Ο Βασίλης Ορφανός σχολιάζει το Dakar 2018 – Το Dakar φέτος δείχνει αμέσως το σκληρό του πρόσωπο!

Το Dakar όπως ο έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας δύσκολος και απρόβλεπτος αγώνας

Φέτος μπορείτε να δείτε μια κάμψη στις συμμετοχές, δεν έχουμε τις συμμέτοχες που είχαν φτάσει και τις 250 τις πρωτες χρονιές στην Λατινική Αμερική, πράγμα που δείχνει ότι και το Dakar έχει επηρεαστεί από την κρίση αλλά χωρίς να χάνει την αίγλη του.

Οι σχεδιαστές της διαδρομής φέτος δεν διάλεξαν τυχαία το Περού. Έχουν σχεδιάσει τις πρωτες μέρες ώστε οι οδηγοί να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες με άμμο!

Το Dakar φέτος δείχνει αμέσως το σκληρό του πρόσωπο αφού θα φτάσουν σε μεγάλα υψόμετρα με αμμολόφους.

Φέτος θα δούμε μεγάλες και οριακές μάχες μεταξύ των εργοστασιακών ομάδων, ενώ και οι πρώτοι 15 οδηγοί θα έχουν φοβερές και σκληρές μάχες.

Προσωπική μου άποψη για φέτος βλέπω πως η νίκη θα γύρει υπέρ της Honda η της Yamaha, πάντα μιλώ για την αίσθηση που έχω.

Πιστεύω πως και πάλι θα παίξει ρόλο η διαχείριση του αγωνα και των δυνάμεων, αλλά και το πόσο τυχερός ή άτυχος θα είσαι!

Σε ένα αγωνα σαν το Dakar είναι σίγουρο πως κάτι θα σου συμβεί είτε πρόκειται για εργοστασιακούς αναβατές ή ιδιώτες!

Ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι στις δυο πρωτες ειδικές, οι μοτοσυκλέτες ήταν ποιο γρήγορες από τα εργοστασιακά αυτοκίνητα και αυτό είναι γεγονός που δείχνει πως έχει ανεβεί το επίπεδο έως τώρα!

Οι διοργανωτές έχουν την νοοτροπία να στήνουν το Dakar να είναι κάθε χρονιά δύσκολο, χωρίς να θέλω να ονοματίσω κάποιο σαν το ποιο δύσκολο, αφού κάθε αγώνας έχει τις δίκες του δυσκολίες και έχει πολλούς παράγοντες που το επηρεάζουν και τον κάνουν απρόβλεπτο, όπως οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε έναν αγωνα!

Αν θα έκανα ένα προγνωστικό θα έλεγα πως φέτος θα νικήσει η Honda γιατί είναι διψασμένοι για νίκη και δείχνουν αποφασισμένοι και νομίζω πως η Honda την θέλει ποιο πολύ!

Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε αφού έχουμε ακόμα πολλές μέρες αγώνα!

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο Rally Dakar.
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να
δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Related Posts