Marc Marquez: “Για μένα δεν έχει νόημα να οδηγώ έτσι, είναι εφιάλτης”

Ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε τέταρτη επέμβαση στο δεξί του χέρι την επόμενη εβδομάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον οδηγό της Honda το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο  Marquez έδωσε μια απρογραμμάτιστη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον διευθυντή της ομάδας HRC, Alberto Puig.

Alberto Puig: «Ακολούθησε μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης και πολλή σκληρή δουλειά σε συνεργασία με το ιατρικό του πλήρωμα στη Μαδρίτη», σχολίασε ο διευθυντής της ομάδας HRC, Alberto Puig. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος εκεί, αλλά η θέση του στη μοτοσυκλέτα δεν είναι αυτή που ήθελε για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, σε ένα Σαββατοκύριακο MotoGP».

Η Honda έμαθε την Παρασκευή ότι είναι δυνατή μια τέταρτη επέμβαση. «Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι πλέον δυνατή επειδή το οστό είναι έτοιμο για αυτήν. Δεν το συνιστούσαν πριν, αλλά τώρα είναι δυνατό. Αποφασίσαμε να το κάνουμε την Παρασκευή. Ο Marc θα κάνει ένα διάλειμμα μετά από αυτό το Grand Prix και θα πάει στις ΗΠΑ. » εξηγεί ο Alberto Puig. «Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η κινητικότητα του  χεριού και η σταθερότητα του ώμου».

Marc Marquez: «Δυστυχώς, πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για τη σεζόν του 2022», επιβεβαίωσε ο Marquez. «Εξακολουθώ να έχω σημαντικούς περιορισμούς στο βραχίονα μου που δεν μου επιτρέπουν να οδηγήσω σωστά μια μοτοσικλέτα και να πετύχω τους στόχους που πάντα έθετα στον εαυτό μου».

«Για αυτόν τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τον γιατρό Samuel Antuna και τον γιατρό Angel Cotorro, και μετά από διαβούλευση με ειδικούς της Mayo Clinic, πήρα την απόφαση να κάνω μια νέα επέμβαση με στόχο τη βελτίωση της θέσης μου στην μοτοσυκλέτα, η οποία θα επιτρέψει να αγωνιστώ χωρίς τους ισχύοντες περιορισμούς», εξήγησε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Προσωπικά, έχω μεγάλο κίνητρο και ενθουσιασμό για να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να οδηγήσω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο», διευκρινίζει ο Marquez, ο οποίος χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά αποτυχιών τα τελευταία τρία χρόνια.

Τον περασμένο χειμώνα, ο Marquez φοβόταν για την καριέρα του, όταν αντιμετώπισε ξανά διπλωπία (διπλή όραση) μετά από πτώση κατά τη διάρκεια προπόνησης εκτός δρόμου. Υπήρχαν σκέψεις για τη χρήση αυτού του υποχρεωτικού διαλείμματος για την πραγματοποίηση μιας επέμβασης στο χέρι. Αλλά εκείνη την εποχή το οστό δεν είχε επουλωθεί ακόμη επαρκώς. «Είπαν ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος», είπε ο Marquez.

«Έμεινα ήρεμος και επέστρεψα. Δούλεψα πολύ σκληρά τους τέσσερις μήνες. Αλλά δεν είδα καμία πρόοδο. Υπήρξε άλλη μια συνάντηση μετά τη Jerez. Επαναξιολογήσαμε την κατάσταση. Εξετάστηκε μια νέα επέμβαση», είπε ο Marquez. «Προφανώς δεν ήθελα να κάνω άλλη επέμβαση. Δεν ήθελα να ανοίξει ξανά το χέρι μου. Είναι όμως η σωστή απόφαση για να επουλωθεί σωστά.»

Πόσο καιρό θα μείνει εκτός ο Marc Marquez μετά την επέμβαση;

«Φαίνεται σαν εφιάλτης, αλλά θα επιστρέψω. Θα είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να πω πότε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία.»

«Δεν έχω ιδέα πότε θα επιστρέψω», είπε ο Marquez. «Μετά την επέμβαση θα το πάω βήμα βήμα. Θα είναι όμως μεγάλο διάλειμμα». Όμως ο Marquez δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η επέμβαση στα μέσα της τρέχουσας σεζόν είναι η σωστή. «Κινδυνεύω με νέους τραυματισμούς αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι», ξεκαθαρίζει ο οδηγός της Honda.

Πού θα βρει ο Marquez τη δύναμη να αντεπιτεθεί μετά από αυτή τη νέα οπισθοδρόμηση;

«Ένα από τα δυνατά μου σημεία ήταν πάντα να έχω δυνατό ψυχισμό», σχολιάζει. «Αν θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να πιέσεις και να μην χάσεις την πίστη σου».

«Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση και λένε ανοησίες. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι περιορισμοί μου. Ξέρω τις ικανότητές μου, αλλά δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή», σημειώνει ο Marquez. «Ένιωσα αυτούς τους περιορισμούς από την αρχή της σεζόν και δεν ένιωσα καμία πρόοδο».

«Φυσικά δεν είναι βέλτιστο να το κάνω τώρα στη μέση της σεζόν. Αλλά είναι η καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, έκανα τα πάντα για να το αποφύγω, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να έχω μια πλήρη ανάκαμψη . Το στυλ μου είναι δεν είναι πια αυτό που ήταν: όχι λόγω της μοτοσυκλέτας, αλλά εξαιτίας μου. Το δεξί μου χέρι δεν είναι πια στη φυσική του θέση, υπάρχει πολύ μεγάλη περιστροφή , ο γιατρός μου πρότεινε να το διορθώσω μια για πάντα με την τέταρτη επέμβαση. Πιστεύουν σε αυτό και ξέρουν τι κάνουν.»

«Για μένα δεν έχει νόημα να οδηγώ έτσι, είναι εφιάλτης για μένα να οδηγώ έτσι» είπε ο Ισπανός με τα μάτια του να λάμπουν. «Θα ξεκινήσω την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, η Honda με υποστηρίζει και πιστεύει ότι σε ορισμένες πίστες θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο, αλλά δεν θέλω να συνεχίσω να τρέχω έτσι.» είπε ο Marquez, ο οποίος θα χάσει επομένως τον εντός έδρας αγώνα του το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη και ίσως ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν του 2022.

Ο Marquez τη σεζόν MotoGP 2022 δεν έχει ανέβει στο βάθρο σε κανέναν αγώνα. Ως δέκατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βρίσκεται ήδη 48 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη Fabio Quartararo.

Να θυμίσουμε ότι η τρίτη και τελευταία παρέμβαση έγινε πριν από 18 μήνες. Είχαν προηγηθεί δύο χειρουργικές επεμβάσεις αφού ο Marquez έπεσε στην έναρξη της σεζόν του 2020 στη Χερέθ, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι και δεν κατάφερε να επιστρέψει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ HONDA

Ο Marc Márquez θα υποβληθεί σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του βραχιόνιο, κατευθυνόμενος στην Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team έχει υποστεί σημαντικούς περιορισμούς τους τελευταίους μήνες που τον εμπόδισαν να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, επέλεξε να χειρουργηθεί 18 μήνες μετά την τελευταία του επέμβαση.

Ο Márquez, αφού δεν αισθάνθηκε σημαντικές βελτιώσεις τους τελευταίους μήνες και συμβουλεύτηκε άλλους ειδικούς, μαζί με την ιατρική του ομάδα εξέτασαν την επιλογή μιας νέας επέμβασης. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 31 Μαΐου για χειρουργική επέμβαση, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Joaquin Sánchez Sotelo. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγχειρητική περίοδος, θα επιστρέψει στην Ισπανία για να ξεκινήσει η αποθεραπεία του. Στη συνέχεια, οι γιατροί θα αξιολογήσουν την κατάσταση του Márquez και την περίοδο ανάρρωσής του.

Marc Márquez

«Δυστυχώς, πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα από τη σεζόν του 2022 που θα με κρατήσει μακριά από τον ανταγωνισμό για λίγο. Μετά από όλους αυτούς τους μήνες εντατικής δουλειάς με τη νέα μου ιατρική ομάδα στη Μαδρίτη, η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί και μείωσα την ενόχληση στο δεξί μου χέρι για να μπορέσω να αγωνιστώ στο Grand Prix, αλλά εξακολουθώ να έχω σημαντικούς περιορισμούς στο βραχιόνιό μου. δεν μου επιτρέπει να οδηγήσω σωστά την μοτοσυκλέτα και να πετύχω τους στόχους που πάντα έθεσα για τον εαυτό μου».

«Για αυτόν τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τον Δρ. Samuel Antuña και τον Dr. Angel Cotorro, και μετά από διαβούλευση με ειδικούς από την Mayo Clinic, πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω μια νέα επέμβαση με στόχο βελτιώνοντας τη θέση μου στην μοτοσυκλέτα που θα μου επιτρέψει να οδηγώ χωρίς τους τρέχοντες περιορισμούς. Προσωπικά, έχω το μέγιστο κίνητρο και ενθουσιασμό να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω την προσπάθεια να επιστρέψω για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη στήριξη που μου έδειχνε πάντα η οικογένειά μου, τους έμπιστους ανθρώπους γύρω μου, την ομάδα της Repsol Honda, ολόκληρη την ιατρική μου ομάδα και ειδικά όλους τους οπαδούς που είναι πάντα δίπλα μου στις καλές και τις κακές στιγμές».

Δρ. Sanchez Sotelo

«Δεδομένης της έλλειψης επαρκούς κλινικής βελτίωσης με τη θεραπεία αποκατάστασης και με τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας, ο Marc Márquez θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στην κλινική Mayo στις ΗΠΑ, για να βελτιώσει την ενόχληση στο δεξί του χέρι που προέρχεται από την απώλεια κινητικότητας. στο μπράτσο.»

«Η χειρουργική επέμβαση θα αποτελείται από την εξαγωγή του υλικού οστεοσύνθεσης από τον ώμο του που σχετίζεται με οστεοτομία βραχιονίου για να αυξηθεί η εξωτερική περιστροφική κίνηση του βραχίονα και να διατηρηθεί η σταθερότητα του ώμου».

Related Posts