Ο Bautista ταχύτερος την 1η ημέρα δοκιμών, Razgatlioglu και Rea εκτός δεκάδας του FP2 στο Philip Island – Αποτελέσματα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK 2023 ξεκίνησε με την πρώτη ημέρα δοκιμών του 1ου γύρου της σεζόν στην Αυστραλία και στην πίστα του Philip Island.

Η πρώτη Παρασκευή του Grand Prix της Αυστραλίας τέλειωσε με τον Alvaro Bautista να κάνει τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας, και τα 5 εργοστάσια να είναι μέσα στην κορυφαία εξάδα!

Μόνο 10 οδηγοί από τους 22 βελτίωσαν τους χρόνους τους στο FP2, με τους Razgatlioglu και Rea να μένουν εκτός της πρώτης δεκάδας του FP2.

Όπως αποδείχθηκε ήδη στις δοκιμές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 κυριάρχησε στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων προπονήσεων, παίρνοντας σταθερά το προβάδισμα στο FP1 και στο FP2.

Η πρώτη ελεύθερη δοκιμή FP1 ήταν η πιο ισορροπημένη, με 15 αναβάτες να είναι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, με το Bautista να δείχνει απίστευτο ρυθμό αγώνα. Στη δεύτερη συνεδρία, από την άλλη, ο Bautista αποδείχθηκε ότι είχε και τον γρήγορο γύρο, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με 1’30.623s.

Παρά κάποια τεχνικά προβλήματα, ο Michael Ruben Rinaldi επιβεβαίωσε την ταχύτητά του στη δεύτερη ελεύθερη προπόνηση, τελειώνοντας το FP2 στην 2η θέση και την 4η των συνδυασμένων όλη της ημέρας!

Ο Andrea Locatelli, με την Yamaha YZF R1, δεν βελτιώνεται τον χρόνο του στο FP2 και έτσι με τον χρόνο που έκανε το πρωί είναι δεύτερος στη συνδυασμένη κατάταξη χρόνων της 1ης ημέρας δοκιμών!

Στην τρίτη θέση της ημέρας τέλειωσε το πρώτο Honda CBR1000 RR-R με τον Iker Lecuona και χρόνο 1’31.129 που έκανε στο FP1.

Στην 4η θέση της ημέρας όπως είπαμε τέλειωσε το 2ο Ducati Panigale V4R του Michael Ruben Rinaldi, μπροστά από τον Jonathan Rea με χρόνο που έκανε το πρωί στο FP1 φέρνοντας το Kawasaki ZX-10RR στην 5η θέση.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Michael van der Mark με το πρώτο BMW M1000 RR.

Στην 7η θέση της ημέρας τέλειωσε ο Phillip Oettl, μπροστά από τον Alex Lowes και έναν εξαιρετικό Danilo Petrucci που κατάφερε να βελτιωθεί κατά μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με το πρωί.

Την κορυφαία δεκάδα της ημέρας έκλεισε ο Toprak Razgatlioglu με χρόνο που έκανε στο FP1!

Συνδυασμένα αποτελέσματα

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner