Με δυο θέσεις στο βάθρο η KTM Skourtas Racing Center στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Με τρεις συμμετοχές στην κατηγορία Νέων Αναβατών, μία ακόμη στην Supersport 300 και συνολικά δύο θέσεις στο βάθρο, ο πρώτος φετινός αγώνας για την KTM Skourtas Racing Center έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Το παρών στον 1ο αγώνα του Π.Π. Ταχύτητας 2018 έδωσε η ομάδα KTM SKOURTAS RACING CENTER
Copyright:

Στην Supersport 300, o Κατερινιώτης (ΜΑΟΚ) Παναγιώτης Κόκκινος εκπροσώπησε επάξια τα πορτοκαλί χρώματα της ομάδας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία Νέων, ο Κυριάκος Λιούτας με KTM RC 390 τερμάτισε τρίτος ενώ ο ομόσταυλός του Θωμάς Σκούρτας κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση παρόλο το τραυματισμένο του δάχτυλο. Δυναμική εμφάνιση από το νέο στην ομάδα Γιώργο Μπαξίσογλου ο οποίος αν και είχε μια ανώδυνη πτώση στον αγώνα εντυπωσίασε στη διαδικασία των προκριματικών εκκινώντας από την δεύτερη θέση!

Στο 2ο σκαλί του βάθρου της SS300 ανέβηκε ο αναβάτης της KTM SKOURTAS RACING CENTER, Παναγιώτης Κόκκινος

#36 Παναγιώτης Κόκκινος – ΚΤΜ RC390
2ος Κατηγορία
Supersport 300
Με όπλο του την KTM RC 390, ο Παναγιώτης Κόκκινος, ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην δεύτερη θέση της κατηγορίας SS300. Δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία, έδωσε μεγάλη μάχη με τον Χρυσόστομο Χατζηγιακουμίδη και συνέλεξε πολύτιμους βαθμούς.

«Ο καιρός μας βοήθησε σήμερα, ενώ και η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογα προετοιμασμένη από την ομάδα μου. Τόσο οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, όσο και τα ελαστικά της Pirelli βοήθησαν πολύ στην προσπάθειά μου. Από προσωπικά οδηγικά λάθη δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερο χρόνο. Ευελπιστώ πως διορθώνοντας τα λάθη μου θα πάω ακόμη καλύτερα στον επόμενο αγώνα στην Τρίπολη.»

Ο Κυριάκος με την KTM RC390 στην μάχη για τη νίκη

#88 Κυριάκος Λιούτας – ΚΤΜ RC390
3ος Κατηγορία Νέων Αναβατών

Ο Κυριάκος Λιούτας είναι για δεύτερη χρονιά μέλος της ομάδας και συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας και είναι πάντα έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη.
«Ήταν ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο και παρόλο το άγχος μου κατάφερα να τερματίσω στην τρίτη θέση της κατηγορίας. Μπορεί να έμεινα μακριά από τους χρόνους της προπόνησης κρατάω όμως το αποτέλεσμα και τους βαθμούς που συλλέξαμε από τον πρώτο αγώνα. Η αρμονία και η «ηρεμία» που υπάρχει στην ομάδα είναι το τέλειο για έναν αναβάτη. Συνεχίζουμε και ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα στην Τρίπολης

Ο Βενιαμίν της ομάδας Θανάσης Σκούρτας με την KTM RC 390

#51 Θωμάς Σκούρτας– ΚΤΜ RC390
5ος Κατηγορία Νέων Αναβατών

Ο Βενιαμίν της ομάδας Θωμάς Σκούρτας, αγωνίστηκε τραυματίας, αφού μια απροσεξία στην προπόνηση λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα τού στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.

«Πίεσα όσο μπορούσα και τελικά κατάφερα να τερματίσω πέμπτος. Αγωνιζόμουν με νάρθηκα λόγω του τραυματισμού μου στο δείκτη του χεριού μου. Περίμενα να τερματίσω πιο μπροστά, αλλά ο πόνος και η κούραση δεν με άφησαν. Σίγουρα θα είμαι καλύτερα μέχρι τον επόμενο αγώνα και θα προσπαθήσω να κερδίσω το χαμένο έδαφος.»

Το νέο μέλος της ομάδας Γιώργος Μπαξίσογλου

#19 Γιώργος Μπαξίσογλου – ΚΤΜ RC390
Το νέο μέλος της ομάδας ήταν δεύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές της κατηγορίας και βρέθηκε στην ίδια θέση μέχρι τα μέσα του αγώνα. Μια πτώση όμως από λάθος εκτίμηση  τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.
«Ήταν δυνατός και γρήγορος αγώνας. Βρέθηκα στη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, αλλά εξαιτίας ενός λάθους μου έπεσα. Έχω χάσει πολύτιμο έδαφος στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, όμως δεν το βάζω κάτω και στους πέντε εναπομείναντες αγώνες θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Η νέα μου μοτοσυκλέτα ταιριάζει με την πίστα της Τρίπολης και νομίζω πως θα πάμε καλά.»

Σάκης Σκούρτας – Team Manager KTM Skourtas Racing Center
«Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τόσο τους αναβάτες μας, όσο και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς ένα φυτώριο νέων αναβατών και να τους βοηθάμε να γίνονται καλύτερα. Ο Βασίλης Κορωνάκης φέτος θα ακολουθήσει όλο τον Πανευρωπαϊκό θεσμό του ADAC KTM Junior Cup και η ομάδα θα είναι συνεχώς δίπλα του για να τον στηρίζει και να τον βοηθά σε όλα τα επίπεδα.  Με την βοήθεια όλων των ειδικών που διαθέτουμε, η ομάδα προπονήθηκε σκληρά το τελευταίο διάστημα. Η Ελένη Οικονόμου έχει αναλάβει την εκγύμναση των αθλητών και δουλεύοντας παράλληλα με τη διατροφολόγο μας Κυριακή Ζακχαίου διατηρούν με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική κατάσταση των παιδιών σε υψηλά επίπεδα. Ο απρόοπτος τραυματισμός του Θωμά Σκούρτα δεν μας πτόησε και αποφασίσαμε ότι θα συμμετάσχει στον αγώνα. Εδώ και λίγες ημέρες επίσης έχουμε μαζί μας και τον Γιώργο Μπαξίσογλου, που λόγω μικρής εμπειρίας με τη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ έκανε λάθος και έπεσε ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ο Κυριάκος Λιούτας ήταν αγχωμένος και για αυτόν το λόγο πιστεύω δεν έκανε καλύτερο χρόνο, αν και έχει αποδείξει πως μπορεί. Από τα μέσα του αγώνα είχε και ένα πρόβλημα στο αριστερό χέρι που τον δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Στον αγώνα της Τρίπολης, μια πίστα που αρέσει σε όλα τα παιδιά της ομάδας, θα έχουμε δουλέψει καλύτερα στον τομέα της φυσικής κατάστασης ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους την KTM S.E.E., την Pirelli, τα λιπαντικά Quantum και τη MC Motor Import με τα κράνη Arai.»
Όλοι οι αναβάτες της ομάδας δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συνέχεια και έδωσαν ραντεβού σχεδόν σε ένα μήνα στην πίστα της Τρίπολης, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος.

Φωτογραφίες: IGF Productions

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018, 1ος Αγώνας

SUPERSPORT 300
1. Νικόλαος Ελευθεριάδης (Yamaha)  25 βαθμοί, 2. Παναγιώτης Κόκκινος (KTM) 20 βαθμοί, 3. Χρυσόστομος Χατζηγιακουμίδης (KTM) 16 βαθμοί
ΝΕΩΝ ΑΝΑΒΑΤΩΝ
1. Χρήστος Παπανικολάου (Kawasaki) 25 βαθμοί, 2. Νικόλαος Ελευθεριάδης (Yamaha) 20 βαθμοί, 3. Κυριάκος Λιούτας (KTM)… 5. Θωμάς Σκούρτας (KTM) 11 βαθμοί

Related Posts