Η Ducati απαντά στις κατηγορίες: “Δεν ζητήσαμε κυρώσεις για τον Quartararo”

Η κύρωση του Fabio Quartararo εξακολουθεί να είναι η πιο πολυσυζητημένη διαμάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ακόμα, πάρα τον αναμενόμενο αγώνα στο Sachsenring.

Ο Davide Tardozzi, διευθυντής της ομάδας της Ducati, ήταν ο τελευταίος που σχολίασε την κατάσταση και την ποινή.

Η υπόθεση είναι γνωστή, ο Fabio Quartararo οδήγησε με ανοικτή την φόρμα τους 4 τελευταίους γύρους και τιμωρήθηκε με 3 δευτερόλεπτα τιμωρία που του στοίχησε δυο θέσεις στην κατάταξη.

Ωστόσο, η είδηση ότι η Ducati, μαζί με τη Suzuki, στράφηκαν στο Race Direction καθώς δεν είδαν καμία κύρωση, προκάλεσε την δυσαρέσκεια ορισμένων. Ο Davide Tardozzi, διευθυντής της ιταλικής μάρκας, διαβεβαιώνει στο GPOne.com ότι δεν απαίτησε τιμωρία για τον Quartararo, αλλά, να ρωτήσουν τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Ο κανονισμός στο σημείο 2.4.5.2 ορίζει σε μια παράγραφο ότι ο οδηγός στον αγώνα πρέπει να έχει όλα τον εξοπλισμό του σε άριστη κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποινή. Είναι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο να αναρωτιέστε, τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, το όνομά μας και της Suzuki έχουν εμφανιστεί, αλλά δεν έχουμε κάνει διαμαρτυρία , ζητήσαμε μόνο από τους υπεύθυνους, βλέποντας ότι δεν υπάρχει γραπτή κύρωση, τι θα συνέβαινε. Αυτό είναι » , σχολίασε ο Tardozzi.

Το θέμα είναι ότι όλοι ασχολούνται αν ήταν δίκαιη η ποινή, αλλά κανείς τι θα συνέβαινε αν ο Quartararo είχε μια πτώση? Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση, μόλις μια βδομάδα από τον θάνατο του 16χρονου μέσα στην πίστα του Mugello ???

Η διοργάνωση ??  που αντέδρασε μετα τον αγώνα, κάτι που είναι απαράδεκτο, ενώ θα έπρεπε να έχει αντιδράσει άμεσα την ώρα του αγώνα για προστατέψει τον αναβάτη, και τελικά «κρύφτηκε» πίσω από την ποινή μετα τον αγώνα.

Η Yamaha ?? που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα μετα το περιστατικό και δεν έχει ξεκάθαρη θέση κρυβὀμενη πίσω από τον θόρυβο για την τιμωρία των 3 δευτερολέπτων ??

Ο Quartararo που αντί να αντιληφθεί πόσο επικίνδυνο ήταν για τον εαυτό του αυτό, η πρώτη του αντίδραση ήταν να «επιτεθεί» προς πάσα κατεύθυνση για την τιμωρία του ??

Είναι κρίμα σε μια παγκόσμια διοργάνωση, στο κορυφαίο πρωτάθλημα της μοτοσυκλέτα να υπάρχει τόση ανευθυνότητα και αποποίηση ευθυνών από όλους προς όλους!

Και θα ξαναπούμε όλα αυτά όταν πριν μια βδομάδα σκοτώθηκε μέσα στην πίστα ένας 16χροςνο στο Mugello.

 

Ο Quartararo τιμωρείται με περαιτέρω ποινή τριών δευτερολέπτων στο Καταλανικό GP 
Ο Γάλλος τιμωρήθηκε γιατί οδήγησε χωρίς να έχει δέσει σωστά τη δερμάτινη στολή του και χωρίς να έχει το απαιτούμενο …
Read More

Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Quartararo για την ανοικτή φόρμα ???
Οι συζητήσεις θα είναι πολλές για το περιστατικό να βλέπεις έναν οδηγό να οδηγεί σε ένα αγώνα MotoGP  με ξεκούμπωτη …
Read More

Ο Fabio Quartararo τιμωρήθηκε με δυο ποινές στον αγώνα της Καταλονίας, μια 3 δευτερολέπτων γιατί “έκοψε” δρόμο στις στροφές 1 …
Read More

Alpinestars: “Η φόρμα του Quartararo δεν είχε κανένα πρόβλημα”
«Κατά την αρχική ανάλυση (η Alpinestars) διαπίστωσε ότι η φόρμα ήταν σε κανονική κατάσταση λειτουργίας με όλα τα φερμουάρ και …
Read More

Fabio Quartararo: “Ο Stoner είναι σπίτι του και του αρέσει να ψαρεύει”
Ο Fabio Quartararo ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα περιστατικό  που είδαμε για πρώτη φορά όταν άνοιξε η φόρμα του και …
Read More