25 July 2024
National Championships - BMUΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

24 χιλιοστά ο Παντελεάκης μακριά από μια μεγάλη επιτυχία….    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Βασίλης Παντελεάκης το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου βρέθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης για συμμετάσχει στο Ισπανικό πρωτάθλημα CEV REPSOL στην κατηγορία Hawkers European talent cup.

Βασίλης Παντελεάκης

Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν 54 αναβάτες από όλο τον κόσμο από 18 διαφορετικές χώρες και είναι η πιο δύσκολη κατηγορία παγκόσμιος για αναβάτες ηλικίας 12 έως 17 χρόνων. Επίσης στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν και αναβάτες που αγωνίζονται στο red bull rookies cup.

Λόγω των πολλών συμμετοχών χωρίζουν την κατηγορία σε δύο γκρουπ ο Βασίλης συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ με 27 αναβάτες Στις κατατακτήριες δοκιμές οι 18 πρώτοι του κάθε γκρουπ παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό αγώνα της Κυριακής, οι υπόλοιποι 18 αναβάτες που δεν θα προκριθούν απευθείας συμμετέχουν στον αγώνα τελευταίας ευκαιρίας και από κει προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Ο Βασίλης θα συμμετάσχει σε αυτό το πρωτάθλημα ως έκτακτη συμμετοχή σε δύο με τρεις αγώνες με σκοπό να αποκτήσει  μεγαλύτερη εμπειρία και να τον βοηθήσουν στο Ιταλικό πρωτάθλημα που δίνει το μεγαλύτερο βάρος για τη φετινή χρονιά.

Ο Βασίλης Παντελεάκης  βρέθηκε εκεί να αγωνίζεται με καινούργια ομάδα την (Avatel-Cardoso Racing)μη έχοντας κάνει τεστ πριν τον αγώνα μη γνωρίζοντας την πίστα και με νέα μοτοσικλέτα όπου θα την οδηγούσε για πρώτη φορά.

Την Πέμπτη ήταν ημέρα ελεύθερων δοκιμών Ο Βασίλης Παντελεάκης με την ομάδα του εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα τρία 35λεπτα των ελεύθερων δοκιμών και κατάφερε να κάνει χρόνο 1.55.900.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλάμβανε δυο 40 λεπτά ελεύθερων δοκιμών χάνοντας όμως το πρώτο 40 λεπτό λόγω προβλήματος στο ηλεκτρικό σύστημα της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να αγχωθεί και να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του για το δεύτερο 40 λεπτό έχοντας σαν επακόλουθο να μην μπορέσει να βελτιώσει το χρόνο της Πέμπτης φεύγοντας με 1.56.612.

Το Σάββατο περιλάμβανε δυο 40 λεπτά χρονομετρημένων κατατακτήριων δοκιμών όπου οι 18 πρώτοι θα περνάνε το απευθείας εισιτήριο για τον αγώνα της Κυριακής.Εκεί ο Βασίλης Παντελεάκης στα πρώτα χρονομετρημένα τα έδωσε όλα και κατάφερε να κάνει χρόνο 1.54.215 (2.2 διαφορά από τον πρώτο)βελτιώνοντας το  χρόνο της Παρασκευής κατά 2,4 δευτερόλεπτα χρόνος που μέχρι τον τελευταίο γύρο του έδινε την 16η θέση και την απευθείας πρόκριση στον αγώνα της Κυριακής στον τελευταίο γύρο όμως τέσσερις αναβάτες βελτίωσαν το χρόνο τους στέλνοντας τον Βασίλη στην 20ή θέση Χάνοντας την 18η θέση για 24χιλιοστά  του δευτερολέπτου.

Στα δεύτερα χρονομετρημένα Βασίλης Παντελεάκης πήρε την 17η θέση αλλά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της ασφάλτου κανένας αναβάτης δεν μπόρεσε να βελτιώσει τους χρόνους των πρώτων χρονομετρημένων με αποτέλεσμα να μετρήσουν η καλύτεροι χρόνοι που είχαν έρθει από τα πρώτα χρονομετρημένα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει τον έλληνα αναβάτη στον αγώνα τελευταίας ευκαιρίας όπου οι δύο πρώτοι θα έπαιρναν το εισιτήριο για τον αγώνα της Κυριακής.

Στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας ο Βασίλης ξεκίνησε από την τρίτη θέση και κάνοντας μία καταπληκτική εκκίνηση έστριψε στην πρώτη στροφή δεύτερος μετά ακολούθησε ένας αγώνας οκτώ γύρων και μετά από εναλλαγές θέσεων τον πρώτον έξι οδηγών που παλεύανε για τις δυο πρώτες θέσεις δεν κατάφερε να προκριθεί τερματίζοντας στην έκτη θέση με διαφορά 600 χιλιοστά διαφορά από τον πρώτο.

Βασίλης Παντελεάκης. “Ήταν ένα δυνατό τριήμερο αποκόμισα πολλές εμπειρίες γνώρισα καινούργιους φίλους πήγα σε μία καινούργια ομάδα που δουλέψαμε πάρα πολύ καλά μαζί. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και να τα καταφέρω να προκριθώ στον αγώνα,μέχρι τον τελευταίο γύρο στα χρονομετρημένα στην ταμπέλα μου έβλεπα ότι είμαι στη 16η θέση όπου μου έδινε την πρόκριση ήμουνα πολύ χαρούμενος και απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι ήμουν 20ός ερχόμενος στα pit.    Στον αγώνα τελευταίας ευκαιρίας  δεν ήμουνα τόσο επιθετικός όσο θα ‘πρεπε κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάφερα να είμαι στις δύο πρώτες θέσεις που θα μου δίνανε την πρόκριση. Γενικά όμως απέκτησα πολλές εμπειρίες και ανυπομονώ να ξανά αγωνιστώ στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και όλους αυτούς που υποστηρίζουν την προσπάθεια μου.”

José Luis Cardoso Team manager. “Ο Βασίλης Παντελεάκης είναι ένας αναβάτης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Ισπανικό πρωτάθλημα που είναι άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Η περίοδος προσαρμογής αυτές τις μέρες ήταν πολύ γρήγορη και παραγωγική. Μέρα με τη μέρα μείωσε τις διαφορές με τους αντιπάλους του και αυτό είναι εντυπωσιακό και σημαντικό πράγμα. Απέκτησε σημαντική εμπειρία θα τον βοηθήσει στη συνέχεια και θα είναι μαζί μας στους επόμενους αγώνες που δεν συμπίπτουν με άλλες δεσμεύσεις του οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας και τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας Avatel-Cardoso Racing.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner