20 July 2024
MotoGP 2024

Marc Márquez: “Ήταν ένα καλό ντεμπούτο με την Ducati, αλλα μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα”

Ο Marc Márquez τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο ντεμπούτο του με την Ducati, στον αγώνα σπριντ του Κατάρ.

Ο Marquez έδειχνε χαρούμενος και με τα πόδια στο έδαφος μετά την 5η θέση στον αγώνα σπριντ του Κατάρ, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Μου λείπει ακόμα η αυτοπεποίθηση για να πάω πιο γρήγορα, αλλά σήμερα το διασκέδασα. Ήταν ένας καλός αγώνας σπριντ. Μερικές φορές εξακολουθώ να οδηγώ σαν να είμαι με τη Honda και έκανα πάρα πολλά λάθη. Στην αρχή έχασα λίγο χρόνο παλεύοντας με τον Miller και τον Di Giannantonio.»

«Το θετικό είναι ότι κατάφερα να κάνω τον πιο γρήγορο γύρο του αγώνα, ότι μπόρεσα να προλάβω τους μπροστινούς. Αλλά κάνοντας όλους αυτούς τους διαδοχικούς γύρους τόσο γρήγορα έφθειρα τα ελαστικά περισσότερο από ότι έπρεπε και όταν τους έφτασα, η θερμοκρασία ήταν πάνω από το όριο.»

«Ας δούμε λοιπόν αν αύριο μπορέσω να διαχειριστώ λίγο διαφορετικά αυτούς τους πρώτους γύρους και να κάνω μια καλύτερη εκκίνηση.».

«Έκανα κάποια λάθη. Χωρίς αυτά θα μπορούσα να αγωνιστώ για το βάθρο. Στην αρχή έπρεπε να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα. Μετά από πολύ καιρό κατάφερα να προσπεράσω σε ευθεία, κάτι που δεν μου είχε συμβεί για πολύ καιρό. Σωματικά, η Ducati είναι λιγότερο απαιτητική από τη Honda, οδηγείτε διαφορετικά».

Σε γενικές γραμμές, το ντεμπούτο του Márquez στη Ducati ήταν θετικό, βασισμένο σε πιο ρεαλιστικούς στόχους. «Για τη τωρινή νοοτροπία μου ήταν ένα καλό ντεμπούτο με μια πέμπτη θέση, αλλα μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα, κερδίζοντας, αλλά τώρα ήταν μια 5η θεση. Ήταν ένας «αγώνας σπριντ» και ήμουν εκεί που περίμενα και εκεί που είχα πει ότι θα είχα δυνατότητα. Υπάρχουν τέσσερις ή πέντε οδηγοί πιο γρήγοροι από εμένα και προς το παρόν πρέπει να παλέψω για αυτή την τέταρτη-πέμπτη-έκτη θέση. Θα δούμε αν στο μέλλον μπορέσω να είμαι λίγο πιο κοντά τους» .

«Υπάρχουν οδηγοί πίσω μου, αλλά υπάρχουν και οδηγοί μπροστά μου, και στο τέλος κοιτάζω αυτούς που είναι μπροστά. Κοιτάζω αυτούς που είναι μπροστά, τα δύο Ducati, τον Martin και τον Bagnaia, και πρέπει να συγκρίνομαι τώρα με αυτούς. Ο Alex [Márquez] ήταν επίσης πολύ δυνατός στο τέλος του αγώνα, τον οποίο πρέπει να κατανοήσω και να αναλύσω

Ο Marquez έχασε χρόνο και κατ επέκταση μια θέση μετα από ένα λάθος στον 8ο γύρο όταν ανοίχτηκε και βγήκε από την πίστα και εξηγεί τον λόγο για αυτό. «Εκεί πλήρωσα το λάθος του πρώτου γύρου. Έχασα πολύ χρόνο στην αρχή και έκανα μερικούς πολύ γρήγορους διαδοχικούς γύρους, και κατάφερα να προλάβω το γκρουπ μπροστά. Και όπως ξαναείπα έφθειρα το λάστιχο σαν να ήταν ‘προκριματικά’,  και ανέβηκε η θερμοκρασία, οπότε έπρεπε να χαλαρώσω και έτσι έκανα λάθος και μετά κατάλαβα τι συνέβη όταν με πέρασε ο Aleix [Espargaro ]

 

Ωστόσο, τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη ότι του λείπει ακόμη λίγη ταχύτητα. «Αυτό που συνέβη είναι ότι: πλήρωσα για την επιπλέον προσπάθεια αυτών των γύρων, επειδή δεν είχα την απαραίτητη ταχύτητα. Όταν έχεις την ταχύτητα, όταν έχεις αυτά τα δύο-τρία δέκατα – που μου λείπουν -, τότε μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση πολύ καλύτερα » .

Ο Márquez χρειάζεται ακόμα πράγματα για να είναι στην κορυφή, αν και, προς το παρόν, του αρέσει να αγωνίζεται για αυτές τις θέσεις και να μην βρίσκεται στο πίσω μέρος του grid. «Όταν παλεύεις για τις κορυφαίες θέσεις διασκεδάζεις. Δεν είναι το ίδιο να αγωνίζεσαι εκεί στην πέμπτη-έκτη θέση και να μην αμύνεσαι συνέχεια και να χάνεις θέσεις. Σήμερα διασκέδασα: μπόρεσα να παλέψω, μπόρεσα να δω ότι προλάβαινα την μπροστινή ομάδα. Οπότε όλο αυτό σε κρατά χαρούμενο και σου δίνει κίνητρο και αυτό είναι σημαντικό

Ωστόσο, παραμένει με τα πόδια στο έδαφος και είναι ξεκάθαρος ως προς τους στόχους του, όντας ρεαλιστής, συνεχίζοντας να κρατά χαμηλό προφίλ και, ως εκ τούτου, δεν ονειρεύεται το βάθρο αύριο. «Όχι, είναι πολύ νωρίς για όνειρα. Είναι καλύτερα να ονειρεύεσαι κάτι ρεαλιστικό, που θα ήταν να βρεθώ ξανά στην πρώτη πεντάδα. Πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλος στόχος, αφού σήμερα, για παράδειγμα, περίμενα έναν πιο δυνατό Μπαστιανίνι και έναν πιο αδύναμο Μπίντερ. Οπότε, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στον αγώνα.»

Ο Marquez συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο στυλ οδήγησης. « Στην πραγματικότητα, το αλλάζω ακόμα. Αυτό μου κόστισε σήμερα. Το στυλ με την Honda στη στροφή 15, με έκανε και μπήκα πολύ γρήγορα και αναπήδησε η μοτοσυκλέτα  και έχασα δύο δέκατα εκεί. Αλλά έτσι είναι αποτυγχάνεις και πρέπει να το αποδεχτείς. Πρέπει να μάθεις από αυτό. Σιγά σιγά πρέπει να προσαρμοστώ » .

Αυτή η έλλειψη εμπειρίας με την Ιταλική μοτοσυκλέτα αποτυπώθηκε στον πρώτο του αγώνα Sprint από τα λάθη του, που ελπίζει να διορθώσει σύντομα!

Πρόγραμμα και ώρες του 1ου αγώνα MotoGP 2024 στο Losail του Κατάρ – Ώρες των δοκιμαστικών, SPRINT και των Αγώνων στις 8-9-10/3/2024

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner