Ο Danilo Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με την Suzuki στην θέση του Joan Mir για τον αγώνα στην Ταϊλάνδη

Ο Danilo Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με την Suzuki στην θέση του Joan Mir για τον αγώνα στην Ταϊλάνδη στο Buriram αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Petrux έχει κερδίσει 10 βάθρα στο MotoGP™, συμπεριλαμβανομένων δύο νικών. Αφού άφησε το MotoGP™ στα τέλη του 2021, πήγε απευθείας στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Πήρε μια νίκη ειδικής στον διαβόητο αγώνα της ερήμου, ένας από τους λίγους πρωτάρηδες που το έκαναν, και ο πρώτος πρώην νικητής GP που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα. Για τη σεζόν του 2022, αγωνίστηκε στο Αμερικανικό πρωτάθλημα Superbike MotoAmerica, εξασφαλίζοντας πέντε νίκες και τερμάτισε δεύτερος στην βαθμολογία στο φινάλε της σεζόν του περασμένου Σαββατοκύριακου. Τώρα είναι έτοιμος να οδηγήσει τη μηχανή MotoGP™ της Suzuki.

Danilo Petrucci : «Περιττό να πω ότι είμαι τόσο χαρούμενος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ταϊλάνδη με την Team Suzuki Ecstar. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου έδωσε αυτή τη φανταστική ευκαιρία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Ducati και την τρέχουσα διοίκηση της ομάδας μου που με άφησαν να έχω αυτή την συμμετοχή. Είμαι πραγματικά περίεργος να οδηγήσω το GSX-RR και να το δοκιμάσω, φαίνεται πολύ γρήγορο και ξέρουμε ότι είναι μια μηχανή που κερδίζει. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με το πλήρωμα της Suzuki, που γνωρίζω πολύ καιρό τώρα και έχουμε μια υπέροχη σχέση. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, επομένως δεν έχω καμία προσδοκία, απλά θέλω να απολαύσω αυτή την εμπειρία. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που είμαι ένας από τους λίγους αναβάτες στην ιστορία που πάω από μια μηχανή MotoGP σε μια μοτοσυκλέτα Dakar, μια Superbike και μετά άλλη μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP!»

Livio Suppo: «Δυστυχώς μετά από μια νέα μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση του Joan βελτιώνεται αλλά όχι αρκετά για να του επιτρέψει να αγωνιστεί στην Ταϊλάνδη. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει την αποκατάστασή του για να είναι κατάλληλος για το Phillip Island. Θα αντικατασταθεί στο Buriram αυτό το Σαββατοκύριακο από τον Danilo Petrucci. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Ducati που επέτρεψε στον Danilo να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Γνωρίζουμε ότι ο Danilo είναι μια «ναυαρχίδα» γι ‘αυτούς και το εκτιμούμε πραγματικά – δείχνει ότι το πάθος και η κατανόηση είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο για εμάς Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Danilo στην ομάδα μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να του κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο αξέχαστο!»