Ο Lorenzo παραδέχεται ότι η σημερινή του αξία στην αγορά αναβατών δεν είναι “υψηλή”

Ο Jorge Lorenzo παραδέχεται ότι η αξία του στην αγορά αναβατών του MotoGP δεν είναι ” υψηλή” μετά από μια προβληματική σεζόν με τη Ducati το 2017.


Ο τρεις φορές πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας πήγε στον Ιταλό κατασκευαστή μετά από εννέα χρόνια με την Yamaha, αλλά διαπίστωσε ότι η μετάβαση από το YZR-M1 στο πολύ διαφορετικό Desmosedici είναι δύσκολη.


Με σταθερή προσαρμογή στη Ducati καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο Lorenzo τερμάτισε την σεζόν χωρίς νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP και ήταν έβδομος στην κατάταξη με μόλις τρία βάθρα.


Με το 2018 είναι οι χρονιά που λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια, οπως και αυτό του Lorenzo, ο οποίος παραδέχεται ότι η αξία του υπέστη βλάβη αφού αισθάνθηκε ότι αυτό που «κέρδισε» με την διετή συμφωνία του με τη Ducati ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης του περίοδο με την Yamaha.

“Έχω μια καλή σύμβαση [για ’17 και ’18] γιατί η αξία μου στην αγορά ήταν υψηλή”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Ducati για το 2018 στην Μπολόνια”.

“Πολλοί αναβάτες μιλούν για αυτό, αλλά όταν υπέγραψα το συμβόλαιο ήμουν πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχα περισσότερες από 60 νίκες, 44 στο MotoGP, πολλές θέσεις στο βάθρο. Αγωνίζομαι εννέα χρόνια για τον παγκόσμιο τίτλο, έτσι κέρδισα αυτό το συμβόλαιο”.


“Προφανώς, λένε ότι η αξία σου είναι η ίδια με τον τελευταίο σου αγώνα. Στον τελευταίο αγώνα έπεσα, οπότε δεν είναι πολύ υψηλή η αξία και η τελευταία μου σεζόν δεν ήταν πολύ καλή. ”
Ο Lorenzo παραδέχεται ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να προσαρμόζεται, αν και αισθάνεται ότι η μοτοσυκλέτα θα σχεδιαστεί περισσότερο για να του ταιριάζει αυτή τη σεζόν σε σχέση με πέρυσι.

Εξήγησε: «Ποτέ δεν σταματάω να μαθαίνω και ποτέ δεν σταματάω να αλλάζω το στυλ οδήγησης μου – ακόμη και όταν βρισκόμουν στο Yamaha στο όγδοο ή το ένατο χρόνο, γιατί νομίζω ότι πάντα μαθαίνεις κάτι”.

“Προφανώς τη περασμένη σεζόν άλλαξα πάρα πολύ, έμαθα τόσα πολλά, προσπαθώντας να οδηγήσω τον Ducati όσο καλύτερα μπορούσα. Αλλά ποτέ δεν έφτασα στο 100% του”.

“Η μοτοσυκλέτα θα βελτιώσει αρκετά για να πάει προς την κατεύθυνση μου – να είναι γρήγορη, όχι μόνο στην επιτάχυνση, όχι μόνο στην ευθεία, όχι μόνο στο φρενάρισμα, αλλά και για παράδειγμα στο κέντρο της στροφής”.