Ο Bagnaia απαντά στον Bastianini: “Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ήταν πολύ γρήγορος και εγώ έκανα λάθος, δεν ήταν θέμα πίεσης”

Ο Pecco Bagnaia είχε πτώση στο Γαλλικό Grand Prix, ενώ πάλευε με τον Enea Bastianini για τη πρώτη θέση και την νίκη στο Le Mans.

Η Κυριακή του Le Mans ήταν η μέρα της Ducati, αλλά όχι του Pecco Bagnaia . Ο Ιταλός αναβάτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix του MotoGP είχε μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει τον Fabio Quartararo στην βαθμολογία, έπεσε έξι γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ οδηγούσε τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του.

Στο τέλος του αγώνα, ο Bagnaia εξέτασε τι είχε συμβεί. «Μέχρι τότε, ήταν ένας τέλειος αγώνας. Το είχα χειριστεί καλά, κρατούσα καλό ρυθμό. Όταν έφτασε ο Enea, χρησιμοποίησα την ίδια στρατηγική που χρησιμοποιούσα με τον Márquez στο Aragon πέρυσι. Μετά έκανα ένα λάθος στη στροφή 8, ο μπροστινός τροχός κλείδωσε κάτω από το φρενάρισμα και ανοίχτηκα. Ήμουν δυνατός και δεν πίεζα τον εαυτό μου, νόμιζα ότι θα ανακάμψω ήρεμα. Επίσης επειδή ήξερα ότι ήταν εύκολο να πέσω. Μπήκα λίγο αργά στην τελευταία στροφή… και έχασα 25 βαθμούς»

Ο Bagnaia  αρνείται ότι έπεσε επειδή πίεσε πολύ δυνατά. « Κράτησα τον ρυθμό μου, αυτόν που είχα χθες στο FP4 και σήμερα το πρωί στην προθέρμανση. Η μόνη διαφορά ήταν το μεσαίο μπροστινό ελαστικό αντί για το μαλακό. Το επέλεξα για τις υψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Ήμουν λίγο πιο αργός από το συνηθισμένο, αλλά ακόμα και όταν κοιτάζω τα δεδομένα είναι δύσκολο να καταλάβω . Τώρα είμαι απλώς θυμωμένος», είπε.

Επιπλέον, είπε ότι ήταν περισσότερο έκπληκτος που δεν είδε τον Φάμπιο Quartararo στον αγώνα για το βάθρο παρά τον Bastianini να αγωνίζεται για την πρώτη θέση. « Η έκπληξη είναι ότι ο Quartararo δεν ήταν εκεί . Όπως είπα, όλα πήγαιναν το ίδιο καλά όπως στη Χερέθ. Ούτε η ζέστη ήταν πρόβλημα. Ήξερα ότι ο Enea είχε επίσης καλό ρυθμό, ήταν πιο γρήγορος στο πρώτο τμήμα της πίστας, εγώ ήμουν πιο γρήγορος στα δύο τελευταία . Τώρα έχω λίγες μέρες για να καταλάβω τι έγινε και να βελτιωθώ, γιατί δεν κερδίζεις το Παγκόσμιο Κύπελλο κάνοντας αυτά τα λάθη. Ήρθε η ώρα να γίνω πιο ώριμος », εξήγησε.

«Δεν μπορώ να αντέχω ορισμένα λάθη. Πέρυσι έπεσα στο Mugello για άλλους λόγους και στο Misano λόγω μιας ακραίας επιλογής ελαστικού. Σήμερα ήταν ένα λάθος ανωριμότητας. Το πραγματικό λάθος ήταν όταν ανοίχτηκα στην 8, νόμιζα ότι ο Enea ήταν πιο κοντά. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να πάρω μια ανάσα και έπεσα κάτω. Μερικές φορές, όταν νιώθεις ιδιαίτερα καλά στην μοτοσυκλέτα, δεν συνειδητοποιείς πόσο κοντά είσαι. Έχασα ένα σωρό βαθμούς. Από τους 7 αγώνες, οι 3 ήταν πολύ κακοί για μένα. Η μόνη παρηγοριά είναι ότι έπεσα ενώ πάλευα για τη νίκη», τόνισε ο αναβάτης της Ducati.

Στο τέλος του αγώνα, ο Bastianini στις δηλώσεις του έκανε μια αιχμηρή αναφορά στον  Bagnaia λέγοντας: «Αφού πέρασα τον Pecco τον είδα να πιέζει, προσπάθησα να τον μπλοκάρω αλλα  μετά έπεσε. Νομίζω αγχώθηκε. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου και να φερθώ έξυπνα. Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός μας είναι καλός αλλά νομίζω ότι είμαι ο οδηγός που τον ενοχλεί περισσότερο, επειδή είμαι Ιταλός. Χθες είπε ότι ήθελε να μείνει με τον Jack ως ομόστυαλό.» (όλες οι δηλώσεις του Bagnaia εδώ >>>)

Ο Bagnaia ξεκαθάρισε χωρίς αιχμές αλλα με αφοπλιστική ειλικρίνεια: « Ξεκινήσαμε καλά. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ήταν πολύ γρήγορος και εγώ έκανα λάθος, δεν ήταν θέμα πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα που κέρδισε αυτός παρά κάποιος άλλος», διαβεβαίωσε.

Σε σχέση με το θέμα του Jack Miller ως ομόστυαλό, θέλησε να το εξηγήσει και ο Bagnaia. « Είμαι σε ομάδα με τον Τζακ από το 2018 και γνωριζόμαστε καλά. Είναι φυσιολογικό ότι έπρεπε να αποφασίσω ότι θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, γιατί μου αρέσει να δουλεύω μαζί του. Αλλά η Ducati είναι αυτή που πρέπει να διαλέξει, και για μένα δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έρθει ο Enea ή ακόμα και ο Martin. Πάντα είχα καλές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους μου. Πιστεύω επίσης ότι ο Bastianini  έχει δείξει ότι του αξίζει αυτή η θέση.»

Related Posts