15 June 2024
KTM

Νέες KTM RC 390 και RC 125 για το 2022 – Φωτογραφίες – VIDEO

Η KTM ανανεώνει τις μικρές σπορ μοτοσυκλέτες της γκάμας  RC με αλλαγές στο φέρινγκ, το πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά και τους κινητήρες προσαρμοσμένους στο Euro5.

Η γκάμα RC νέας γενιάς διαθέτει στυλ Grand Prix, μια πλατφόρμα που προέρχεται από αγωνιστικά μοντέλα και ηλεκτρονικά υπερσύγχρονης τεχνολογίας που δεν χρησιμοποιούνται σε μοτοσυκλέτες Supersport σε αυτήν την μικρή κατηγορία.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι η αισθητική αλλαγή που έχουν υποστεί. Τώρα ο σχεδιασμός του φέρινγκ είναι εμπνευσμένος από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της μάρκας, με νέες πιο αεροδυναμικές αποδοτικές εκθέσεις στις οποίες έχουν επανασχεδιαστεί σχεδόν όλα τα πάνελ του. Η προστασία από τον άνεμο καθώς και η διαχείριση της ροής θερμότητας έχουν βελτιστοποιηθεί , οδηγώντας την μακριά από τον αναβάτη. Το νέο φέρινγκ αφαιρείται εύκολα χάρη στο νέο μειωμένο και γρήγορο σύστημα στερέωσης . Η χρωματική γκάμα είναι εμπνευσμένη από τις ομάδες MotoGP της αυστριακής μάρκας .

 Όπως συμβαίνει με όλες τις καθαρόαιμες σπορ μοτοσυκλέτες, η εργονομία των νέων μοντέλων KTM RC έχει βελτιωθεί. Η στενή περιοχή στα γόνατα επιτρέπει στον οδηγό να κινείται πιο αβίαστα και ομαλά, λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία περιοχή επαφής.

Το ολοκαίνουργιο μπροστινό φέρινγκ των δύο τεμαχίων αποτελούνται από ένα χυτό αλουμινένιο επάνω μέρος και ένα σύνθετο κάτω μέρος στο οποίο είναι προσαρτημένος ο προβολέας.

Το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου βελτιώνει την καθημερινή χρηστικότητα, την άνεση οδήγησης και την μεγαλύτερη αυτονομία.

Τα νέα φέρινγκ αφαιρούνται εύκολα και χρησιμοποιούν λιγότερες βίδες και νέο τύπο συστήματος στερέωσης. Αυτό καθιστά πιο βολικό να αλλάζετε τα φέρινγκ από αυτά που είναι για το δρόμο σε αυτά που είναι για αγώνες στην πίστα. Ωστόσο, οι πιο σημαντικές αλλαγές στη συλλογή KTM RC βρίσκονται κάτω από το φέρινγκ.

Στην ανάπτυξη της συλλογής 2022 KTM RC, δόθηκε έμφαση στην μείωση του βάρους, όπως το πλαίσιο όπου έχει μειωθεί σημαντικά. Οι ολοκαίνουργιοι τροχοί μειώνουν επίσης το βάρος όπως και το νέο σύστημα φρεναρίσματος ByBre παρέχει εντυπωσιακά λιγότερο βάρος.

Έγιναν επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις. Το ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι WP APEX επιτρέπει ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης 30 μοιρών στα αριστερά και ρύθμιση απόσβεσης επιστροφής στη δεξιά πλευρά.

Το κορυφαίο όνομα στη συλλογή, το KTM RC 390, είναι εξοπλισμένο με αμορτισέρ WP APEX με ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επιστροφής 5 μοιρών.

Το KTM RC 125 διαθέτει μπροστινό πιρούνι WP APEX και επανασχεδιασμένο πιο σπορ, καθώς και νέο αμορτισέρ WP APEX.

Κάθε μοντέλο της γκάμας KTM RC είναι εγκεκριμένο EURO5, με υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα υψηλής ποιότητας εξοπλισμένο με δύο εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Η γκάμα RC 2022 KTM προσφέρει μεγαλύτερη ροπή από τα προηγούμενα μοντέλα χάρη στο επανασχεδιασμένο περίβλημα του φίλτρου αέρα. Το KTM RC 390 έχει επίσης έναν νέο χάρτη κινητήρα που βελτιώνει τη ροπή και τη συνολική ικανότητα οδήγησης.

Από την πλευρά των ηλεκτρονικών, τα μοντέλα KTM RC νέας γενιάς ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία Supersport μικρού κυβισμού. Το KTM RC 390 προσφέρει μια ποικιλία βοηθητικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται μόνο σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. Αυτά περιλαμβάνουν ABS με καμπύλη και προαιρετική ρύθμιση Supermoto ABS, MTC με ανάγνωση κλίσης και προαιρετικό αμφίδρομο Quickshifter +.

Το KTM MY RIDE είναι τώρα διαθέσιμο για τα KTM RC 125 και KTM RC 390 χάρη στη νέα έγχρωμη οθόνη TFT. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά και μπορεί να προσαρμόσει τα στοιχεία στην οθόνη για να ταιριάζει στις ανάγκες του. Η φωτεινότητα της οθόνης ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος.

Συνολικά, η συλλογή μοντέλων 2022 KTM RC προσφέρει το πλήρες READY TO RACE στην κατηγορία του με εξαιρετικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία.

Η συλλογή KTM RC νέας γενιάς θα είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο του 2022 και μετά.

VIDEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner