Ο Μεγάλος τυφώνας Nanmadol απειλεί το Ιαπωνικό Grand Prix στο Motegi

Φόβους ότι ο μεγάλος τυφώνας Nanmadol μπορεί να απειλήσει το Ιαπωνικό Grand Prix στο Motegi

Πρόκειται για έναν «άνευ προηγουμένου» τυφώνα που ήδη προκαλεί τον όλεθρο και θα μπορούσε να καθυστερήσει την άφιξη υλικού από την Αραγονία

O Nanmadol και είναι ο 14ος τυφώνας της σεζόν στην Ιαπωνία, μόνο που πρόκειται για έναν «ασυνήθιστα βίαιο τυφώνα» που έχει ήδη αρχίσει να πλήττει τη νότια Ιαπωνία με ισχυρές ριπές ανέμου και δυνατή βροχή. Μιλάμε για ανέμους 235 km/h, και αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες και αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις υπηρεσίες τους και έχουν εκδοθεί ειδοποιήσεις εκκένωσης για 9,6 εκατομμύρια ανθρώπους από τις περιοχές τους.

Υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις ή καθυστερημένες επιστροφές στην Ιαπωνία, με διάφορες ομάδες που εμπλέκονται σε διαφορετικά αεροδρόμια που ελπίζουν να εισέλθουν μέσω διαφορετικών συνδέσεων, εφόσον τα αεροδρόμια είτε δεν είναι κλειστά είτε θα ξανανοίξουν. Πρέπει να έρθουν και τα τέσσερα τζάμπο της διοργάνωσης με όλο το υλικό των αγώνων. Προς το παρόν, ο τυφώνας είναι στην περιοχή Kyushu και υπάρχει φόβος ότι αργότερα θα περάσει πάνω από το νησί Honshu, όπου βρίσκεται η πίστα Motegi.

Ο «πρωτοφανής» τυφώνας αναμένεται να τελειώσει το βράδυ της Τετάρτης με επιστροφή στη θάλασσα, αλλά η συσσωρευμένη καθυστέρηση, για δεύτερη φορά φέτος μετά την Αργεντινή, λόγω καθυστέρησης άφιξης φορτηγού αεροπλάνου με μέρος του υλικού από διάφορες ομάδες , θα μπορούσαν και πάλι να αλλάξουν την κανονική πορεία του Grand Prix.

Οι τυφώνες είναι τακτικοί σύντροφοι τόσο στο MotoGP όσο και στο F1, προκαλώντας περισσότερες από μία ακυρώσεις προπόνησης.