19 April 2024
WSBK 2023

Ο Andrea Locatelli παραμένει στην Yamaha WSBK για αλλα δυο χρόνια

Η Yamaha και ο Andrea Locatelli επεκτείνουν τη συμφωνία για δύο ακόμη χρόνια

Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Andrea Locatelli θα παραμείνει στη Yamaha μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025, αφού συμφώνησε με τον 26χρονο Ιταλό να επεκτείνει την υπάρχουσα συμφωνία για δύο ακόμη χρόνια.

Επί του παρόντος, βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος WorldSBK και τερματίζοντας στο βάθρο πέντε φορές ήδη αυτή τη σεζόν, ο Locatelli οδήγησε για πρώτη φορά για τη Yamaha το 2020, όταν άλλαξε από το Moto2 στο WorldSSP. Μια απίστευτη ντεμπούτο σεζόν είδε τον Locatelli να κυριαρχεί, κερδίζοντας 12 από τους 14 αγώνες στο δρόμο του για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Supersport, με νέο ρεκόρ βαθμών που έφτασε στους 333 βαθμούς.

Η ανταμοιβή για τον Locatelli ήταν η προαγωγή στην κατηγορία WorldSBK για το 2021, όπου έσπευσε να αφήσει το στίγμα του στην επίσημη ομάδα Pata Yamaha WorldSBK. Ο “Loka” τερμάτισε σε μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα στην rookie σεζόν του, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιξε επίσης ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση τόσο των Τίτλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ομάδας όσο και Κατασκευαστών.

Μια πιο δύσκολη αλλά συνεπής δεύτερη σεζόν το 2022 είδε τον Loka να πέφτει μία θέση στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά ο Ιταλός μπήκε μαχόμενος το 2023. Στο βάθρο τερματίζει σε κάθε έναν από τους τέσσερις γύρους μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν τον βλέπει αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία με πλεονέκτημα 33 βαθμών έναντι του τέταρτου Jonathan Rea.

Η ανανέωση της συμφωνίας με τον Locatelli για δύο ακόμη χρόνια καταδεικνύει τη δέσμευση της Yamaha στο μοναδικό πρόγραμμά της step-up και τη φιλοσοφία της για ανάπτυξη ταλέντων στο εσωτερικό της πλατφόρμας WorldSBK.

Andrea Dosoli: Διευθυντής αγώνων δρόμου, Yamaha Motor Europe: «Είμαι πολύ χαρούμενος να ανακοινώσω ότι θα συνεχίσουμε για δύο ακόμη χρόνια με τον Andrea Locatelli, σύμφωνα με το όραμα της Yamaha να καλλιεργεί ταλέντο και να δημιουργεί μια μακροχρόνια σχέση με τους αναβάτες μας. Το ταξίδι μας με τον Andrea ξεκίνησε το 2020 όταν κυριάρχησε στο WorldSSP στο R6 μας, αλλά η απόδοσή του το 2021 όταν τον μεταφέραμε στο WorldSBK ήταν εξίσου εντυπωσιακή, ολοκληρώνοντας τη σεζόν τέταρτος και ως πρωτάρης της χρονιάς. Είδαμε τον Andrea να ωριμάζει ως αναβάτης, προχωρώντας συνεχώς στο σημείο όπου είναι πλέον ένας από τους ισχυρότερους στη σειρά. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να λαμβάνει τεκμηριωμένες τεχνικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ η αποφασιστικότητά του στους σύντομους αγώνες συνδυάζεται με την έξυπνη διαχείριση των αγώνων μεγαλύτερης διάρκειας. Όλα αυτά είναι καλά σημάδια, και αυτό είναι που μας έπεισε ότι, μαζί, μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα και να εξασφαλίσουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Εκ μέρους της Yamaha, αλλά και από εμένα προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andrea για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.»

Andrea Locatelli: Pata Yamaha Prometeon WorldSBK Team: «Ο στόχος μου  ήταν να συνεχίσω με τη Yamaha, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για άλλα δύο χρόνια. Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη Yamaha είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα, ξεκινώντας από τον Eric de Seynes, τον Paolo Pavesio και τον Andrea Dosoli, αλλά και τον Riccardo Tisci και όλους τους μηχανικούς και τεχνικούς που εργάζονται τόσο σκληρά για να μου δώσουν την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Από τότε που έφτασα στο WorldSBK, έχω απολαύσει απίστευτη υποστήριξη από τον Paul Denning και τον Andrew Pitt, και όλους όσους συμμετείχαν στο έργο. Όλοι μαζί πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα, αλλά, το πιο σημαντικό, περπατήσαμε δίπλα-δίπλα σε ένα μονοπάτι που μου επέτρεψε να νιώθω όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς τομείς, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι με μια τόσο καλή σχέση θα δυναμώσουμε μαζί. Εάν η συνέπεια είναι το κλειδί όπως λένε, τότε νομίζω ότι με αυτήν την επέκταση έχουμε θέσει τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events