Ο Daijiro Sako, στην εντατική με εγκεφαλικό οίδημα μετά από πτώση στο FIM CEV στην Catalunya

Ο Daijiro Sako, o 17χρονος Ισπανός-Ιάπωνας οδηγός, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Καταλονίας στο San Cugat del Vallés, όπως ανέφερε η MARCA σήμερα Τρίτη.

 Ο αναβάτης, ο οποίος αγωνιζόταν στο FIM CEV ως έκτακτη συμμετοχή στην κατηγορία Superstock 600 την Κυριακή 13/6/2021 στο Circuit de Barcelona-Catalunya, υπέστη ατύχημα, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οπού διαγνώστηκε με οξύ οδυνηρό οίδημα στην αριστερή περιοχή του κεφαλιού.

Ο αναβάτης της ομάδας ANTONIBARCELONA XCTECH συμμετείχε με ένα Yamaha R6, μια περιπέτεια που δυστυχώς τελείωσε στη στροφή τέσσερα της Καταλανικής πίστας λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο Sako – ο οποίος έγινε 17 χθες – εισήχθη αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο  της Καταλονίας, όπου παραμένει σε καταστολή έχοντας όμως την συνείδηση του και είναι εκτός κινδύνου από την Κυριακή. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα MARCA , το οξύ οδυνηρό οίδημα στο αριστερό μέρος της κεφαλής παρακολουθείται συνεχώς από γιατρούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν πιθανή επέμβαση εάν το οίδημα δεν μειωθεί τις επόμενες ώρες.

Γεννημένος από Ισπανό πατέρα από τη Γρανάδα και μητέρα από την Ιαπωνία, ο Daijiro Sako έχει σημαντική εμπειρία στους αγώνες παρά το νεαρό της ηλικίας του. Εκτός από το ότι συμμετείχε στην σεζόν 2019 στο Red Bull Rookies Cup , ο Καταλανός έχει συμμετάσχει στο European Talent Cup για δύο χρόνια και φέτος το 2021 δοκιμάζει την τύχη του στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Superbike, στην κατηγορία από Supersport.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού εύχεται στον Daijiro Sako μια γρήγορη και γρήγορη ανάκαμψη.

Εμείς απλά τονίζουμε ότι ο Sako έχει χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του παρόλο που φορούσε το κράνος του κανονικά. Αυτό για όσους θεωρούν μαγκιά να μην φορούν τον εξοπλισμό τους.