Νέο Yamaha Yard Built XR9 Carbona by Bottpower – VIDEO – Photo – Πρωτοποριακό νέο bodykit για την Yamaha XSR900

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα Yard Built της Yamaha επιδιώκει να προβάλλει αυτό που είναι εφικτό να καταφέρουν τα πιο δημιουργικά μυαλά του χώρου των customized μοτοσυκλετών, όταν αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τις δικές τους δημιουργίες ελεύθερα, με βάση μια τυπική μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε απολαύσει απίστευτα δίτροχα αριστουργήματα, τα οποία κατασκευάζονται από συνεργεία σε όλη την Ευρώπη και η νέα XR9 Carbona by Bottpower αποτελεί σίγουρα μία από τις πλέον πρωτοποριακές ειδικές Yamaha Yard Built που έχουμε δει ποτέ.

Μικρών διαστάσεων, επιθετική και ελαφριά, η XR9 Carbona έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε δύσκολους ανοικτούς δρόμους με πολλές στροφές, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη του αναβάτη στα ύψη. Η ιστορία ξεκίνησε το 2017 όταν οι ειδικές κατασκευές της Bottpower κέρδισαν δύο από τις κατηγορίες στην εμβληματική ανάβαση Pikes Peak International Hill Climb στο Κολοράντο των ΗΠΑ, έναν από τους παλαιότερους και διασημότερους αγώνες παγκοσμίως, που διοργανώνεται σε μια γεμάτη κινδύνους ασφάλτινη διαδρομή 19,99 χιλιομέτρων, με 156 στροφές και υψομετρική διαφορά 1.440 μέτρων.

“Η XR9 Carbona είναι εμπνευσμένη από τις νίκες μας στο Pikes Peak. Με τον δυνατό και μικρών διαστάσεων σκελετό της, συνειδητοποιήσαμε ότι η Yamaha XSR900 με τον κινητήρα CP3, ήταν η ιδανική βάση για αυτήν τη νέα, δυναμική ειδική κατασκευή Yard Built”, σχολίασε ο David Sanchez, επικεφαλής της Bottpower. “Στόχος μας αρχικά ήταν να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική και γρήγορη μοτοσυκλέτα με μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση. Ωστόσο, θέλαμε να αναπτύξουμε επιπλέον ένα κιτ “άμεσης τοποθέτησης” που θα έδινε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη Yamaha XSR900 ή μοτοσυκλέτας με βάση τον κινητήρα CP3, να μεταμορφώσει την μοτοσυκλέτα του σε XR9.”

“Χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία μας με τα σύνθετα υλικά και τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, παρουσιάσαμε στοιχεία της σειράς R της Yamaha, όπως οι κρυφοί στρογγυλοί προβολείς, για να δημιουργήσουμε την αίσθηση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας με δυνατότητα νόμιμης κυκλοφορίας” εξηγεί ο επικεφαλής σχεδιαστής της Bottpower, Hugo Van Waaijen. “Η XR9 Carbona διαθέτει πλούσια εμφάνιση γύρω από τον κινητήρα, με “ευτραφές” μπροστινό μέρος και κοντό οπίσθιο μέρος. Όταν την κοιτάζουμε από μπροστά υπό γωνία 3/4, θυμίζει πίτμπουλ με μυώδεις ώμους (το ρεζερβουάρ καυσίμου) ενώ η κυρτή εμφάνιση τής προσφέρει ένα δυναμικό παράστημα.”

Παρόλο που πολλές από τις μοτοσυκλέτες Yard Built της Yamaha αποτελούν μοναδικά κομμάτια που έχουν ως σκοπό να εμπνεύσουν τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική μοτοσυκλέτα, το κιτ Bottpower Carbona XR9 προσαρμόζεται αμέσως σε οποιαδήποτε υπάρχουσα XSR900 ή πλατφόρμα CP3 χωρίς την ανάγκη για τροποποιήσεις στον σκελετό.

Το κιτ R9 Carbona περιλαμβάνει κάλυμμα ρεζερβουάρ καυσίμου με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα, σέλα και ουρά από ανθρακονήματα που περιλαμβάνει επένδυση σέλας από alcantara, πίσω φώτα και φλας, μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας, με ενσωματωμένα φώτα θέσης LED, καλύμματα ψυγείου με πτερύγια, προβολείς υψηλής/χαμηλής δέσμης, βάση πινακίδας κυκλοφορίας, κάλυμμα γραναζιού και ποδιά στο κάτω μέρος.

VIDEO

Related Posts