντιζα τα ελαστικά μου, χρησιμοποιώντας κλειστές γραμμές, έκανα ό,τι μπόρεσα με την εμπειρία μου για να διαχειριστώ τον αγώνα και δεν ήμασταν πουθενά.»

«Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κράτημα και έλειπε η επιτάχυνση. Είχα τον ρυθμό να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να παλέψω με τους άλλους αναβάτες.»

«Πέσαμε από έναν γκρεμό στο τέλος και είναι πραγματικά απογοητευτικό. Ήταν μια καταστροφή και αναλαμβάνω την ευθύνη μιας και ήμουν εγώ που περιέγραψα το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσω στις αρχές της εβδομάδας στις δοκιμές »

«Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ. Δεν περιμένω αυτό να είναι το σημείο αναφοράς μας για το υπόλοιπο της σεζόν. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά το στήσιμο της μοτοσυκλέτας δεν λειτουργούσε σήμερα, όχι όπως συνήθως.»

«Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε Portimao και Jerez.  Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα που σχετίζεται με τη νέα μοτοσυκλέτα, αφού το Kawasaki είναι πρακτικά το ίδιο με πέρυσι. Έχει νέα αναγνώριση, αλλά οι επεμβάσεις ήταν απλές λεπτομέρειες για να μεγιστοποιηθούν τα δυνατά σημεία και να συγκρατηθούν τα αδύναμα ».

«Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβουμε γιατί, να το αφήσουμε στην άκρη και να ξεκινήσουμε ξανά από το μηδέν στην Mandalika για τον επόμενο γύρο».

Στο γκαράζ της Kawasaki όλα φαίνονται σαν παζλ και έχουν ήδη αργήσει να το λύσουν, γιατί η Ducati και ο Bautista φαίνεται να έχουν βρει το κλειδί ήδη στον πρώτο γύρο και το πλεονέκτημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή μιας χρονιάς γεμάτη ανταγωνισμό.

Τώρα το paddock του WorldSBK κατευθύνεται απευθείας σε έναν άλλο δημοφιλή χώρο αγώνων WorldSBK, την Mandalika, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μεταξύ 3 και 5 Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι …

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK -WSSP – SS300 για το 2023

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events