23 February 2024
Enduro 2022

Ο Παναγιώτης Κακολύρης της Beta Chachagias Racing Team είναι ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής EnduroGP 2022

Ο Παναγιώτης Κακολύρης της Beta Chachagias Racing Team είναι ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής EnduroGP 2022

Σε έναν “τελικό” θρίλερ στο Λουτράκι, όπου τρεις αναβάτες διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Παναγιώτης Κακολύρης (#3 Beta RR 350 Racing) και η Beta Chachagias Racing Team εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι από ποτέ και κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στη Γενική Κατάταξη (EnduroGP) και την κατηγορία Ε2.

Ο πέμπτος και έκτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι με τον ΜΟ.Λ.Π. να ρίχνει την αυλαία της φετινής χρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένας άρτια διοργανωμένος αγώνας, με δύο καταπληκτικές ειδικές διαδρομές που απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια από όλους τους αναβάτες και η απονομή των πρωταθλητών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, συνέθεσαν ένα γιορτινό κλίμα.

Σε αυτή τη γιορτή του ελληνικού enduro, ο Παναγιώτης Κακολύρης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, απέφυγε τα λάθη και με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση της EnduroGP έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τόσο στη Γενική Κατάταξη (EnduroGP) όσο και στην και στην κατηγορία Ε2.

Την επιτυχία του Κακολύρη πλαισίωσαν οι καταπληκτικές εμφανίσεις των Phil Atwill (#243 Beta RR 390 Racing -4ος Γενικής κατάταξης), Γιώργο Κοινωνά (#25 Beta RR 390 Racing – 9ος Γενικής) και του Γιώργο Μανωλίδη (#9 Beta RR 390 Racing) που για μία ακόμη χρονιά διατηρεί τη θέση του μέσα στην κορυφαία δεκάδα αναβατών του ελληνικού Enduro.

Παναγιώτης Κακολύρης: “Το καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα νομίζω ήταν και το κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου. Στη συνέχεια, με σταθερά αποτελέσματα, χωρίς λάθη, με πολύ μυαλό στην οδήγηση και με την εμπειρία που απέκτησα μετά από τόσα χρόνια στους αγώνες απέφυγα καταστάσεις που στο παρελθόν μου στέρησαν ανάλογες επιτυχίες. Ο αγώνας στο Λουτράκι εξελίχθηκε ιδανικά για μένα και χωρίς να πιέσω στο 100% σε κανένα σημείο, πήρα τον τίτλο που τόσο ήθελα! Θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανικό μου Κώστα Χαχάγια που ήταν πάντα παρών σε ότι του ζήτησα και τη Beta Hellas για την αμέριστη συμπαράσταση της.”

Κώστας Χαχάγιας (team manager): “Μετά τον προηγούμενο γύρο (αγώνας των Αγίων Θεοδώρων) δουλέψαμε πολύ με τον Παναγιώτη ώστε να βρεθεί στο Λουτράκι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική του κατάσταση. Έτσι στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος εμφανίστηκε με ψυχολογία νικητή και όλα κύλησαν βάσει σχεδιασμού. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ήταν τόσο για τον Κακολύρη όσο και για την ομάδα Beta Chachagias ένας στόχος στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχαμε φτάσει πολύ κοντά αλλά δεν το είχαμε πετύχει. Φέτος, με την είσοδο του Παναγιώτη στην ομάδα, η ψυχολογία όλων μας άλλαξε κι ο στόχος επετεύχθη! Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας για τη φετινή απόδοση όλων των αναβατών της ομάδας: Ο Phil Atwill έκλεισε τη χρονιά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο κατακτώντας δύο εντυπωσιακές τέταρτες θέσεις στη Γενική Κατάταξη. Αν αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά από μόλις τρία χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα του Enduro τότε πραγματικά μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από αυτόν τον Παγκόσμιας κλάσης αναβάτη ποδηλασίας κατάβασης (Downhill). Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η πορεία του Γιώργου Μανωλίδη που ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή) -ανήμερα των γενεθλίων του- με την διατήρηση μιας θέσης στην κορυφαία δεκάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ το κέφι και η απόδοση του Γιώργου Κοινωνά στους τρεις τελευταίους αγώνες αποδεικνύουν γιατί είναι μια από τις πιο σταθερές αξίες του ελληνικού Enduro. Δυστυχώς στον τελευταίο αγώνα δεν ήταν μαζί μας το νεότερο μέλος της ομάδας, ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης, που τραυματίστηκε στον προηγούμενο γύρο και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον αγώνα του Λουτρακίου. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στους αγώνες. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για την πραγματοποίηση αυτού του πρωταθλήματος και σε όλους όσους το τίμησαν με την παρουσία τους.”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events