O Dunlop στην αντεπίθεση με 211χλμ/ωρα. «Έπεται συνέχεια» δηλώνει ο Βόρειο-Ιρλανδός

Μετά από τρεις μέρες δοκιμαστικών γύρων στο Isle Of Man, ταχύτερος όλων είναι ο Michael Dunlop ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας 211χλμ/ωρα μέση ωριαία ταχύτητα. Ο ανιψιός του θρυλικού Joey Dunlop την δευτέρα που ήταν και η πρώτη μέρα δοκιμών για την κατηγορία RST Superbike,  είχε την δεύτερη μέση ωριαία ταχύτητα ενώ την τρίτη δεν ολοκλήρωσε κάποιον γύρο λόγο τεχνικού προβλήματος.

DunlopFaststWednesdayΧθες τετάρτη, επιχείρησε πρώτο του γύρο της ημέρας σημειώνοντας 208, βγήκε στα pits για να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ξαναμπήκε επαναλαμβάνοντας τα 208 από στάση και λίγο αργότερα σημείωσε το 211χλμ/ωρα που τον ανέβασε στην  κορυφή.

DunlopMoretoComeΌπως δήλωσε ο ίδιος είναι ακόμα νωρίς και έπεται συνέχεια, όμως αδιαμφισβήτητα είναι ένα μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

«Χθες αντιμετωπίσαμε ένα τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάποιο γύρο, οπότε σήμερα έπρεπε να κάνουμε αρκετούς και να δοκιμάσουμε πράγματα. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε και πολλούς γύρους, αλλά η διαδρομή είναι σε καλή κατάσταση και μετά από τρεις καλές μέρες δοκιμών, για το μόνο που έχω να ανησυχώ είναι ο εαυτός μου και να επιμείνω να δουλεύω σκληρά. Είναι νωρίς και έχουμε πολλά να δούμε ακόμα.»

DAVE KNEEN/PACEMAKER PRESS, BELFAST: 30/05/2016: Ian Hutchinson (BMW - Tyco BMW) at Gorse Lea during qualifying for Monster Energy Isle of Man TT.
Ian Hutchinson (BMW – Tyco BMW)

Από την άλλη ο Ian Hutchinson,που είχε την πρωτοπορία τις δυο προηγούμενες μέρες, παραμένει σταθερός στο γυρολόγιο του. Κατά την διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου ο Βρετανός έχει πραγματοποιήσει 9 γύρους με την μέση ωριαία του ταχύτητα να είναι εξαιρετικά σταθερή στα 130μιλια/ωρα (209χλμ/ωρα).

Χθες σημείωσε τον δεύτερο χρόνο (210χλμ/ωρα) πίσω από τον Dunlop (211χλμ/ωρα,) και όλα δείχνουν πως οι επόμενες μέρες μας επιφυλάσσουν μια δυνατή μονομαχία των δυο τους.

John-McGuinnessΚαι από μια τέτοια παράσταση δε θα μπορούσε να λείπει και ο άνθρωπος με τις 23 νίκες στο ΙΟΜΤΤ, ο λόγος φυσικά για τον John McGuinness. Ο επίσης Βρετανός, αναβάτης της Honda Racing με την τεράστια εμπειρία, παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής, έχοντας σημειώσει χρόνους πολύ κοντά στους πρωτοπόρους και πλασάρετε τρίτος μετά τους γύρους της τετάρτης, με ελάχιστη διαφορά από τον δεύτερο Hutchinson.

Όσον αφορά τις εξωτικές μοτοσυκλέτες των Bruce Anstey και Ian Lougher, από ότι φαίνεται αναβάτες και μηχανικοί προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις, για να μπορέσουν να καταστίσουν τις ακραίες MotoGP και GP500 μοτοσυκλέτες, ιδανικές για τους ανοιχτούς δημόσιους δρόμους του Isle Of Man.

DAVE KNEEN/PACEMAKER PRESS, BELFAST: 30/05/2016: Bruce Anstey (Honda - Valvoline Racing by Padgetts Motorcycles) at Gorse Lea during qualifying for Monster Energy Isle of Man TT.
Bruce Anstey – Isle of Man TT.

Ο Bruce Anstey  με την Honda RC213V-S της Valvoline Racing, δείχνει μια σταθερότητα κατά την διάρκεια του τριημέρου, όμως δυσκολεύετε αρκετά να πλησιάσει το φράγμα των 130μιλιων/ωρα  με τους γύρους του να φτάνουν μετά βίας τα 129 μίλια (207χλμ/ωρα) και μέχρι στιγμής είναι στην 7η θέση. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι καβάλησε για πρώτη φορά την μοτοσυκλέτα του την δευτέρα, μια μοτοσυκλέτα που έφτασε στο νησί λίγες μέρες νωρίτερα σε κατάσταση «κούτας». Όσο πανίσχυρη και να είναι μια μοτοσυκλέτα, για να αποδώσει σωστά την δύναμη της, πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις που θα ταιριάξουν με τον αναβάτη της.

Suter-MMX500-iomtt-2016Όσον αφορά τον δίχρονο πύραυλο της Suter, το MMX500, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας (Διαβάστε το >ΕΔΩ<) από την δευτέρα όπου ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές στο νησί, ο Ian Lougher και η ομάδα του προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα με την χαρτογράφηση του ψεκαστου V4 δίχρονου κινητήρα.

Η μέση ωριαία ταχύτητα του δεν ξεπερνά τα 120μιλια/ωρα (193χλμ/ωρα), όμως δείχνει μια βελτίωση σε σχέση με τους πρώτους γύρους, και όπως δήλωσε ο αναβάτης είναι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του πλαισίου και των αναρτήσεων. Μένει μόνο να μπορέσουν να βρουν τρόπο να μεταφέρουν ομαλά τα 197 άλογα της πανάλαφρης μοτοσυκλέτας στον δρόμο για να την δούμε να σημειώνει καλύτερους χρόνους. Αυτήν την στιγμή ο χρόνος του τον κατατάσσει στην 47η θέση.

Έχουμε ακόμα δυο μέρες δοκιμών πριν τον αγώνα του Σαββάτου για βρουν οι αναβάτες και οι ομάδες τους τις ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες τους και να δούμε να σημειώνονται πιο δυνατοί χρόνοι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της τετάρτης στο παρακάτω pdf:

Superbike Fast Laps 1.6

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Isle Of Man, για τους χρόνους και τις ταχύτητες που έχουν σημειωθεί με ένα κλικ στην παρακάτω εικονα-σύνδεσμο:

IOMTT-2016-BS