Ο Fabio Quartararo και η Monster Energy υπέγραψαν σύμβαση χορηγίας για το 2020

Με την υπογραφή χορηγίας της Monster Energy  με τον Fabio Quartararo, Yamaha και η Petronas υποσχέθηκαν εργοστασιακή μοτοσικλέτα από το 2020.

Ο Fabio Quartararo είναι πολύ πετυχημένος rookie στην Μεγάλη κατηγορία, και πολλοί λένε ότι είναι στα χνάρια του Marc Márquez.

Βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί αφού ο Marquez κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν στο MotoGP σαν rookie!

Ο Fabio όμως προσαρμόστηκε αμέσως στην μεγάλη κατηγορία ανεβαίνοντας στην κορυφή. Με την οδήγηση του με ένα δορυφορικό M1, με τις απαραίτητες ατέλειες και χωρίς τις τελευταίες ενημερώσεις του εργοστασίου, παλεύει ακόμα για την τρίτη θέση στην κατάταξη.

Έχει κερδίσει τρείς pole positions και τέσσερα βάθρα, που ήταν αρκετά για να κερδίσουν μια  μακροπρόθεσμη σύμβαση με τον υποστηρικτή Monster Energy.

Μόλις 20 ετών , έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, η Yamaha και η Petronas προσπαθούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του για την επόμενη σεζόν. Και στην περίπτωση της αποχώρησης του Valentino Rossi στο τέλος του επόμενου πρωταθλήματος, θα μπορούσε να είναι ο φυσικός του διάδοχος. Για το λόγο αυτό, η Red Bull φαίνεται να έχει σταματήσει τις διαπραγματεύσεις μαζί του, έτσι θα είναι δύσκολο να δούμε τον Fabio Quartararo στην Honda,  ή εν πάση περιπτώσει, μακριά από την Monster, επίσημο χορηγό της Yamaha. Επί του παρόντος, συνεχίζει να οδηγεί τον προσωπικό του χορηγό AMV, αλλά την επόμενη χρονιά θα εμφανιστεί με το λογότυπο της Monster.

Related Posts