Ο Jack Miller ταχύτερος του FP1 στο Sachsenring –  Αποτελέσματα – Η Ducati το 1-2 η Yamaha στο TOP 3

Ο Jack Miller ήταν ο ταχύτερος στο τέλος της πρώτης ελεύθερης δοκιμής FP1 του Γερμανικού Grand Prix, του δέκατου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2022 στην πίστα του Sachsenring.  

Η Ducati ξεκίνησε το γερμανικό Σαββατοκύριακο με το δεξί πόδι, αφού με χρόνο 1.21.479, ο Jack Miller ήταν ο ταχύτερος του FP1, μπροστά από τον ομόστυαλό του, Pecco Bagnaia, φέρνοντας τα δυο εργοστασιακά Ducati στην κορυφη κάνοντας το 1-2.

Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo με χρόνο 1.21.557, μόλις 0.078s από την κορυφη! O Γάλλος χρησιμοποίησε ένα νέο ψαλίδι στις δοκιμές, οπου δήλωσε οτι θα το χρησιμοποιεί στην συνέχεια της σεζόν.

Στην 4η θέση ο περυσινός Polman, Johan Zarco με το Ducati Pramac, μπροστά από τον οδηγός της LCR Honda, Takaaki Nakagami, που είναι μόλις 0.181s από την κορυφη, και που εξακολουθεί να πονάει από τις συνέπειες του άσχημου ατυχήματος στον πρώτο γύρο του GP της Βαρκελώνης, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε το Aprilia του Aleix Espargaro, με χρόνο 1.21.665.

Στην 7η θέση ο αναβάτης της ομάδας Mooney VR46 Racing, Luca Marini, μπροστά από τον Andrea Dovizioso (WithU RNF Yamaha) όπου είχε και μια πτώση, ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Το TOP 10 έκλεισε ο άλλος αναβάτης της ομάδας Prima Pramac, ο Jorge Martin που είναι φρέσκος από μια επέμβαση επίλυσης νευρικού προβλήματος στο χέρι του και ο Alex Marquez με το LCR Honda.

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι δυο πτώσεις στην ίδια στροφή 1 ευτυχώς χωρίς συνέπειες του Pol Espargarò αλλα και του Alex Rins που έχει μικροκάταγμα στον καρπό του, που προκλήθηκε από την πτώση που προκάλεσε ο Nakagami στο Grand Prix της Βαρκελώνης.


 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner