Ο Fabio Quartararo κέρδισε άνετα τον αγώνα στο Sachsenring και γίνεται ο επόμενος νικητής μετα την κυριαρχία του Marquez – Αποτελέσματα

Ο Fabio Quartararo γίνεται ο πρώτος νικητής μετα τον Marquez από το 2013, και ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του Sachsenring, κάνοντας έναν άψογο αγώνα, χωρίς λάθη!

Από την πρώτη στροφή πήρε την πρωτοπορία και άρχισε να ανοίγει την διαφορά του σιγά σιγά, φτάνοντας να τερματίζει με σχεδόν 5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, και κατάκοπο Zarco επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του μέχρι τώρα!

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Johan Zarco με την Ducati Pramac που έμεινε για πολλούς γύρους πίσω από τον Quartararo κοντά στο 1 δευτερόλεπτο, αλλα χωρίς να καταφέρει να μειώσει παραπάνω, ενώ όσο πέρναγαν οι γύροι έχανε την επαφή του με την κορυφη!

Το βάθρο έκλεισε στην 3η θέση ο φοβερός σήμερα Jack Miller, που παρόλο που εκκίνησε από την δεύτερη σειρά και εκτέλεσε και ποινή Long Penalty κατάφερε και έφτασε τον Espargaro προς το τέλος του αγώνα και πέρασε στην τρίτη θέση, κερδίζοντας τον βάθρο στο Γερμανικό GP.

Στην 4η θέση τερμάτισε φανερά απογοητευμένος ο Aleix Espargaro με τη Aprilia που έχασε το βάθρο στο τέλος του αγώνα, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει στην επίθεση του Miller, χάνοντας πολυτίμους βαθμούς!

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Luca Marini με ένα ακόμα Ducati συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ένα ακόμα Ducati με τον Jorge Martin.

Στην 7η θέση τερμάτισε το πρώτο ΚΤΜ με τον Brand Binder, μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio και το δεύτερο ΚΤΜ του Miquel Oliveira, ενώ ο Enea Bastianini συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα του αγώνα!

Αγώνα για να τον ξεχάσουν είχαν ο Pecco Bagnaia που είχε πτώση ενώ ήταν δεύτερος και πολύ κοντά στον Quartararo, αφού έχασε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ενώ ο Maverick Vinales πάλευε για το βάθρο όταν μια μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα απογοητευμένος.

Πτώση είχε ο Joan Mir και ο Takaaki Nakagami, ενώ ο Alex Marquez εγκατέλειψε.

Ο Γάλλος άνοιξε την διαφορά του από τον Espargaro στους 36 βαθμούς!