Ο Marc Márquez είναι ο Ισπανός αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στο MotoGP

Στην μεγάλη κατηγορία MotoGP/500cc υπάρχουν συνολικά δώδεκα Ισπανοί αναβάτες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα Grand Prix με συνολικά 179 νίκες για Ισπανούς αναβάτες.

Σε αυτήν τη λίστα υπάρχουν ονόματα που είναι ακόμα ενεργά, ενώ κάποιοι έχουν κερδίσει μόνο μία φορά, και άλλοι που έχουν μεγάλο αριθμό νικών. Μια λίστα που, το 2022, θα μπορούσε να αλλάξει τον αριθμό των νικών.

Το να είσαι στην πρώτη τριάδα είναι πολύ σημαντικό, αφού η Ισπανική κυριαρχία στο MotoGP τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτική!

Στην πρώτη θέση φιγουράρει, έχοντας ένα ακόμα ρεκόρ, ο Marc Marquez με συνολικά 59 νίκες στο MotoGP μέχρι σήμερα, νίκες που του έχουν δώσει 6 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Márquez, το 2020 τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα και δεν αγωνίστηκε όλη την σεζόν. Η χειρότερη χρονιά του στην μεγάλη κατηγόρια ήταν το 2021, που κέρδισε τρία Grand Prix. Η φυσική του κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, οπότε το 2022 φαίνεται ότι θα μπορέσει να προσθέσει περισσότερες νίκες και η απόσταση από τους υπολοίπους ενεργούς Ισπανούς, Viñales, Rins, Mir και Martin, θα μεγαλώσει περισσότερο.

Στην δεύτερη  θέση της λίστας βρίσκεται ο Jorge Lorenzo, με  47 νίκες που  του χάρισαν 3 φορές τον τίτλο του MotoGP.

Ο τρίτος με τις περισσότερες νίκες στο MotoGP είναι ο Dani Pedrosa. Ο Καταλανός έχει 31 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, και είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες και χωρίς έναν τίτλο στο MotoGP!

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Alex Crivillé, ο πρώτος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία MotoGP, με 15 νίκες.  Ο Alex Crivillé εκτός του ότι είναι ο πρώτος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία MotoGP είναι και ο ένας από τους 4 Ισπανούς οδηγούς που έχουν κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία.

Την πρώτη εξάδα κλείνουν με 9 νίκες ο καθένας ο Maverick Viñales και o Sete Gibernau  που έχει 1 νίκη στα 500cc και 8 στο MotoGP!

Οι Marc Marquez, Maverick Viñales, Alex Rins, Joan Mir και  Jorge Martin, μπορούν να αυξήσουν τις νίκες τους αφού είναι ακόμα ενεργοί αναβάτες στην μεγάλη , κατηγορία, ενώ υπάρχουν αρκετοί ακόμα Ισπανοί αναβάτες, που είναι στην μεγάλη κατηγορία και παλεύουν για την πρώτη τους νίκη!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner