Ο Jonathan Rea πήρε μια εκπληκτική νίκη στον 2ο αγώνα στο Estoril – Αποτελέσματα

Άλλη μια νίκη για τον Rea μετά από ένα απίστευτο αγώνα Superpole που κέρδισε, πήρε μια ακόμα νίκη στον τελευταίο αγώνα του Estoril με εκπληκτικό τρόπο, νικώντας έναν φανταστικό Bautista!

Και οι τρεις αγώνες στον Γύρο του Estoril καθορίστηκαν στον τελευταίο γύρο καθώς ένα επικό Σαββατοκύριακο δράσης ολοκληρώνεται με μια δεύτερη νίκη του Rea

Έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο έκανε ο Rea και πήρε την καρό σημαία κατακτώντας την δεύτερη νίκη από τους 3 αγώνες στο Estoril.

Rea, Bautista και Razgatlioglu σε έναν ακόμα δικό τους αγώνα πρόσφεραν μοναδικό θέαμα με φοβερές μάχες και προσπεράσεις.

Ο Bautista προηγήθηκε αρχικά στον 11ο γύρο καθώς πήγε από την Τρίτη θέση στην πρώτη με μία κίνηση στη στροφή 1, με τον Rea να αντεπιτέθηκε στον γύρο 6 έναν γύρο αργότερα. Το προβάδισμα του Rea δεν κράτησε πολύ καθώς ο Bautista απάντησε και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Ρέα έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στα στάδια κλεισίματος του αγώνα για να μειώσει τη διαφορά από τον Bautista πριν κάνει την κίνησή του στη στροφή 7. Και οι δύο γλιστρούσαν σε κάθε στροφή, με τον Μπαουτίστα ακριβώς μπροστά, πριν ο Ρέα μπει  στο εσωτερικό του ο Ισπανός στη στροφή 9 για να κάνει το νικηφόρο προσπέρασμα του αγώνα. Ο Ρέα χρειάστηκε να πιέσει δυνατά στην τελευταία στροφή και παραλίγο να χάσει τη μοτοσυκλέτα, αλλά κατάφερε να την επαναφέρει υπό έλεγχο, με τον Bautista να μην βρίσκεται αρκετά κοντά για να προσπεράσει.

Ο Τούρκος δεν κατάφερε να ακολουθητέε τον ξέφρενο ρυθμό των δυο πρώτων στους τελευταίους γύρους και έτσι αρκέστηκε σε ένα βάθρο ακόμα στην τρίτη θέση, χωρίς να έχει καταφέρει να σημειώσει καμιά νίκη στους 9 πρώτους αγώνες!

Ο Bautsista με την 2η θέση παραμένει πρώτος στην βαθμολογία, μπροστά από τον Rea.

Η νίκη αυτή του Rea σημαίνει ότι έχει πλέον 117 νίκες WorldSBK και 223 βάθρα, ενώ η  Kawasaki πλησιάζει τώρα το ορόσημο των 500 βάθρων. αυτή τη στιγμή είναι στα 497 μετά από άλλα τρία βάθρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Bautista σημαίνει ότι έχει πλέον 36 βάθρα στην καριέρα του στο WorldSBK και εννέα συνεχόμενα, ενώ ο Razgatlioglu έχει 61 βάθρα που τον φέρνουν στο ίδιο επίπεδο με τους Frankie Chili και James Toseland στο WorldSBK.

 Μετά από μια δύσκολη Παρασκευή και Σάββατο, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) μπόρεσε να παλέψει για το βάθρο κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του αγώνα, τρέχοντας στην τρίτη θέση, πριν πέσει στην τέταρτη θέση μετά από ένα λάθος στη στροφή 1 στον Γύρο 14. Στην 5η θέση ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha  Brixx WorldSBK), με τον Ιταλό να πρέπει να αμυνθεί από τον Ισπανό πρωτάρη Iker Lecuona (Team HRC). Ο Lecuona, με μόλις 0,077 δευτερόλεπτα από τον 5ο τερμάτισε στην 6η θέση στο Εστορίλ.

 Ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) τερμάτισε στην η θέση, μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), τον Ισπανό πρωτάρη Xavi Vierge (Team HRC) και τον Xavi Fores (Team Goeleven) που έκλεισε την πρώτη δεκάδα!

 

Related Posts