Λευτέρης Πίππος – Yamaha | Valvoline | Motodirect στον 1ο αγώνα του ΠΠΤ

Η ομάδα Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect  έζησε το πρωί του Σαββάτου κάτι σαν κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Στον δρόμο για την πίστα, για την ομάδα του και για τον αναβάτη του, ο Βασίλης Γούλας, Αρχιμηχανικός της ομάδος και προσωπικός μηχανικός του Λευτέρη Πίππου επί σειρά ετών, με μια Μεγάλη Καρδιά, δεν άντεξε!

Η ζωή της ομάδος Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect πλέον πρέπει να συνεχιστεί χωρίς τον Άνθρωπο που της έδινε τα πάντα! (Εξ ού και η καθυστέρηση του Δελτίου Τύπου της ομάδος, που τελεί υπό το πένθος της απώλειας, ενός υπέροχου Ανθρώπου της).

Στην πίστα των Μεγάρων λοιπόν που σύντομα γέμισε κόσμο για τις ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές του αγώνα, το κλίμα μεταξύ οδηγών, μηχανικών, αλλά και όσων τον γνώριζαν, έγινε πολύ βαρύ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2017 όμως, είχε μόλις ξεκινήσει και όπως και ο ίδιος θα ήθελε, ο αναβάτης της ομάδας Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect, Λευτέρης Πίππος, πήρε την απόφαση να οδηγήσει και πιο πολύ, να συνεχίσει το έργο, που είχαν ετοιμάσει με τον Μηχανικό του!

Με έναν λαμπρό ήλιο και την θερμοκρασία να θυμίζει πραγματικά άνοιξη, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει αυτό που είχε ξεκινήσει.

Αξίζει να ανεφέρουμε, ότι, στην φετινή αγωνιστική χρονιά, θα υπάρχει η κάλυψη με αναμεταδόσεις απο την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmote TV, με την καλύτερη δυνατή προβολή της μοτοσυκλέτας και με την καλύτερη δυνατή επικοινωνία.

Κατηγορία Superbike και οι δοκιμές του Σαββάτου είχαν όπως πάντα δύο (2) σκέλη ελεύθερων και δύο (2) χρονομετημένων, οι χρόνοι έδωσαν μια σαφή εικόνα της δυναμικότητας και της ταχύτητας των οδηγών, άρα και ακριβέστατη πρόγνωση των βάθρων της επομένης. Ο Χ. Παρασκευόπουλος θα αντιμετώπιζε τον Λευτέρη Πίππο με την Yamaha R1 στην νέα του ομάδα Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect με υποστήριξη της επίσημης αντιπροσωπείας, και τον Πρωταθλητή 2016 Σ. Συνιώρη, ξανά με Ιταλική μοτοσυκλέτα, την Aprilia RSV4.

Η Κυριακή έφτασε και στην εκκίνηση του αγώνα ο Χ. Παρασκευόπουλος έφυγε δυνατά, ενώ ο Λευτέρης Πίππος που ξεκίνησε ακαριαία, καθυστέρησε ελάχιστα όπως η μοτοσυκλέτα του έφυγε προς τα δεξιά και την κράτησε για να μην αγγίξει την R1 του συναθλητή του. O Σ. Συνιώρης άμεσα τοποθετηθηκε δεύτερος και οι επόμενοι γύροι έδειξαν ότι το Πρωτάθλημα θα άρχιζε όπως τελείωσαν τα Μέγαρα του 2016, με τον Χ. Παρασκευόπουλο να ανοίγει συνεχώς την διαφορά. Λίγους γύρους αργότερα, ο Λευτέρης Πίππος πέρασε τον Σ. Συνιώρη, και οι δύο αναβάτες άρχισαν να μειώνουν την διαφορά απο τον Χ. Παρασκευόπουλο.

Ο μαχητικός και πολύ γρήγορος Λευτέρης Πίππος ήταν έτοιμος να προσπεράσει, αλλά πριν να ολοκληρώσει το προσπέρασμα που φαινόταν σίγουρο, μια και επέλεξε την πρώτη στροφή (Κ1), μπαίνοντας με πολλά χιλιόμετρα από την εσωτερική, ενώ ο Χ. Παρασκευόπουλος είχε ήδη πάρει την σωστή γραμμή και έστριβε κανονικά, ο Λευτέρης Πίππος βρέθηκε στο κέντρο περίπου της πίστας και από αυτό το σημείο δεν μπορούσε να στρίψει με αυτά τα χιλιόμετρα, οπότε η πτώση θα ήταν πλέον αναπόφευκτη, γι’ αυτό και επέλεξε να πιέσει στο μέγιστο τα φρένα του, ώστε να μην προξενήσει ατύχημα στον συναθλητή του, κάτι που όμως τελικά επέφερε την δική του πτώση αντίστοιχα.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν συνέπειες και ο Λευτέρης Πίππος μπόρεσε να συνεχίσει, αλλά η καθυστέρηση του να ξαναμπεί στη πίστα, τον έφερε ένα γύρω πίσω, από τους δύο πρώτους συναθλητές του. Να σημειώσουμε εδώ, ότι όταν τελικά τον έφτασαν, ο Λευτέρης Πίππος  διευκόλυνε τους συναθλητές του να περάσουν με υποδειγματικά αθλητικό τρόπο. Κάτι που πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα οι νεώτεροι οδηγοί, σχετικά με το πως οδηγούν και πως αντιδρούν και στα εύκολα και στα δύσκολα, οι φτασμένοι, ολοκληρωμένοι, αθλητές.

Η μάχη κορυφής συνεχίστηκε μέχρις ότου ο Σ. Συνιώρης περασε στην πρώτη θέση, οδηγώντας εξαιρετικά την Aprilia RSV4, ενώ ο Λευτέρης Πίππος τερμάτισε 6ος  μειώνοντας κάπως τις βαθμολογικές συνέπειες της πτώσης, σε ένα αγώνα που ήταν συναισθηματικά πάρα πολύ φορτισμένος!

Συνολικά, ήταν ένας δυνατός αγώνας, με εξαιρετικά έντονο συναγωνσμό μέχρι τέλους, που αφήνει ανοιχτό το ενδιαφέρον, για το υπόλοιπο πρωτάθλημα, αλλά δίνει στην ομάδα Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect την αναγκαία ώθηση, να συνεχίσει και να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, παρ’ όλη την απώλεια του Αρχιμηχανικού της!

Η ομάδα Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect, αλλά και ο αναβάτης της Λευτέρης Πίππος, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμότατα τους χορηγούς τους για την υποστίρηξη τους, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

Yamaha Racing μέσω του επίσημου εκπροσώπου της  στην Ελλάδα, την εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Valvoline που εκπροσωπείται από την εταιρεία LPC A.E., Motodirect που εκπροσωπείται από την εταιρεία Μοτοδίκτυο Α.Ε., η εταιρεία PERISTERAS ελαστικά μοτο, του κ. Νίκου Περιστερά,  την εταιρεία DUNLOP μέσω του κ. Δημήτριου Δημητρόπουλου, την τεχνική υποστίρηξη έχει η GOULAS racing team του κ. Βασίλη Γούλα, την εταιρεία ΣΑΜΠΑ Α.Ε., την εταιρεία ALPINESTARS η οποία έχει αναλάβει την ένδυση του Λευτέρη Πίππου, τα φρένα είναι FERODO, οι αλυσίδες είναι DID, ενώ τα ergal γρανάζια είναι OGNIBENE της εταιρείας ΕΛΤΡΕΚΚΑ, την εταιρεία MP motors έκθεση αυτοκινήτων του κ. Δημήτρη Πρόιου, τα γυαλιά SPY, την εταιρεία Xlite του κ. Μπαξεβάνη, την εταιρεία PRINTWAY, την εταιρεία SP Motor Racing του κ. Μιχάλη Σπηλιώτη (MUPO, CAPIT, FABBRI, PP TUNING, REMUS, HELL, BERINGER, BIKEPLAST), το energy drink HELL, τα αναψυκτικά ΛΟΥΞ, την εταιρεία PERFECT FAIRING για τα φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας, η εταιρεία VGR Team Γεωργακόπουλος για τις αναρτήσεις, οι βαφές της μοτοσυκλέτας έγιναν από την εταιρεία Michalakelis Team, τον κ. Κώστα Περβολαράκη που ετοιμάζει το πρόγραμμα της μοτοσυκλέτας, η εταιρεία e-novo.com έχει την διαχείριση της εικόνας και της επικοινωνίας της ομάδας, αλλά και η superbmotos.com για όλο τον σχεδιασμό της ομάδας (paddock, πανό, εμφανίσεις, μοτοσυκλετα κ.α.), ενώ οι χορηγοί επικοινωνίας της ομάδας είναι η τηλεοπτική εκπομπή MOTO & BIKE TV, είναι το περιοδικό BIKER SPIRIT, αλλά και το περιοδικό BIKEIT!.

Η ομάδα Yamaha Racing | Valvoline | Motodirect και ο αναβάτης της Λευτέρης Πίππος, θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για το Π.Π.Τ. 2017 με το ανανεωμένο αγωνιστικό ραντεβού τους στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, που θα γίνει στο φιλόξενο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 30 Απριλίου 2017!

Φωτογραφίες: IGF Productions 

Related Posts