Μουσικοί με μηχανές θέλουν να δώσουν ζωή σε ερημικά χωριά

Όσοι ζούμε σε μεγάλες πόλεις, συχνά ξεχνάμε την μοναξιά και τη μελαγχολία που φυτρώνει στα απομονωμένα χωριά της επαρχίας.

photo: Facebook

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, ξεκίνησε ένα κάλεσμα μέσω facebook για μία καλλιτεχνική μάζωξη σε δύο τροχούς.

«Η ιδέα είναι να οργανώσουμε μια εκδρομή σε απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα και να παίξουμε στα καφενεία τους.

Η πρόσκληση αφορά μουσικούς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, που συνδυάζουν το πάθος για μουσική με την ιδέα του μοτοσυκλετισμού», γράφει στο κείμενό του.

«Επειδή έχω πάθος με τα ταξίδια με τη μηχανή, είπα να μαζευτούμε μια παρέα μουσικών με όργανα, να κάτσουμε στα καφενεία, να φάμε, να πιούμε και να κάνουμε ένα γλέντι. Όλο αυτό προέκυψε σαν σκέψη από ένα κείμενο που έγραψε στα social media μια φίλη μου συγγραφέας, η Πέλα Σουλτάτου», εξηγεί ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Σε αναζήτηση του τυχερού τόπου
Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, περίπου 40 μουσικοί και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καλλιτέχνη και τα μηνύματα για συμμετοχή συνεχίζουν να καταφθάνουν στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Ποια περιοχή της χώρας θα φιλοξενήσει το project τους; «Εγώ αγαπώ το Ζαγόρι, αλλά επειδή ενδιαφέρθηκαν και πολλοί φίλοι από την Αθήνα σκεφτήκαμε να βρεθούμε κάπου στη μέση. Ψάχνουμε κάτι προς Θεσσαλία, προς Πήλιο, προς Καρδίτσα. Θα δείξει».

Σαν αρχική σκέψη, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας φάνταζε ιδανικό για την πρωτότυπη αυτή εξόρμηση. Καθώς όμως ο καιρός θα είναι ακόμη τσουχτερός, οι μουσικοί θα είχαν πρόβλημα με τη διαμονή τους. «Μόλις αποφασίσουμε τον τόπο, θα έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές κοινότητες για το πού θα μπορούσαμε να κατασκηνώσουμε κοντά στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, θα το κάνουμε όταν ο καιρός βελτιωθεί, λογικά μετά το Πάσχα».

Οι μουσικοί που θέλουν να πάρουν μέρος στο ταξίδι με τίτλο «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου», μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημήτρη Μυστακίδη μέσω facebook.

Εικόνα: Σοφία Λαμπρινοπούλου

πηγή

Related Posts