Ο Miguel Oliveira ταχύτερος στο FP1 του Portimao – Χρόνοι

Το MotoGP ξεκίνησε στην Πορτογαλία για πρώτη φορά στην πίστα του Portimao, με την διαδικασία των πρώτων ελεύθερων δοκιμών FP1, που είχε παραπάνω διάρκεια από το συνηθισμένο, αφού οι οδηγοί οδηγούν για πρώτη φορά σε αυτή την πίστα!

Ο Miguel Oliveira, o Πορτογάλος αναβάτηw της δορυφορικής Team KTM Tech 3 ήταν ο ταχύτερος στο FP1 του Portimao, με χρόνο 1.40.122 που έκανε στον τελευταίο του γυρο, ενώ σε όλη την διάρκεια του FP1 ήταν συνεχώς στις κορυφαίες θέσεις!

Στην δεύτερη θέση τελείωσε ο Maverick Vinales με χρόνο  1.40.162, με διαφορά 0.040s από τον πρώτο!

Την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε το Aprilia RS-GP του Aleix Espargaro με χρόνο 1.40.236, ενώ στην 4η θέση με διαφορά μόλις   0.175s ήταν ο ομόσταυλος του με την Aprilia, Lorenzo Savadori, στον τρίτο αγώνα του. Σίγουρα θα τον βοήθησε το ότι έχει ήδη κάνει δοκιμές εκεί με την ίδια μοτοσυκλέτα. Η Aprilia ψάχνει έναν αντικαταστάτη για τον Andrea Iannone (λόγω ποινής ντόπινγκ) και αν τον είχε ήδη;

Στην κατάταξη του FP1, ο Pol Espargarò τέλειωσε στην πέμπτη θέση με το KTM, μπροστά από τη Honda της ομάδας LCR του Cal Crutchlow και τη Suzuki του παγκόσμιου πρωταθλητή  2020 Joan Mir.

Οι Fabio Quartararo (Yamaha Petronas), Takaaki Nakagami (Honda LCR) και Stefan Bradl (Honda Repsol) κλείνουν την κορυφαία δεκάδα.

Στην πίστα του Portimao δεν υπάρχουν προηγούμενα δεδομένα έτσι θα αναφέρουμε ενδεικτικά το ρεκόρ πίστας από το Word Super Bike , όπου είναι από το 2019 του Jonathan Rea με χρόνο 1’40.372, ενώ το ρεκόρ γύρου σε αγώνα είναι και πάλι  από το 2019 του Jonathan Rea με χρόνο 1’41.272