Ο Alex Márquez έχει χτυπήσει το καρπό του και θα δοκιμάσει στο Warm Up αν μπορεί να αγωνιστεί

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 ήταν στην πίστα κατά τη διάρκεια του Q1 και προσπαθούσε να κερδίσει το εισιτήριο πρόσβασης στο Q2, αλλά πριν φτάσει στο μισό σημείο του πρώτου προκριματικού, ο Alex εξ αιτίας ενός τρομακτικού Highside “πέταξε” από τη Honda του στη στροφή 11 και διάνυσε αρκετά μέτρα στον αέρα μέχρι να προσγειωθεί σκληρά στην άσφαλτο.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δευτερολέπτων, ο Καταλανός παραπονέθηκε για ένα σοβαρό χτύπημα στο κάτω μέρος της πλάτης του, στην περιοχή του κόκκυγα. Ευτυχώς, ο Márquez κατάφερε να σηκωθεί και βγει από την πίστα με τα πόδια, παίρνοντας ένα σκούτερ που τον περίμενε στο δρόμο για να επιστρέψει στο γκαράζ.

Παρά τις προφανείς χειρονομίες του πόνου, ο Márquez δεν δίστασε να ανεβεί στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του για να επιστρέψει στην πίστα, αν και αποφάσισε να γυρίσει στο pit lane έναν γύρο αργότερα, πιθανώς αφού πονούσε από το χτύπημα.

Ο Álex Márquez πήγε στην Κινητή Κλινική. Ο αναβάτης της Repsol Honda στην συνέχεια υποβλήθηκε σε μια σειρά ιατρικών ελέγχων σε ένα κοντινό νοσοκομείο και διαγνώστηκε με οίδημα οστού στο μεγάλο οστό του αριστερού καρπού του.

Ο Álex Márquez θα βγει αύριο στο Warm Up και θα αξιολογήσει την κατάστασή του. Σε περίπτωση που μπορεί να τρέξει, θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 20η θέση.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη μέρα σήμερα. Πρώτα οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ποτέ δεν ήταν πλήρως στεγνές και ποτέ δεν ήταν πλήρως υγρές. Όταν ήρθα στο Q1 ήξερα ότι έπρεπε να πιέσω ακόμα κι αν ήταν ριψοκίνδυνο, πίεζα πολύ για έναν καλύτερο χρόνο και δυστυχώς είχα μία πολύ μεγάλη πτώση.»

«Έπεσα και χτύπησα πολύ δυνατά στο γοφό μου και στην πλάτη μου, μετά από ένα λεπτό μπόρεσα να επιστρέψω και προσπάθησα να βγω με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά όταν η αδρεναλίνη έσβησε, ήταν σαφές ότι δεν μπορούσα να κάνω άλλο γύρο. Τώρα πρέπει απλώς να δούμε πώς είναι θα είναι ο πόνος αύριο.»

Δείτε το Video από το Highside του Alex Marquez