Ο Pol Espargaro διαψεύδει τις τελευταίες πληροφορίες για το μέλλον του: “Είναι φήμες ή fake news”

Ο Pol Espargaro ήταν σε μια μικρή ένταση στην εμφάνιση του στον Τύπο στο Le Mans, αφού πριν από λίγες μέρες, αρκετά μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη δημοσιεύσει ότι ο Joan Mir θα πάρει τη θέση του στη Repsol Honda το 2023.

Επιπλέον, η ‘La Gazzetta dello Sport’ επιβεβαίωσε ότι το HRC του έχει ήδη πει ότι δεν τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν, κάτι που ο Pol Espargaro το αρνείται.

Ο Καταλανός φτάνει σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, με το μέλλον του να μην έχει ακόμη λυθεί, ο Pol Espargaro θέλει να επιστρέψει στα καλά συναισθήματα της αρχής της σεζόν.

Παρά το υπέροχο ξεκίνημά του στο Κατάρ, ο Pol Espargaro συνεχίζει να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που φαίνεται να μην έχουν τέλος. Η τρίτη του θέση στο Losail είναι το μόνο βάθρο που έχει κερδίσει η Honda αυτή τη σεζόν.

Γαλλία, μια από τις αγαπημένες πίστες του Pol Espargaro . «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ διαφορετική κατάσταση σε σχέση με την preseason. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στο τεστ της Jerez, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε πώς λειτουργούν κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix. Θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσαρμοσμένος στη μοτοσυκλέτα για να πετύχεις καλή απόδοση. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση».

Τα τελευταία νέα για το μέλλον σας. « Αυτό που ειπώθηκε για μένα είναι φήμες ή ψεύτικες ειδήσεις, βρισκόμαστε σε έναν κόσμο γεμάτο ψεύτικες ειδήσεις, ειδικά από έναν Ιταλό δημοσιογράφο. Δεν είναι αλήθεια. Συμβαίνει σε κάθε είδους ειδήσεις και δεν μπορείς να ελέγξεις τους δημοσιογράφους έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Θα δουλέψουμε ως συνήθως εδώ και θα κάνουμε τον καλύτερο δυνατό αγώνα .»

Δεν είναι μια νέα κατάσταση. «Έχω συνηθίσει πλέον σε αυτά τα πράγματα. Πάντα υπάρχουν δημοσιογράφοι που θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα αναφέρουν ειδήσεις και δεν τους νοιάζει αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση, θυμάμαι όταν αγωνιζόμουν σε δορυφορικές ομάδες και έπρεπε να ανανεώνω κάθε χρόνο. Αν μπορούσα να επιβιώσω τότε, μπορώ και τώρα. Είμαστε στην ίδια κατάσταση όπως στο Portimao, απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Και είμαστε στην ίδια κατάσταση όπως στο Κατάρ ή στην προ-σεζόν. Είμαστε στο ίδιο σημείο».

Οι μελλοντικές σας επιλογές.  «Εμείς, οι οδηγοί, δεν είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε για τους χρόνους, έχω έναν μάνατζερ που προσέχει το μέλλον μου, επομένως δεν είναι δουλειά μου. Ξέρω ότι αξιολογεί μερικές επιλογές, μεταξύ των οποίων είναι να συνεχίσω με τη Honda. Όλοι θέλουν να ξεκαθαρίσουν το μέλλον τους το συντομότερο δυνατό, από την πλευρά μου πρέπει απλώς να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να είμαι ανταγωνιστικός. Είμαι ο δεύτερος αναβάτης της Honda στο πρωτάθλημα, μόλις 9 βαθμούς πίσω από τον ομόστυαλό μου και είμαι ο μόνος που ανέβηκε στο βάθρο φέτος».

Έχετε περισσότερες επιλογές. «Δεν ανησυχώ περισσότερο από πριν, είμαι αναβάτης και θέλω να μείνω στο MotoGP, αν δεν μπορέσω να συνεχίσω εδώ, θα κάνω κάτι άλλο, ίσως να είμαι Team Manager. Ό,τι κι αν είναι, νομίζω ότι είχα μια φανταστική πορεία και πάλεψα ενάντια στους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Και θέλω να συνεχίσω να το κάνω».

Related Posts