Ο Pecco Bagnaia κέρδισε το δυνατό Grand Prix του Misano – Αποτελέσματα

Ο Pecco Bagnaia γίνεται ο πρώτος οδηγός της Ducati που κερδίζει 4 αγώνες στην σειρά, γράφοντας έναν νέο ρεκόρ στην ιστορία των κόκκινων!

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε μόλις με 0.034 χιλιοστά κυριάρχησε ο Pecco Bagnaia με μια σχεδόν αλάνθαστη οδήγηση από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος!

Άντεξε στις επιθέσεις του Vinales για πολλούς γύρους και στην συνέχεια στις επιθέσεις των τελευταίων γυρών από τον Bastianini, τερματίζοντας μπροστά του με διαφορά μόλις 0.034 χιλιοστά. Έτσι τώρα ο Bagnaia έχει περάσει στην 2η θέση με 30 βαθμούς διαφορά από την κορυφη!

Ο Bastianini το πάλεψε μέχρι το τέλος της γραμμής και δεν δίστασε ούτε στιγμή στις προσπάθειες του να προσπεράσει τον αυριανό ομόστυαλό του, ξεχνώντας τις δηλώσεις που έκανε σε προηγούμενο αγώνα περί ομαδικού παιχνιδιού των Ducati, που τότε αφορούσαν άλλον!

Στην τρίτη θέση ένας πάρα πολύ κάλος Maverick Vinales που κερδίζει ένα ακόμα βάθρο με την Aprilia, και που πάλεψε για την νίκη για πάρα πολλούς γύρους!

Στην 4η θέση τερμάτισε για δεύτερη συνεχομένη φορά ο Luca Marini με την δορυφορική Ducati VR46.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fabio Quartararo που ξεκίνησε από την 8η θέση αλλα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο και απλά προσπάθησε να μειώσει την ζημιά στην βαθμολογία!

Την εξάδα έκλεισε ο μέχρι πριν δεύτερος της βαθμολογίας, Aleix Espargaro που προσπάθησε στον αγώνα να κρατήσει τον Quartararo πίσω του αλλα χωρίς να τα καταφέρει, έτσι αρκέστηκε στην 6η θέση και την τρίτη πλέον θέση στην βαθμολογία με 33 βαθμούς διαφορά από την κορυφη και μόλις 3 βαθμούς από τον δεύτερο!

Στην 7η θέση τερμάτισε το Suzuki με τον Alex Rins που έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, τερματίζοντας μπροστά από το πρώτο ΚΤΜ του Brand Binder, τον Jorge Martin και το πρώτο Honda με τον Alex Marquez  που έκλεισε την πρώτη δεκάδα!

Μια πτώση στην πρώτη στροφή του Zarco ήταν αιτία να παρασύρει τον Pol Espargaro και τον Pirro, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό

Ο Jack Miller που ξεκίνησε από την pole position είχε μια πτώση νωρίς στον αγώνα,  συνεχίζοντας τον αγώνα τερμάτισε 18ος σε έναν αγώνα που θα θέλει να ξεχάσει!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ MotoGP 2022