Ο Pol Espargaro δεν θα αγωνιστεί στον GP του Assen αφού υποφέρει από τον τραυματισμό στα πλευρά του

Ένας τραυματισμός που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας πτώσης στο Sachsenring πριν από μια εβδομάδα εμποδίζει τον αναβάτη της Repsol Honda να συνεχίσει στο GP της Ολλανδίας

Ο Pol Espargaro της Repsol Honda αποσύρθηκε από τη δράση του Σαββάτου και της Κυριακής στο Motul TT Assen, αναφέροντας τον τραυματισμό ως τον λόγο για την απόσυρσή του. Ο Ισπανός υποφέρει από έναν τραυματισμό στα πλευρά του μετά από ένα ατύχημα του FP1 στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, και παρόλο που κατάφερε να περάσει με σφιχτά δόντια στο Sachsenring, τελικά αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα μετά από οκτώ γύρους.

Δυστυχώς, ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να αναρρώσει πλήρως και επέλεξε να αποχωρήσει από το GP της Ολλανδίας αφού προσπάθησε να περάσει το φράγμα του πόνου την Παρασκευή στο Assen.

Pol Espargaro : «Στο Sachsenring, είχα τόσο μεγάλο πόνο, αλλά ήμουν σε θέση να οδηγήσω με παυσίπονα και μερικές φλεγμονές. Θέλω να πω, ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσω, αλλά ήταν εντάξει. Τουλάχιστον, μπορούσα να οδηγήσω. Ακόμη και αν αποσυρόμουν, έκανα πολλούς γύρους. Αλλά εδώ, αφού φορέσαμε καινούργιο ελαστικό, ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και όταν μπήκα στο pit, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω. Έχω μια ενόχληση στα πλευρά μου που δεν μου επιτρέπουν να πάρω ανάσα. Σήμερα το πρωί δυσκολευόμουν ακόμα και να περπατήσω, οπότε φανταστείτε να ανεβαίνω σε ένα MotoGP. Λυπάμαι πολύ για την ομάδα, αλλά πρέπει να το ελέγξω βαθιά γιατί δεν είναι φυσιολογικό να έχω τέτοιο μεγάλο πόνο. Άρα ναι, δεν μπορώ να αγωνιστώ.»

Alberto Puig : «Πονάει πολύ. Χθες στη βροχερή συνεδρία του πρωινού, ένιωθε πολύ καλά γιατί όταν αγωνίζεσαι στη βροχή είναι πολύ πιο ομαλά. Στο FP2, η πίστα ήταν στεγνή και έπρεπε να πιέσει, μπήκε και ήταν τελείως μπλοκαρισμένος, δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει, υποθέτω ότι είναι κάτι στο πλευρό. Δεν νομίζω ότι είναι απλώς ένας σύνδεσμος, νομίζω ότι είναι κάτι στο πλευρό που πιέζει τον πνεύμονα γιατί ο Pol είναι πολύ δυνατός τύπος και δεν θα σταματούσε έναν αγώνα μόνο και μόνο επειδή πονούσε. Δεν μπορούμε να βάλουμε έναν οδηγό στην μοτοσυκλέτα αν δεν μπορεί να αναπνεύσει. Όλοι ομόφωνα αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.»

Η απόσυρση του Espargaro σημαίνει ότι ο Stefan Bradl θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της εργοστασιακής πλευράς της Honda αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Pol ξανά στη δράση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο Silverstone.

 

Related Posts