Keith Huewen: “Ο Takaaki Nakagami δεν είναι επικίνδυνος οδηγός”

Ο Takaaki Nakagami πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση μετα το φοβερό περιστατικό στην 1η στροφή του αγώνα στην Catalunya που είχε σαν αποτέλεσμα ο Ιάπωνας να προκαλέσει μια πτώση που παρέσυρε τον Francesco Bagnaia όταν το κεφάλι του χτύπησε στον πίσω τροχό της Ducati ενώ ο Alex Rins παρασύρθηκε από τη μοτοσυκλέτα του Nakagami.

Το περιστατικό άφησε τον Rins με σπασμένο καρπό, τον Nakagami μια νύχτα στο νοσοκομείο και τον Bagnaia με ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του για τον τίτλο.

Σε podcast στο Crash.net ο πρώην αναβάτης Grand Prix και Βρετανός πρωταθλητής Keith Huewen, μεταξύ άλλων μίλησε και για τον Takaaki Nakagami και το περιστατικό!

«Σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί πολύ χειρότερο το ατύχημα και ευτυχώς φαίνεται ότι ο Taka θα είναι εντάξει», δήλωσε

«Οι αγωνοδίκες το θεώρησαν ως αγωνιστικό συμβάν – και συμφωνώ. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν με αυτό, αν και ίσως όχι αν είσαι ο Alex Rins!»

«Αυτό που πρέπει να θυμάστε από τη σκοπιά ενός αναβάτη, είναι ότι επιταχύνει από τη θέση του πλέγματος στη στροφή 1με γεμάτο ρεζερβουάρ και πρέπει να παλέψει για τη θέση του».

Ο συντάκτης του Crash.net MotoGP, Peter McLaren, πρόσθεσε: «Και το βασικό σημείο για το γιατί δεν υπήρχε πέναλτι από τους αγωνοδίκες ήταν ότι, ο Taka κέρδισε πολλές θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή, αλλά τις κέρδισε στην επιτάχυνση. Δεν φρέναρε πολύ αργά.»

«Η επιπλέον μεγάλη διάσταση που πηρέ η υπόθεση ήταν ότι ο Rins και ο Nakagami είχαν εμπλακεί και πάλι μεταξύ τους μόλις μια εβδομάδα πριν. Αν δεν αφορούσε ξανά αυτούς τους δύο, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο πιο ήρεμα.»

Ο Huewen συνέχισε: «Η απόφαση των αγωνοδικών ήταν επίσης συνεπής με άλλα περιστατικά στον πρώτο γύρο.»

«Μπορείς να νιώσεις συμπάθεια για τον Rins, ήταν εντελώς έξαλλος, είχε ένα τρίτο DNF (μη τερματισμό) στη σειρά, και αυτό δεν φταίει καθόλου και όταν παλεύει να βρει μια θέση για την επόμενη σεζόν.»

«Αλλά οι ομάδες θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των αγωνοδικών αν ήθελαν για την σαφήνεια σχετικά με την απόφαση. Δεν το έκαναν και είδαμε επίσης, για πρώτη φορά, μια λεπτομερή εξήγηση που δόθηκε δημόσια από τους αγωνοδίκες σχετικά με το γιατί δεν υπήρχε πέναλτι

«Οι αγωνοδίκες θα έχουν δει όλες τις εικόνες, τις οποίες μπορεί να μην δούμε καν εμείς στην τηλεόραση, έχουν τόσες πολλές γωνίες, μπορούν να δουν αν κάποιος έχει κάνει κάτι ανόητο.»

«Και ο Taka δεν είναι επικίνδυνος αναβάτης. Δεν έχει ιστορικό me λάθη στην πρώτη στροφή όπως αυτό. Οπότε ήταν ένα τυπικό περιστατικό πρώτου γύρου στο βιβλίο μου».

Σχετικά με την κριτική που έγινε στον Nakagami από άλλους αναβάτες όπως ο Rins, Bagnaia και Johann Zarco , ο Huewen πρόσθεσε:

«Κοιτάξτε, αυτό δεν είναι πρωτότυπο. Ο καθένας μιλά για τον εαυτό του. Θα υπάρξουν καταστάσεις που θα δημιουργήσουν εντάσεις στη μάντρα. Αλλά η άποψή μου είναι, ποιος νοιάζεται;»

«Ο Takaaki Nakagami παλεύει για να παραμείνει στο MotoGP. Ναι, ήταν λάθος. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Φυσικά, δεν πρέπει να πας να ρίχνεις οδηγούς στην πρώτη στροφή, αλλά μερικές φορές συμβαίνει.»

«Ας ελπίσουμε ότι θα αναρρώσει πλήρως. Ήταν πολύ, πολύ τυχερός. Ήταν φρικτό να βλέπεις το κράνος του να χτυπάει στην ρόδα της Ducati και μετα να χτύπα κάτω.»

«Είναι ένας πολύ τυχερός που δεν έπαθε κάτι χειρότερο. Ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά ο Taka.»

 

Ο Nakagami, ζητά συγγνώμη από τον Rins και τον Bagnaia για το ατύχημα στο GP της Καταλονίας

Οι αγωνοδίκες του MotoGP, εξηγούν γιατί ο Takaaki Nakagami δεν τιμωρήθηκε στην  Catalunya

Ο Alex Rins έχει κάταγμα στον αριστερό καρπό μετά την πτώση του στην Catalunya και χάνει την δοκιμή της Δευτέρας!