To Yamaha Yard Built: Το project Back to the Drawing Board παρουσιάζει τα τέσσερα κορυφαία σχέδια

Yamaha Sport Heritage – Παρουσιάζεται η τελευταία γενιά των Yard Builts

Κάθε αναβάτης έχει το δικό του όραμα για την μοτοσυκλέτα των ονείρων του. Για ορισμένους, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το project Yard Built της Yamaha συνεργάζεται με τους καλύτερους κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών στον κόσμο, με στόχο τη μεταμόρφωση μοντέλων Sport Heritage σε ένα μοναδικό και πρωτοποριακό Yard Built Special.

Από το 2014, το project Yard Built απελευθερώνει τη φαντασία των πιο δημιουργικών σχεδιαστών στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, με πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα. Κάθε δημιουργία Yard Built αναδεικνύει όχι μόνο τις εντυπωσιακές μηχανολογικές και καλλιτεχνικές ικανότητες των σημερινών κατασκευαστών custom μοτοσυκλετών, αλλά και την προσαρμοστικότητα μιας εργοστασιακής Yamaha, εμπνέοντας κάθε αναβάτη να δώσει την προσωπική του σφραγίδα στη δική του Yamaha.

Τα νέα ρετρό μοντέλα Sport Heritage της Yamaha αντλούν έμπνευση από ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, που έχουν επηρεάσει τη φιλοσοφία σχεδίασης μοτοσυκλετών τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Συνδυάζοντας υπερσύγχρονη τεχνολογία με διαχρονική σχεδίαση, η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία αυτών των συναρπαστικών και χαρισματικών μοντέλων, τα οποία αιχμαλωτίζουν το πραγματικό πνεύμα της οδήγησης μοτοσυκλέτας και προσφέρουν ενθουσιασμό σε πολλούς αναβάτες.

Τα πρόσφατα project XSR700 Yard Built περιλαμβάνουν το Back to the Dirt που εξερεύνησε τις μοτοσυκλέτες ράλι αντλώντας έμπνευση από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, και το Back to the Future που δημιούργησε μια σειρά ρετρό-φουτουριστικών μηχανών, με το όραμα ενός ολοκαίνουργιου concept μοτοσυκλέτας.

Back to the Drawing Board

Τον Ιανουάριο, η Yamaha Motor Europe παρουσίασε το project Yard Built: Back to the Drawing Board. Χρησιμοποιώντας τη Yamaha XSR700 ως βάση, για πρώτη φορά στην ιστορία του Yard Built, οι σχεδιαστές μπορούσαν να δημιουργήσουν την XSR700 των ονείρων τους. Ο καθένας είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει την XSR700 των ονείρων του, με την πιθανότητα να παραχθεί και να ενταχθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ομάδα των απίστευτων κατασκευών Yard Built. Παραχωρώντας τον δημιουργικό έλεγχο στον καταναλωτή, το τελευταίο project είχε ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα δείγματα δημιουργικότητας από λάτρεις της Yamaha, που θα αντλούσαν έμπνευση από το πάθος τους για την μάρκα και από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες τους μαζί της.

Τέσσερα εκπληκτικά σχέδια από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία επιλέχθηκαν μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας casting, η οποία προωθούσε τη δημιουργικότητα του project Back to the Drawing Board και εξερευνούσε τα μελλοντικά trend στις μοτοσυκλέτες. Ένα σχέδιο από κάθε συμμετέχουσα χώρα επελέγη από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έναν τοπικό διανομέα της Yamaha, έναν τοπικό κατασκευαστή custom μοτοσυκλετών και έναν δημοσιογράφο του χώρου και, στη συνέχεια, υλοποιήθηκε από έναν κατασκευαστή custom μοτοσυκλετών.

Το σχέδιο αποκτά ζωή

Μετά από μία και μοναδική ενημέρωση για το project Back to the Drawing Board, οι τέσσερις κατασκευαστές μοτοσυκλετών ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση με απίστευτη δεξιοτεχνία και εντυπωσιακή σχεδίαση.

Η εταιρεία Barbara Motorcycles από τη Γαλλία, δημιούργησε ένα σχέδιο για τη XSR700 “Disruptive”, μια μοτοσυκλέτα με επιθετικό στυλ που αποδίδει φόρο τιμής στην αισθητική του American Flat Track της Yamaha, από τη δεκαετία του ’70.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν η εταιρεία Bad Winners, με έδρα το Παρίσι, που ιδρύθηκε το 2011 και έχει ήδη δυνατό βιογραφικό στις custom κατασκευές της Yamaha. Από τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων μέχρι το μυώδες ρεζερβουάρ και τη λεπτή σέλα, η Disruptive είναι μια μοτοσυκλέτα σκοτεινού στυλ, με αγωνιστική διάθεση και ανάλογη εμφάνιση. Με εντυπωσιακά χρυσά γράμματα να σχηματίζουν τη λέξη Yamaha στα ματ μαύρα καλύμματα πλαισίου, ολόμαυρο πίσω τροχό και αιχμηρό κάτω μέρος του φέρινγκ, η Disruptive έχει άκρως δυναμική εμφάνιση και οδηγεί τη ρετρό XSR700 στο επόμενο επίπεδο.

Ο Ιταλός διαγωνιζόμενος Ugo Coppola σχεδίασε την εντυπωσιακή “RD250 Tribute”, μια πορτοκαλόμαυρη εκδοχή της κλασικής Yamaha RD350 από τη δεκαετία του ’70, που ενσωματώνει εξαρτήματα από σύγχρονες κατασκευές Yamaha. Οι κατασκευαστές της εταιρείας Garage221 με έδρα τη Ρώμη, παθιασμένοι με τις custom μοτοσυκλέτες που αντανακλούν το στυλ του αναβάτη τους, υλοποίησαν το σχέδιο του Ugo με εκπληκτική λεπτομέρεια και ακρίβεια. Αξιοποιώντας ανταλλακτικά όπως η διάταξη διεύθυνσης της MT-07, η σέλα της XJR1300 και οι φυσούνες πιρουνιού της XSR700, δημιούργησαν ένα άκρως πρωτοποριακό Yard Built που συνδυάζει την αισθητική scrambler με εκείνη της μοτοσυκλέτας δρόμου. Τροποποιώντας την XSR700 ώστε να μοιάζει με την RD350, κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν την εμφάνιση και την αίσθηση μιας ρετρό Yamaha της δεκαετίας του ’70 σε περιτύλιγμα του 21ου αιώνα.

Από την Πορτογαλία, η εταιρεία RUA MACHINES δημιούργησε την 700GT από τα σχέδια του πελάτη τους, Tony Manuel Oliveira Querios, ο οποίος εμπνεύστηκε από την XJ400 του πατέρα του. Η RUA MACHINES ακολούθησε μια καινοτόμα προσέγγιση στο project, εξερευνώντας την ιστορία της Yamaha και αντλώντας έμπνευση από τις scrambler Yamaha YR-2 και YR-3, από τη δεκαετία του ’60. Με τα περισσότερα εξωτερικά μέρη να έχουν αντικατασταθεί από νέες custom προσθήκες, η 700GT συνδυάζει έξυπνα μοντέρνες καλλιτεχνικές πινελιές με την εμφάνιση κλασικής μοτοσυκλέτας, από τον ολόμαυρο μπροστινό τροχό μέχρι τους δυναμικούς σωλήνες κάτω από τη σέλα και τη μοναδική ασπρόμαυρη αισθητική της. Με τη στιβαρή εμφάνιση scrambler της, η 700GT αποδίδει φόρο τιμής στην κληρονομιά της Yamaha και την ευελιξία της Sport Heritage XSR700.

Οι Ισπανοί διαγωνιζόμενοι Alex και Claudio Monge σχεδίασαν την εντυπωσιακή XSR700 “Red Tail”, που συνδυάζει την αισθητική των αγωνιστικών μοτοσυκλετών με εκείνη του flat track. Στη συνέχεια, το σχέδιο υλοποιήθηκε από τους κατασκευαστές Café Racer SSpirit (CRSS), που βρίσκονται στην περιοχή του Βισκαϊκού κόλπου. Στοχεύοντας σε ένα λιτό απογυμνωμένο look, η Red Tail διαθέτει avant-garde γραμμές που τραβούν τα βλέμματα, συνδυασμένες με λεπτομέρειες κλασικών μοτοσυκλετών, από την προσαρμοσμένη μάσκα προβολέα και τους δυναμικούς διπλούς σωλήνες μέχρι την εντυπωσιακή πινακίδα κυκλοφορίας. Το ρετρό ύφος αιχμαλωτίζει με μεγάλη ακρίβεια το πνεύμα της σειράς Sport Heritage και η τολμηρή εμφάνιση με πινελιές κόκκινου χρώματος κάνει την καρδιά να ανεβάζει στροφές, αποδίδοντας φόρο τιμής στα αγωνιστικά χρώματα της Yamaha Racing από τη δεκαετία του ’70.

Παρουσίαση

Οι επιλεγμένοι κατασκευαστές και οι ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες τους προσκλήθηκαν σε μια ειδική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, στην πανέμορφη τοποθεσία La Mayou, μια εξοχική έπαυλη στο Μπιαρότ της Γαλλίας. Καθώς βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο ανάμεσα στις περιοχές Λαντ και Γαλλική Χώρα των Βάσκων, η έπαυλη ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα και το ύφος του τελευταίου project Yard Built, συνδυάζοντας το κλασικό περιβάλλον με σύγχρονες μοτοσυκλέτες και φιλοξενώντας ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του Yard Built.

Η ΥΜΕ θέλει να ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους τις Nexx, SPIDI και 100%.

Γνήσια Αξεσουάρ και είδη ένδυσης Faster Sons

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για τα μοντέλα Sport Heritage, όπως εξαρτήματα απόδοσης, άνεσης και στυλ που επιτρέπουν σε κάθε ιδιοκτήτη να δημιουργήσει την δική του μοναδική μοτοσυκλέτα. Οι λάτρεις της μάρκας μπορούν να αγοράσουν κάθε Γνήσιο Αξεσουάρ ξεχωριστά, ή μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα επιλέγοντας ένα από τα ειδικά πακέτα Γνήσιων Αξεσουάρ της Yamaha, που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις.

Η συλλογή ειδών ένδυσης Faster Sons αντλεί έμπνευση από το θρυλικό παρελθόν της Yamaha και περιλαμβάνει μια σειρά από σχέδια ρούχων με cool ρετρό εμφάνιση. Συνδυάζοντας ιδανικά τις vintage επιρροές με τα μοντέρνα υλικά και το ξεθωριασμένο look, η σειρά Faster Sons προσφέρει εντυπωσιακή εμφάνιση και ωραία αίσθηση, είτε οδηγείτε τη μοτοσυκλέτα σας είτε χαλαρώνετε με φίλους. Η σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ και ειδών ένδυσης αναπτύσσεται συνεχώς.

Related Posts