21 May 2024
MotoGP 2018

Ο Dani Pedrosa ανακηρύχθηκε MotoGP Legend στη Βαλένθια – Φωτογραφίες – Video

Πριν από τη “συνταξιοδότησή” του στο τέλος της σεζόν, ο Ισπανός μπήκε στο MotoGP Legends Hall of Fame στη Βαλένθια

Ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Dani Pedrosa ονομάστηκε MotoGP Legends πριν κρεμάσει τα δέρματά του στα τέλη του 2018, στο φινάλε της σεζόν στη Βαλένθια.

Ο Pedrosa κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 125 το 2003, ενώ το 2004 και το 2005 κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 250cc, και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς όλων των εποχών στην κορυφαία κατηγορία.

Η καριέρα του Pedrosa στα GP, ξεκίνησε το 2001 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125. Ως πρωτάρης, πήρε δύο βάθρα και τελείωσε την πρώτη του σεζόν μέσα στην πρώτη δεκάδα στην όγδοη θέση. Την επόμενη χρονιά πήρε τις πρώτες του νίκες – τρεις – για να τελειώσει την σεζόν στην τρίτη θέση συνολικά, ενώ το 2003 και κέρδισε τον πρώτο του τίτλο του με πέντε νίκες.

Παρά το σπάσιμο των δύο αστραγάλων του σε συντριβή στα τέλη του 2003, ο «Little Samurai» κινήθηκε στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 cc για το 2004 – και κέρδισε στο ντεμπούτο του. Σε ηλικία 18 ετών και 202 ημερών, ο Pedrosa έγινε ο νεώτερος αναβάτης που κέρδισε στην κατηγορία 250 και έγινε ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία, σε ηλικία των 19 ετών και 18 ημερών. Το 2005 υπερασπίστηκε το στέμμα του κερδίζοντας τον τρίτο του τίτλο συνολικά.

Το 2006 σηματοδότησε το ντεμπούτο του Pedrosa στην κορυφαία κατηγορία. Στο βάθρο για πρώτη φορά στην Jerez. Κέρδισε 31 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους δέκα αναβάτες με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία και ξεπερνώντας τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές όπως τον Kevin Schwantz, Wayne Rainey και Kenny Roberts. Την περασμένη σεζόν έγινε ο πρώτος οδηγός που εχει πετύχει τουλάχιστον μία νίκη Grand Prix σε 16 συνεχόμενες σεζόν και πέρασε στο επίπεδο με τον Giacomo Agostini ως τους δυο οδηγούς που κέρδισαν έναν αγώνα πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια 12 συνεχόμενων παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με τον Dani», ξεκίνησε ο Vito Ippolito, Πρόεδρος της FIM. «Ο Dani είναι ένα παράδειγμα κατά τη γνώμη μου σε όλους τους άλλους αναβάτες, ειδικά τους νεότερους. Είναι πραγματικά ένα παράδειγμα. Ο τρόπος που αγωνίστηκε, με τον τρόπο που κέρδισε, είχε σπουδαία αποτελέσματα αλλά κυρίως για τον καθαρό τρόπο που αγωνίστηκε. Εμείς στην FIM μπορώ να πω ότι μερικές φορές μιλήσαμε με τον Dani για να μοιραστούμε ιδέες για το πώς βλέπει τα πράγματα, τις ποινές στους αναβάτες, ποια ήταν η γνώμη του. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Dani.»

«Είναι μια αμφιλεγόμενη κατάσταση για μένα, από τη μία πλευρά είμαι ευτυχής που γίνεται θρύλος, από την πρώτη στιγμή που είπε ότι θα συνταξιοδοτηθεί μιλήσαμε γι ‘αυτό», πρόσθεσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports. «Αλλά από την άλλη πλευρά, όλες οι αναμνήσεις της γενιάς έρχονται σε μένα, ο Dani είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει εργαστεί μέσω του συστήματός μας και τώρα θα αποσυρθεί. Θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη φορά που είδα τον Dani στο Jarama στην επιλογή για το Cup Activa Movistar. Ο Alberto Puig μιλούσε για όλους τους αναβάτες και εξηγούσε τα πάντα και από την αρχή είδα τα μάτια του Ντάνι που: «Μη μου μιλάτε και αφήστε με να οδηγήσω». Κατά τη διάρκεια μιας μακράς καριέρας συζητήσαμε πολλά πράγματα πολλές φορές. Είμαστε φίλοι, αλλά πάντα προσπαθεί να μου πει τι αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό! Είμαι εξαιρετικά περήφανος, που μαζί με την FIM,  θα ονομάσουμε τον Dani πραγματικό MotoGP Legend και τον ευχαριστώ για όλη τη συμβολή του στο MotoGP.»

Dani Pedrosa : «Πρώτα απ ‘όλα σας ευχαριστώ όλους, τον Carmelo και ευχαριστώ για τα ωραία λόγια», χαμογέλασε ο Pedrosa. «Είναι προφανές ότι είμαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένος αυτή την στιγμή που ποτέ δεν περίμενα να φτάσει όταν ήμουν παιδί και τώρα να που είμαι εδώ, είναι λίγο παράξενο αλλά είναι «χαρούμενος γιατί αισθάνομαι μεγάλη υποστήριξη από όλους τους οπαδούς, από όλα τα paddock. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτή τη στιγμή, για να δω τους αντιπάλους μου εδώ και μια ζωή … Νομίζω ότι το MotoGP μου έδωσε πολλά πράγματα στη ζωή μου γιατί βασικά ήμουν πάντα εδώ και έμαθα πολλά στη ζωή, χάρη στο MotoGP. Κατά τον ίδιο τρόπο είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να δώσω κάτι άλλο στο άθλημα όπως εξήγησε ο Carmelo. Μια νέα γενιά κερδίζοντας αγώνες και πρωταθλήματα, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι εδώ στην πρώτη σειρά. Αυτό είναι καλό για μένα γιατί είναι ωραία η αίσθηση ότι ανοίξαμε μια πόρτα για μια νέα γενιά.»

Ερωτηθείς για μια ξεχωριστή στιγμή, ο Ισπανός χαμογέλασε: «Προφανώς, η στιγμή που ξεχωρίζει για μένα είναι το πρώτο πρωτάθλημα, επειδή πέτυχα κάτι που ονειρευόμουν. Ξέρετε ότι μπορείτε να πάρετε ένα βάθρο ή να κερδίσετε έναν αγώνα αλλά για να πάρετε ένα πρωτάθλημα είναι κάτι που, ως παιδί, βλέπετε αυτούς τους τύπους να πηγαίνουν τόσο γρήγορα και δεν το πιστεύετε. Έτσι, όταν το επιτύχετε όλα τα συναισθήματα βγαίνουν, και όχι μόνο εκείνη την χρονιά αλλά για τη ζωή επειδή το ονειρεύεστε από τη στιγμή που γεννηθήκατε. Παρακολουθώντας αγώνες στην τηλεόραση και θέλοντας να είμαι αυτός που κερδίζει. Έτσι, αυτή η μέρα είναι μοναδική.»

Ο Pedrosa μπαίνει σε έναν μακρύ κατάλογο των μεγάλων που έχουν γίνει MotoGP Legends που περιλαμβάνει του Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington και Nicky Hayden.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events