Ο Petrucci έξαλλος με την KTM για την απόλυση του: “Θα μπορούσαν τουλάχιστον να απαντήσουν στο τηλέφωνο”

Η KTM δεν ανανέωσε επίσημα το συμβόλαιο του Danilo Petrucci, αλλά ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με τη συμπεριφορά της διοίκησης

«Μόλις είχαμε μια συνάντηση όπου με απέλυσαν επίσημα.» 

Έτσι έμαθε επίσημα ο Danilo Petrucci ότι τον απέλυσαν, όταν το δελτίο τύπου κατά την διάρκεια του FP4, έκανε γνωστό έμμεσα σε όλο τον κόσμο, την είδηση ​​ότι δεν θα αγωνιστεί με την KTM την επόμενη σεζόν MotoGP .

O Petrux, πιστεύει αν μη τι άλλο, ότι οι τρόποι που ακολούθησαν οι ηγέτες του Οίκου του Mattighofen απέναντί ​​του δεν ήταν σωστοί.

«Δεν με εκπλήσσει αυτή η είδηση: αν δεν απαντούν στο τηλέφωνο, κάτι σημαίνει…», σχολιάζει πικρά. «Φυσικά, ίσως από ευγένεια θα ήταν καλύτερα να μου απαντούσαν και ίσως να περίμενα μερικές ώρες για να κάνω αυτήν την ανακοίνωση. Αλλά δεν είναι έκπληξη, αν μη τι άλλο, είμαι πιο απογοητευμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων από τον Ιούνιο έως σήμερα, των οποίων τα ονόματα δεν λέω.»

Ο Petrucci  είναι λυπημένος από τη μεταχείριση που δέχτηκε από το KTM

Ο Danilo γνωρίζει ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ομάδας, χάρη στην έλλειψη γνώσης του για τη μοτοσυκλέτα, τις λίγες διαθέσιμες χειμερινές δοκιμές και κυρίως ένα αεροδυναμικό πακέτο που σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για μια τόσο σωματική διάπλαση όσο η δική του. Τόσο που στη θέση του, προτιμήσαν να επικεντρωθούν σε έναν νεαρό από το Moto2 , τον Raul Fernandez . «Είναι σαφές ότι δεν έχω επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», παραδέχεται. «Είπα στην Ολλανδία ότι αν ήμουν διευθυντής της KTM θα είχα προσλάβει τον Raul, αλλά ήταν διασκεδαστικό να ακούω κάποιες συνεντεύξεις όπου έλεγαν ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Με έκαναν να γελάω πολύ, γιατί αντιθέτως, όλα είχαν ήδη αποφασιστεί ».

«Το γνωρίζω εδώ και μέρες, αλλά δεν άλλαξα ποτέ προσέγγιση, όταν είμαι στην μοτοσυκλέτα, δεν σκέφτομαι αυτά τα πράγματα», παραδέχεται. «Το βάρος μου και το μέγεθός μου δυστυχώς δυσκολεύουν στο να είμαι ανταγωνιστικός. Ξέρω ότι είμαι γρήγορος, κέρδισα ένα GP πριν από λιγότερο από ένα χρόνο και αυτό δεν είναι ένα αποτέλεσμα που πολλοί επιτυγχάνουν. Πάντα ανελάμβανα τις ευθύνες μου, αλλά ξέρω πόσο επηρεάζουν ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, δεν θα τα παρατήσω μέχρι το τέλος της σεζόν ».

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Θα μπορούσαν να μου το είχαν πει την περασμένη Πέμπτη, είτε την προηγούμενη είτε την προ προηγούμενη. Αυτό είναι αρκετά περίεργο. Το ήξερα, αλλά δεν μπορούσα να το πω: τους το είπα, αλλά το να γνωρίζεις όλο το παρασκήνιο είναι πολύ ωραίο. Η ομορφιά αυτού του χώρου είναι ότι δεν σταματά να με εκπλήσσει.»

Το υπόλοιπο του στο MotoGP και οι μελλοντικές προοπτικές

Μαζί με τον μάνατζερ του ψάχνουν εδώ και αρκετό καιρό: ο πιο πιθανός προορισμός του είναι η Ducati στο Superbike.  «Το να μετακομίζουμε, είναι η δουλειά μας», λέει. «Έχω υποσχεθεί στην KTM ότι θα παραμείνω πελάτης τους, θα συνεχίσω να αγοράζω τις μοτοσυκλέτες τους στο μέλλον, εάν υπάρχει η δυνατότητα.»

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός είναι ο οριστικός αποχαιρετισμός του Danilo στο MotoGP , με την επίγνωση ότι έχει πετύχει τους περισσότερους στόχους του: «Έχω πετύχει περισσότερα από όσα περίμενα στην καριέρα μου, παρόλο που ονειρευόμουν να κερδίσω τον τίτλο. Το 2019 ήμουν κοντά στους πιο δυνατούς, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ευκαιρία να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, το όνειρό μου ήταν να οδηγήσω μοτοσικλέτα ».