Ο Jonathan Rea κέρδισε τον Superpole Race στο Magny-Cours – η Kawasaki κάνει το 1-2

Στο βρόχινο Magny-Cours στον Γαλλικός Γύρος Pirelli, ο εκπληκτικός Jonathan Rea κέρδισε την 99η του νίκη στο WSBK στην 300η του αγώνα στην κατηγορία, και έβαλε τις προϋποθέσεις για να κερδίσει τον 6ο συνεχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον απογευματινό αγώνα!

Ο Rea ξεκίνησε από την πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι την καρό σημαία του σύντομου αγώνα Superpole των 10 γύρων , με μόνο τον ομόσταυλο του να τον πιέζει λίγο προς το τέλος!

Έτσι ο Rea πανηγύρισε μια ακόμα νίκη την 2η συνεχομένη στην Γαλλική πίστα και την 99η στην καριέρα του!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alex Lowes με την δεύτερη εργοστασιακή Kawasaki κάνοντας το 1-2 για την πράσινη μάρκα, αι το δεύτερο βάθρο για τον Lowes στο Magny-Cours!

Ο Michael van der Mark με την YAMAHA ολοκλήρωσε το βάθρο, με τον Ολλανδό να ανεβαίνει στο βάθρο μετα την χθεσινή του πτώση στον 1ο αγώνα, εξασφαλίζοντας το έβδομο βάθρο του στη σεζόν.

Ο Scott Redding με την Ducati που ξεκίνησε από την δέκατη θέση, κατάφερε και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Βρετανό αναβάτη να πιέζει τον van der Mark στους τελευταίους γύρους.

Στην 5η θέση τερμάτισε το δεύτερο Ducati με τον Chaz Davies, ενώ ο Γάλλος Loris Baz ολοκλήρωσε την κορυφαία εξάδα του αγώνα!

Ο Michael Ruben Rinaldi ήταν στην έβδομη θέση με τον Αμερικανό Garrett Gerloff στην όγδοη θέση. Ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε στην 9 θέση , μπροστά από τους Leandro Mercado και τον Leon Haslam.