Marc Marquez: “Ήθελα αυτή την νίκη, ήταν μια μεγάλη μέρα”

Ο Marc Marquez ήταν ασταμάτητος στο Τέξας, καθώς ο απίστευτος ρυθμός του στον αγώνα τον έβγαλε για να πάρει τη δεύτερη νίκη του τη σεζόν 2021 και να πάρει το 450ο βάθρο της πρώτης κατηγορίας της Repsol Honda Team.

Ο Marc Marquez είχε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό κάνοντας και τον Ταχύτερο γύρο του αγώνα με 2’04.368, και τερμάτισε με διαφορά πάνω από τεσσεράμισι δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Fabio Quartararo.
Ο αγώνας μάλιστα ήταν ο ταχύτερος που έχει γίνει έως τώρα τα 8 χρόνια της πίστας με συνολικό χρόνο αγώνα 41’41.435, έναντι του 41’45.499 του 2019 και του 41’52.002 του 2018 οπού είχε νικήσει και πάλι ο Marquez!

Ο Marc Marquez έχει, 7 pole, 7 βάθρα και 7 νίκες, στα 8 χρόνια αγώνων στο Austin, ενώ με την δεύτερη νίκη του το 2021 φέρνει επίσης το 450ο βάθρο για την ομάδα Repsol Honda από το 1995 στην μεγάλη κατηγορία. Με 98 βάθρα στα εμβληματικά χρώματα της Repsol Honda Team, ο Marquez είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης όσον αφορά τα βάθρα για την ομάδα πίσω από τον Dani Pedrosa που έχει 112 βάθρα. Ο Marquez τώρα έχει 58 νίκες στην κορυφαία κατηγορία.

Μετα την Αμερική ο Marquez ανεβαίνει στην έβδομη θέση της κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 117 βαθμούς για το 2021.

«Το σχέδιο ήταν να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάναμε σήμερα: ξεκίνησα καλά και κατάφερα να στρίψω μπροστά στην πρώτη στροφή, και έκανα τους πρώτους γύρους χωρίς πίεση και μετά όταν τα ελαστικά αρχίσουν να πέφτουν λίγο – τότε ξεκίνησα να πιέζω. Είναι ακριβώς αυτό που είχα σχεδιάσει και είδα την διαφορά να αυξάνεται με τους χρόνους γύρου μου υψηλά στο 2’04, και πολύ συνεπές και άνετα.

«Στους τελευταίους γύρους ήμουν πολύ κουρασμένος και δεν ήταν εύκολο να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου, αλλά ο Fabio ήταν πολύ πίσω και το ένστικτό μου είπε ότι δεν θα ρισκάρει τίποτα καθώς αγωνίζεται για το πρωτάθλημα. Η διαφορά είναι ότι εδώ υπέφεραν και οι άλλοι. Εγώ υποφέρω σε κάθε πίστα γιατί εδώ και η αριστερή μου πλευρά υπέφερε πολύ. Η αριστερή πλευρά ήταν πιο κουρασμένη από τη δεξιά. Αλλά σε μια δεξιόστροφη πίστα με κουράζει πολύ περισσότερο. Εδώ όλοι υποφέραμε εξίσου. Επιπλέον, είναι μία πίστα στην οποία είμαι καλός. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι τρεις τελευταίοι αγώνες που απομένουν θα κάνουμε μικρά βήματα, όχι να κερδίσουμε, αλλά να είμαστε μπροστά και να παλέψουμε για το βάθρο ή την πρώτη πεντάδα.»

«Η Γερμανία ήταν πιο απροσδόκητη νίκη, περισσότερο σαν δώρο. αυτή ήταν  πιο περιζήτητη. Από την Παρασκευή, αυτό ήθελα. Το είπα ήδη, δεν κρύβομαι, ήθελα να είμαι το λιγότερο στο βάθρο. Πίεσα, ξέρω ότι η νίκη, μερικές φορές, όσο και να την θες, τα πράγματα δεν εξελίσσονται, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις. Ξεκινήσαμε πολύ καλά την Παρασκευή. Στη συνέχεια, το Σάββατο, μερικές αμφιβολίες, αλλά ψάξαμε ξανά τον τρόπο. Νομίζω ότι αυτή η νίκη, δείχνει ότι σιγά σιγά, βγαίνουν τα αποτελέσματα. Δεν είναι ακόμη τα αποτελέσματα που θα θέλαμε για την επόμενη χρονιά, αλλά δεν μπορείς από το να είσαι στην δεκάδα σε έναν αγώνα μετα να πηγαίνει για τη νίκη σε κάθε αγώνα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, θέλω να πω ευχαριστώ σε ολόκληρο το HRC και την ομάδα Repsol Honda που δούλεψαν τόσο καλά όλο το Σαββατοκύριακο. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για να καταλάβω τα πάντα, έψαχνα πραγματικά για αυτή τη νίκη γιατί ξέρουμε ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία εδώ.»

«Ήταν ωραίο να κερδίζω εδώ και αφιερώνω την νίκη στον Nicky Hayden και στην οικογένεια Viñales. Όταν ακούστηκε ο ύμνος… η αλήθεια είναι ότι είχα τις αμφιβολίες μου αν θα πανηγυρίσω τη νίκη ή όχι, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να διαχωρίζεις τα πράγματα. Ξέρω την οικογένεια Viñales, από μικρός και στο βάθρο, όταν ακούστηκε ο ύμνος ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, εκείνες τις μέρες στα καρτ όταν ήμουν οκτώ χρονών. μικρός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη μοτοσικλέτα, γενικά. Δεν μπορείς να σταματήσεις, αλλά να προσπαθήσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, αλλά πάντα να θυμάσαι αυτούς που έφυγαν».

Related Posts